Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Ti pravi Roma - to je vlastne  kocovny narod, ktery se pohybuje (mimo jine) po cele Evrope. Podle toho, co jsem videl, dostanou v kazdem evropskem miste moznost k zaparkovani svych karavanu na  pobyt.  Na druhe strane jsou usedli Romove - ale v Evropskych zemich pro ne plati stejne zakony, jako pro kazdeho jineho. 

V CR je to pravdepodobne jinak. Duchodce, ktery cely zivot drel jak mezek,  musi dnes zivorit za 12000.- Kc a na druhe strane nektery Roma, ktery nikdy nic nedelal, dostane 20 000.-. To vyvolava u vetsiny lidi v CR nenavist a rasismus.

Ja osobne si myslim, ze je chyba jinde. Urcite se to nezmeni tim, ze se stale bude nadavat jenom na Roma, hledat na nich to nejhorsi a pak to uverejnovat. V principu je to odvadeni pozornosti od toho opravdoveho problemu 8-o

0 0
možnosti
AT

Jsou tu nevím kolik století, ale nikdo s nima nepohnul, problém je ten, že tu přišli vyžírat, když se omezí dávky, tak odtáhnou jinam.

2 0
možnosti
FK

Nepohnul????? S nejakym narodem, nebo s vyzirkama??? Tenhle prispevek zalejza trochu za nechty. Ja  nejsem zadnej priznivec Romu - kdyz jsem byl malej, ukradli me kolobezku, ale pozdeji jsem prisel o daleko vic, - od tech daleko blizsich :-) .  V  mezicase jsem poznal nektere Romy , kreri byli  ve svem oboru uspesni specialisti. V kazdem pripade jsem se asi dostal do "nejlepsi" spolecnosti, protoze ten prispevek od pana Trcalka pripomina dobu z r. 1939 a presto dostava positivni odceneni.

0 0
možnosti
Foto

Rekl jste to jasne, nelze v clanku nic napdnout nebo nesouhlasit s nim. Bohuzel vsak je to zatim jenom sen. Jsou vsak  lide, vetsinou konzeravativci, kteri maji reseni. Davky zastavit a nabidnout jim praci kdekoliv, tu si ale musi najit sami a nebo umrit hladem. Jenze povidejte to uplakany srdcim tohoto naroda. To by snad prisla revoluce. Je to jen na nich. Pouze na nich, dokud se dava, nikdo se nesnazi. Copak se lidi nepoucili z Ameriky, kdyz ji tolik napodobuji? Copak to nikomu nedoje? Rika se tomu "tough love", tak se prevychovavaji line decka co sedi doma a nic nedelaji. To neni nic noveho.

1 0
možnosti
RK

tomu se říká utopický kapitalismus. Když si dotyčný nenajde práci tak umře hladem je hodně naivní, řekl bych až hloupá, představa. Podstatou člověka je přežít. Za každou cenu. I za cenu krádeží, nebo dokonce loupeže. A kdo to odnese? Ti nejslabší. Především důchodci, zdravotně postižení....

0 2
možnosti
RK

Vy neznáte Michaelu Marksovou -Tominovou?  To je přece ta "paní", která přišla s "geniálním" nápadem střídání rodičů na rodičovské dovolené, nebo méně peněz.Rv

1 0
možnosti
PV

Pustte si nejake video z posledni doby, na kterem mluvi nejaky Rom, nebo si prectete diskuzi u clanku na romea.cz a pak pochopite, ze reseni ze strany Romu prijit nemuze. Oni si nepripousteji zadnou vinu na soucasne situaci, oni se citi pouze obetmi. Tim nechci rict, ze by nejake reseni prislo evropskych fondu ci ze strany CSSD. To je zase jen vysmech vsem obcanum platicim dane. Ani se nechci domyslet, jak tohle vsechno dopadne, ale moc ruzove to nevidim.

11 0
možnosti
Foto

Velká pravda, ale dnes ta tématika nějak netáhne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.