Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Jack Russell

15. 8. 2011 18:12
Komunisty a jejich přisluhovače jsme zabíjet chtěli,

přiznal se v rozhovoru Ctirad Mašín (iDnes před pár hodinami). Dělat z darebáků hrdiny může opět jen darebák. Poznámka k autorovi: ne Jindřich, ale Oldřich Kašík a stalo se to zřejmě 18. září.

0 0
možnosti
P

popetr

15. 8. 2011 20:22
Re: Komunisty a jejich přisluhovače jsme zabíjet chtěli,

Podporovat komunistické vrahy může... Kdo? Dejte si odpověď sám. Bolševické zrůdy, co ušlapaly klidně své politické protivníky, kdo chtěl na západ poctivě zamítli a kdo chtěl utéct, zastřelili. Takže to byl pro Vás ten správný režim a Mašínové byli lumpové?

1 0
možnosti
L

lomihnát.

15. 8. 2011 16:15
Plural majesticus?

Tak to byste se měl skromně napsat s velkým N, alespoň .. ;-D

1 0
možnosti

zab5

15. 8. 2011 16:13
Hrdinní Mašínové

Neustále a pořád tu obdivovatelé Mašínů melou o komunistickém teroru a bezpráví.To ale nikdo nezpochybňuje! Shrnu fakta: Mašínové přepadli policejní stanici a jako podsvinče podřízli esenbáka kvůli získání zbraní. Zbraně potřebovali k přepadení vozu s výplatami při kterém zavraždili pokladníka. Peníze z lupu použili na nákup drahých motorek, luxusního oblečení v Darexu, nábytku. Zbytek prochlastali.Ani koruna nepadla na odboj. Když si jejich rozhazování úřady všimly, nezbývalo než utéct před kriminálem a prostřílet se na Západ. Kde je v tom nějaký odboj?? Jako bonbonek přidám otázku : Proti jakému režimu bojovali už v roce 1946, když vykradli v Poděbradech muzeum? To jsou fakta. Vyvraťte je někdo.

2 0
možnosti
P

popetr

15. 8. 2011 16:45
Re: Hrdinní Mašínové

Hele a potom šli doTuzexu, koupili si mobily a notebooky a šli k Armandimu...:-/

1 0
možnosti
PP

časy jsou zlé, kamile

15. 8. 2011 15:58
jo, tak skupina měla emigrovat...

tady už snad jen chybí, aby autor doporučil Mašínům normálně autem odjet do západního Německa, protože co on pamatuje, tak k tomu přece nejsou potřeba ani pasy... To jste opravdu nikdy neslyšel, co se na hranicích stalo spoustě těch, kteří chtěli "normálně emigrovat"?

Jinak by mě zajímalo, jestli by autor jako vrahy ocenil i potenciální Němce, kteří by chtěli utéct před Hitlerem třeba do Švýcarska a cestou by oddělali několik členů NSDAP, 1 člena SS a pár vojáků wehrmachtu (všechno lidské bytosti, podotýkám).

2 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

15. 8. 2011 15:53
bří Mašínové jsou hrdinové vyznamenaní prezidentem republiky

Bratři Mašínové jsou hrdinové vyznamenaní prezidentem republiky, to je dneska skoro každý, obdivujte si celebrity Rv

Další popravení odbojáři: http://zpravy.idnes.cz/odb​ojari-chteli-nasednout-do-​tanku-a-svrhnout-komunisty​-tvrdi-pametnici-1qa-/doma​ci.aspx?c=A100527_113344_d​omaci_vel

Naco všichni ti odbojáři sháněli zbraně, snad aby nevraždili?

Obávám se, že na Mašínech vadí: 1) úspěch a 2) naplnili ideály boje proti komunismu několikaletou službou v armádě, neutekli za pohodlným životem 3) navíc to jsou hrdinové Československa i v boji proti nacismu 4) dovolili si to přežít a připomínat kolaboraci... [>-]

1 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

15. 8. 2011 15:54
Re: bří Mašínové jsou hrdinové vyznamenaní prezidentem republiky

Jak dopadli další, ti neúspěšní?

