Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jája Praha

25. 2. 2011 14:29
Kdyby se nahoře nekradlo, bylo by peněz dost.

O důchody se připravíme sami, protože necháváme ty darmožrouty, aby o nás rozhodovali bez nás.;-€ Co na to říct !!

1)nesouhlasím se spořením do soukromých fondů, které brzy někdo rozkrade, nejlépe ti nahoře, protože budou mít kámoše, který fond založí a pak si jednoho dne všichni zabalej kufry a hurá za Koženým a spol. Z náš zbydou žebráci, kteří se ani odchodu do důchodu nedočkají. Navíc kdo nám má co přikazovat jakou formou budeme spořit? To se snad vracíme do bývalého režimu?

0 0
možnosti
JF

jirří

21. 2. 2011 19:01
Pro oranžády

Za vlády ČSSD(Paroubek)byla zřízena tzv.Bezděkova komise - samozřejmě z lidí blízkých názorů ČSSD - jejímž úkolem byla reforma důchodů!Už tehdy bylo jasné,že průběžný systém vyplácení důchodů je neudržitelný!Závěr komise byl pro ČSSD "šokem".

Jak to dopadlo?

Návrh byl smeten ze stolu a komise rozpuštěna,protože víceméně souhlasila s propočty a názory pravice,což nevyhovovalo populistické politice a demagogii levice.

Teď se přesné situace opakuje!

0 0
možnosti

jrc

19. 2. 2011 10:07
Ten pán přiletěl s Marsu!

Možná, že je zdrogovaný?

Jestli někdo připraví většinu občanů a slušné důchody, tak je to ta banda z ODS, TOP 09, s služebníčkem VV, kteří se právě chystají zdemolovat systém, který tady funguje přes půl století! Přesto ani ti dinosauři s ČSSD nejsou o mnoho lepší!

Až se probudíš, tak začni přemýšlet!

Po reformě nebudeš mít ze státního důchodového fondu, až půjdeš do důchodu, ani tu žebračenku! A ze soukromých fondů ? Raději umři dřív, ostatně až půjdeš do důchodu, bude důchodový věk 75 let !;-D

0 0
možnosti
J

jsemj

18. 2. 2011 22:45
Napsal jste to přesně tak,

jak od ovčanů, očekávají loupežníci.

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 2. 2011 18:13
O důchody vás právě připravuje Kalousek

0 0
možnosti

jrc

18. 2. 2011 16:24
Bože chlapče,

začni přemýšlet. Kritika ČSSD ti přinese body, ale ta důchodová reforma je pouze podraz na lidi!8-o

0 0
možnosti
A

ab1536

18. 2. 2011 13:53
podle

vas je reformou pouhopouhe zvyseni DPH & to, ze si nekde nekdo zalozi soukromy fond a lide do nej budou moci (na "natlak" verejnosti) sporit jen dobrovolne? to teda valim oci8-o

0 0
možnosti

lojzo1

18. 2. 2011 12:36
Přemýšlet

Pan Koucký zřejmě nečte nové zprávy a neinformuje se o dřívějších založeních pensijních fondů.Všude na západě ve vyspělých demokraciích je tento systém dávno vyzkoušen,jenom čeští politici a pár jedinců neví,že soukromé penzijní fondy jsou po kuponové privatizaci největší tunel na peníze občanů.V Anglii nyní šly do ponoru 300leté penzijní fondy a z milionů lidí se stali v momentě žebráci a později z nich budou bezdomovci,jelikož nedostanou ani penny a to si i Vy přejete?Vlády nás když pracujeme ždímou na daních a proto že neumí hospodařit s našimi penězi tak my to máme odskákat?Pane Koucký,asi Vám to nyní nevadí,ale zkuste zapřemýšlet že budete nezaměstnaný a nebudete si moci platit na stáří a když si budete spořit a ve Vašich 54 letech nškdo ty fondy vytuneluje,což je zde normální?Co potom?Přemýšlejte a nemějte opožděné myšlení

0 0
možnosti
FS

strnádek

18. 2. 2011 15:44
Re: Přemýšlet

R^R^R^R^R^!!!!

0 0
možnosti
J

janní

18. 2. 2011 12:34
zase jeden zblblý současnou propagandou

se mi líbí jak za to může ČSSD a nelíp ještě před listopadoví komunisti nebo tak někdo.Jak slepě věříte že nejsou v systému peníze na vůbec na nic, ale vesele se vše tuneluje a pak se brečí jak musíme šetřit,posílají složenky v rámci volební kampaně na úhradu dluhu ovčanům- všiml jste si sešrtalo se ,co se dalo A dluh neklesl ani o korunu ba naopak.Akorát nám zvednou daně za poslední dobu nejvíc pod záminkou reformy důchodového systému, který přejde z části na soukromé letadlo.

¨

.

0 0
možnosti
J

janní

18. 2. 2011 12:36
Re: zase jeden zblblý současnou propagandou

A do konce volebního období to bude stejné a Vy budete věřit že ty šrty a utahování opasků je pro Vaše dobro a dobro vašich dětí.Tady pokud se neodstaví žába z pramene a neucpou díry v potrubí, tak se nezmění vůbec nic.Nevyšetří tunely, neodstaví jejich původci od všeho,kde by mohli škodit nadále.Počkejte na reformu zdr\avotnictví, wow to bude teprve něco.Já jsem pravičák a klidně ať nám nic nepřerozdělují ,ale taky ať ani neberou.Pořídíme výminek a bude..na co důchod.Ale ať nechtěj žádný penzijní odvody natož do soukromých fondů.Klidně vše budeme platit keš..ale to by se sec sakra "žabičkám" na prameni nelíbilo,jé ty by řvali.To samé udělat státní krach hned, tlustou čáru a jedeme znova a jinak.Za by řvali "žáby" nejvíc.Obyčejný člvěk by to hravě přežil.Zažila to babička i prababička za Rakouska Uherska

0 0
možnosti
H

hafusak2

18. 2. 2011 11:58
Zjevně Vám ještě nedošlo o co jde:

Protože důchodová reforma se nedělá na jedno volební období, ale na celá desetiletí dopředu, kdy není jasné, jaká kdy bude vláda, z jaké strany atd. Ta reforma totiž musí vyhovovat úplně všem. Pravicový současný návrh je nejen šitý horkou jehlou a naprosto nedomyšlený, ale výhrady k němu jsou i od myslících pravičáků. To, že ČSSD na výzvu někoho nevytáhne svůj jako králíka z klobouku ještě neznamená, že o ničem nemá představu. Celý ten spěch je jen o tom, aby se rychle něco vydalo, soukromníci se dostali ke státním penězům na důchody a vytunelovali co se dá, nežli se zjistí, že ten zákon je úplně špatný a bude nutno vydat nový. Není kam spěchat a raději si počkat třeba ještě tři roky na pořádný zákon dohodnutý napříč spektrem, nežli něco vydat hned a za pár lez zjistit, že není co lidem dávat.

0 0
možnosti
RC

josefbad

18. 2. 2011 12:00
Re: Zjevně Vám ještě nedošlo o co jde:

uz cekame dlouho. A CSSD ma jedinou predstavu - parametricke zmeny, tj. zmena procenta placeneho na duchod, zmena duchodoveho veku. Moc dalsich parametru uz zmenit nelze.

0 0
možnosti