Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Rath byla zkouška, co si může justice dovolit. Vyšel jim nejneoblíbenější poslanec, čemuž všichni tleskali, tak zkusili to, co už bylo také připraveno. Svržení vlády. V obou kauzách chybí faktické důkazy. Pročpak je Janeček a Rittig na svobodě, když kauza vznikla ÚDAJNĚ kvůli nim? V skutečnosti oba byli jen záminka k svržení vlády. Dodnes nikdo nezveřejnil komu patřily ty kilogramy zlata a miliony v trezorech. Není to divné???

0 1
možnosti
Foto

Četl jste rozsudek Ústavního soudu, když s jistotou tvrdíte, že Ústavní soud rozhodl, že soudy porušily lidská práva pana exposlance, když mu loni prodlužovaly vazbu. Pokud vím s novin nic takového tam není.

0 1
možnosti

Obávám se, že základním skrytým účelem a otevřeným efektem prodlužování vazby bylo zabránit, aby mohl pracovat pro nebohé občany jako poslanec. Je možné, že jenom díky tomu jsme museli  absolvovat předčasné volby.

0 2
možnosti

Není zatím vůbec jasné, co Rath udělal!

O tom, že politici sbírali peníze pro svoje partaje, je veřejně známé.

Pokud to bylo z vlastního čistého zisku společnosti, tak to nebyl žádný úplatek, ale dar pro ČSSD za předpokladu, že dodavatel nedostal jinou výhodu, ve formě finančního zvýhodnění zakázky.

Takže, pokud se nejednalo o úplatek, nešlo o nic jiného, než o obyčejný politický proces, který měl znemožnit Davida Ratha a co nejdéle ho držet ve vazbě. Ostatně těch otazníků je v tom procesu mnohem víc.

Taková malá pomsta Davidu Rathovi, za urážky některých politiků. Pokud bude osvobozen, tak tu vazbu budeme platit všichni.

3 2
možnosti

Tak tam by musela být ztráta výdělku. A Rath jako poslanec dostával mzdu, i když byl ve vazbě.

0 0
možnosti
PM

P20e91t66r 91M79a93l43í45k

8. 1. 2014 10:37

Zamyslel jste se nad tím o co jak Klausovi tak i Rathovi jde? To co oba předvádí je bolševická relativizace. S její pomoci se jevý 40 let totality jako pohodová selanka pro většinu populace, včetně pseudojistot. Když už nezvládali ovládat informace a vliv zvenčí, utekli od válu jako malý kluci a po pár letech výrazně relativizují. To samé Klaus. Po úletech jeho transformace je naše země plná zbohatlíků přisátých k veřejným financím. Společným jmenovatelem je neúcta k právu a morálce. Tak vyznívá i amnestie. No a Rathovi pod tíhou obvinění nezbývá než relativizovat důkazy. A ti všichni společně mají jedno společné. Na rozdíl o výkonné moci nemusí dodržovat zákony ani morálku a mohou se soustředit jen destrukci důkazů, práva  a morálních hodnot.

2 3
možnosti
MP

Pane Malík srovnávat ekonoma, jehož přednášky jsou vždy obsazené a obyčejného doktůrka, který nezvládl funkci ministra a v brněnské nemocnici odvolal jednoho z našich nejlepších srdcařů, který zachránil tisíce životů.

0 1
možnosti
Foto

jsem pevně přesvědčen, že pan Ráth do vězení (i když bude odsouzen), nenastoupí.

Až trochu utichne zájem o jeho osobu, v klidu se vypaří. A řeči o tom, že zde má rodinu (dokonce dvě), neberu vážně. Buď zmizí s ním, nebo si někde založí třetí.

Žaludek na to má.

0 1
možnosti
MP

Rath říkal, že odškodné nebude požadovat. Má totiž zpětně splacené platy za 1,5 roku. Ale měl by být okamžitě odvolán- přinejmenším odvolán- ten, kdo ho poslal do vazby a kdo to stále prodlužoval. Samozřejmě státní zástupce, který o tom rozhodoval, ten by měl nést přímou odpovědnost.

2 0
možnosti

M19í13l81a 42Š82u38l35a

8. 1. 2014 10:48

.. nejsem v tom zběhlý, ale nerozhoduje o vazbě soud (tedy nějaký soudce) na návrh státního zástupce? ..

1 0
možnosti
MI

Škoda že na tu (dvoudílnou) knihu postrádáte ambice, bylo by to jistě zajímavé čtení. Jen se ohrazuji proti termínu "platíme to ze svých daní". To přece není pravda, "my" nic neplatíme z žádných "svých" daní, to je jen další novinářský eufemismus a nepravdivé tvrzení k tomu, možná opět ve spolupráci s vládní PR kanceláří. Je třeba si uvědomit, že "naše" jsou daně pouze do okamžiku než je jako poplatek státu odevzdáme, poté už jsou to prostředky jen a pouze státní pokladny na něž my jako poplatníci nemáme žádné dispoziční právo. A samozřejmě karma.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.