Skončili na popravišti, většinou infiltrováni StB: Další

protistátní skupiny "Bílá brigáda" ; "Josef" ; "Kadlec a spol.";

"Kreysta"; "Lovčičan"; "LS - DAK"; "Mladá Garda"; "Moták"; "Opat";

"Václav"; skup. VETEJŠKA a spol....; skup. NĚMEČEK Jaroslav a spol. a několik desítek dalších...

0 0
možnosti
1DJM!

1000 dukátu je moc !

15. 8. 2011 15:43
Autore zapomněl jste na

vyloupené poděbradské muzeum, ke kterému došlo z 3. na 4. října 1946.

0 0
možnosti
M

mrs.Oizoo

15. 8. 2011 15:43
unáhlený odsudek

autore.. myslím, že před řešením takto těžkého tématu by stálo za to neopisovat z wikipedie, ale zjistit si něco z historie a zázemí br. Mašínů.

Primární a podle mého názoru zcela určující je role jejich otce. Nevím, kdo je Váš otec, ale pochybuji, že pro ČR / ČSR udělal víc než otec bří. Mašínů. Závazek, který na ně vložil se nedá jentak zapomenout.

Pak pokud uvážíte uvedené a postavíte se do role odbojáře v okupované (protektorátní) zemi a zjistíte, že většina národa kolaboruje, tak další kroky, které jste tak precizně okopíroval z wiki, jsou jenom logickým vyústěním jejich situace a kontextu.

Byli hrdnové, to nevím. Byl jejich otec hrdina? Jistě. Je jejich otec vrah, když prováděl sabotáže po kterých umírali v protektorátu češi / kolaboranti?

Je to vlastně všechno tak jednoduché?

1 0
možnosti
P

por.Dub

15. 8. 2011 15:38
Jistě

žertujete !!!!  Pokud   ne, napište též něco  o lidech  kteří byli ubiti, zastřeleni  např. v Jáchymově.

0 0
možnosti
1DJM!

1000 dukátu je moc !

15. 8. 2011 15:41
To chce číst dále, než po nadpis. citace z článku:

"V žádném případě zde nehodlám obhajovat komunistický režim, který naši zemi nepřinesl nic dobrého a zanechal za sebou spoustu zmařených lidských životů a osudů. Musím se ale ptát, jaký je rozdíl mezi komunistickou stranou a skupinou bratří Mašinů, když se obě strany nezdráhaly k prosazení svých cílů sáhnout na lidské životy??? Osobně zde rozdíl nevidím." :-P

0 0
možnosti
JA

100dukátů

15. 8. 2011 15:27
Mluvte, laskavě, sám za sebe.

1 0
možnosti
ŠB

Qeebee

15. 8. 2011 14:59
Český komplex

Velmé stigma české duše je černobílé vidění světa. Vzhledem k nízkému kolektivnímu sebevědomí (až sebemrskačství) máme tendence škatulkovat. Buď je to hrdina nebo zloduch. Nejsme ochotni (nezaměňovat s neschopností) uvažovat ve více rovinách a smířit i s nejasným výsledkem, nejsme ochotni akceptovat neexistenci řešení. Musíme nalézti výsledek a proto ho najdeme. 

V kontextu výše napsaného si dovolím vyslovit svůj názor. Bratři Mašínové a spol. se postavili na odpor v době, kdy v našich zemích vládl státní teror. V morální rovině má každý právo vzepřít se násilně tyranskému režimu. Mohu vyjádřit své pochyby o způsobu provedení takového odporu (z vojenského či politického hlediska). Nevím, ani si netroufám tvrdit jestli je to hrdinství a nebo není. Nechci se nechat v manimulovat v nesmyslném sporu o škatulku hrdina vs. padouch ve státním pojetí. Ale můj RESPEKT mají.[>-]

1 0
možnosti
K

Kru.El

15. 8. 2011 15:49
Re: Český komplex

Ocenění napůl dát najde. Pokud by se to ale nechalo jako sporná otázka, tak se to asi vyřeší nejlépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.