Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

No a co Vám konkrétně vadí? Že ústavní soud urušil jedno ustanovení? Víte, žiji poblíž města, kde před dvěma měsící během jednoho dne ztratilo práci na 800 lidí. Od tédo doby přišlo o práci dalších dvěstě lidí z různých důvodu. Krach stavební firmy. Přesun výroby do Číny apod. Opravdu by mě zajímalo, jak by město těmto lidem zajistilo veřejné práce k těm, co již veřejné práce vykonávají. Stát místo takových to nesmyslů by raději měl daňově ulehčit podnikatelům a začínajícím podnikatelům. Bylo by to mnohem prospěšnější.

6 1
možnosti
JK

Řeč je o dlouhodobě nezaměstnaných, ne o těch, co si za půl roku buď seženou práci, nebo začnou podnikat.  Znám takové, co jsou nezaměstnaní už léta, ale nabídky práce odmítají.

1 3
možnosti
FK

A divíte se, když ho vede pomýlený  exkomunista?

1 6
možnosti
LC

registrovaných nezamněstnaných u nás je cca 550 tisíc /méně v létě více v zimě/+cca 300 tis neregistrovanýchb na UP /údaj stat. úřadu+500 tis lidí ve vnuceném předč. důchodu a pro ty všechny je cca 30 tis míst prodejců iluzí, dealerů všech sra.ek,černých hlídačů atd. , pro 50+ lidi místa nejsou, jen igmorant to neví

6 0
možnosti
MP

S těma místama po padesátce jsem asi ignorant.

0 3
možnosti
MB

"Jak jinak má stát zacházet s lidmi, kteří jsou již léta v evidenci úřadů práce a odmítají nastoupit do zaměstnaní?" Jedinec, který odmítne nabízené zaměstnaní, je okamžitě vyřazen z evidence úřadu práce. Nevím, o čem blábolíte, autore.

4 2
možnosti
VK

No a o co si myslite ze jde v tomto pripade? Urad prace nutil nezamestnane provadet stejny druh praci. Takze v cem vidite rozdil?

4 2
možnosti
VK

Pane Koucky, jestli vam to nedoslo, pise se rok 2012 a prizivnictvi bylo zruseno. Ta zrusena cast se netykala odmitani prace jako takove, ale toho, ze lide byli nuceni pracovat zdarma. A zopakuju dotaz, ktery jsem vlozil u jineho clanku na toto tema. Proc ma vysoce kvalifikovany clovek, ktery se shodou okolnosti ocitne bez prace, byt nucen zametat cesty? Ci provadet verejne prace vubec? Verejne prace byly ustanoveny jako jakasi alternativni forma trestu za minoritni poruseni zakona. Znamena to snad. ze byti nezamestnanym je porusenim zakona. Ono se totiz nikde nespecifikovalo, jak dlouho clovek musi byt bez prace aby musel nastoupit na tyto prace. Nebo snad ano? Krome toho, pokud vim, podpora v nezamestnanosti je v CR casove omezena a podobne je to i se socialnimi davkami.

10 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 5
možnosti