Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J59a29n 38P17a59v47l41í15k

25. 1. 2013 14:45

Pane autore, zkuste se oprostit od ideologických klišé a zamyslet se nad tím, jakou pozici má Velká Británie a jakou naše malá země, co si V.B. může dovolit a co si my dovolit nemůžeme.

0 0
možnosti
JL

Británie udělá referendum nejdříve v roce 2018 a to pouze v případě, že David Cameron vyhraje následující volby takovým způsobem, že bude vládnout sám, nikoli v koalici. Nějak nevěřím, že se mu to povede. Slova Camerona vnímám jako politický projev, který mu má zvednout popularitu a zvýšit v současné době mizerné vyhlídky na volební vítězství.

1 0
možnosti
PP

To je právě problém vás, eurofobů, že zaměňujete svá přání s realitou. I v případě, že skončí EU (nevypadá to tak), tak nenastane celoevropský úprk směrem k "volnému trhu bez přívlastků". Podívejte se na politickou situaci u nás, kdo nejspíš vyhraje příští volby, a která nereformovaná obludná strana neustále posiluje... To není kvůli EU, to j z naší svobodné "národní" vůle a bezpřívlastkový trh se z toho nevyklube ani úplnou náhodou. Naopak, bez jakéhosi "diktátu" EU se v Evropě rozmůže lehce nacionalisticky zabarvený populismus, který dá volnému trhu pěknou ránu, protože si nedovedu představit, že po rozpúadu EU nezdvihne (a to rychle do prvních voleb) někdo téma jak moc sousedi a další Evropané škodí - to bude v Německu lidí co se jim bude líbit téma - špinavý Poláci a Češi nám kradou práci, ve Francii jak angličané bohatnou na francouzských penězích, v UK jak je poškozuje bezcelní dovoz německých strojů, francouzského vína a španělského ovoce atd. atd. A tito lidé zvolí nové vlády, neomezované žádnými závaznými smlouvami a to se pak s trhem budou dít věci...Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.