Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

27. 8. 2012 9:52
ještě jedno je třeba dodat

Že patrně sám Klaus už v tom roce 2002 rozpoznal že ODS je nedemokratická a nereformovatelná strana, ovládaná úzkými skupinami korumpovaných lídrů napojených na organizovaný zločin. A protože sám neměl sílu to změnit, tak už ani znovu nekandidoval na jejího předsedu. Ještě se o nich nechal pragmaticky zvolit prezidentem.

Asi je marné doufání že by se snad někdy do jejího čela vrátil.Pokud by snad měl ještě politické ambice,může si založit zcela novou,neprofláknutou  demokratickou stranu-a všichni slušní demokraté,pokud mu budou věřit,tam odejdou za ním.

ODS už skutečně zvoní hrana, a zbývá jí sotva pár dní než Nečasem a Kalouskem ovládaní poslanci odhlasují církevní restituce zvýšení daní a další "reformní " zákony. Pak už ODS neuvěří nikdo a jakékoliv její další změny vyjdou naprázdno. Na podzimním sjezdu, po vypráskaných volbách, už vám nezbyde nic než potupně potvrdit ve svém čele Nečase a jeho suitu...On už stejně nikdo čestný a poctivý o vedení v téhle straně stát nebude

0 0
možnosti
JR

raz

26. 8. 2012 12:30
Co dokázala ODS po odchodu Klause

Topolánkovsko-Dalíkovské vedení: Nárust vlivu šmelinářů s veřejným majetkem a ztráta vlivu v krajích i velkých městech,včetně ovládnutí Prahy dvojicí JaJa(Jansta Janoušek).No a to, že si neuměli zajistit aby vláda nepadla uprostřed Evropského předsednictí,tak to je důkaz naprostého politického diletantismu.

Nečasovo vedení:Naprostá kapitulace před regionálními kmotříky. Blažek,Bendl a Kuba ve vládě jsou toho důkazem. A to, že stínovým premierem se skutečnou mocí se stal Kalousek, jemuž se podařilo ovládnout rezorty rozhodující o největším balíku peněz jsou nejviditelnějším vyjádřením pádu dříve hegemonní strany pravého spektra na okraj politického vlivu.To je asi ten největší Nečasův "úspěch" ve funkci přededy ODS.

A že nemá žádné skutečné osobnosti pro výměnu Nečasea tak někdo může volat po návratu Kaluse,jen dokresluje její naprostou ubohost.Ale skutečným neštěstím pro ODS se stalo, že ji za neperspektivní považují i mocní zákulisní hráči (Kellner,Babiš,Komárek,Dospiva,Bakala a spol)

0 0
možnosti
RK

romualda

26. 8. 2012 8:54
ODS

Jak to jednou řekl Vlastimil Tlustý - ať vládne kdokoli, tak vše řídí Kalousek. Podle mne Topolánek neměl za žádných okolností dávat ministerstvo financí Kalouskovi, zvláště v roce 2006, kdy KDU pod vedením Kalouska získala asi 5x méně hlasů než ODS. Vždyť to nikdo předtím neudělal, že by dal finance slabšímu partnerovi. Navíc se Kalousek tehdy ještě proslavil tím, že byl ochoten jít do vlády podpořené komunisty.

  Ale o pravicovosti ODS za Klause lze také pochybovat - zvlášť když je s Klausem neodmyslitelně spojen pojem bankovní socialismus a když ještě při volbě prezidenta připomínal komunistům, že za své vlády nedopustil deregulace  nájemného.

1 0
možnosti
MS

kilokrok

26. 8. 2012 8:33
Přečtení vašeho článku je jako kousnutí do nezralého jablka!

Vaše pohledy postrádají zkušenost! V Česku je to jako mor,všichni chtějí do všeho mluvit a staví své hypotézy a geniální systémy na domněnkách a fikcích!

A je jedno o jak závažné rozhodování jde!

Fikce v minulosti byla vždy doménou hlupáků, což nechtějí ti, co způsobili tento marasmus připustit! Upozornili by tak především na svůj vlastní primitivismus! Politické strany ODS a ČSSD způsobily toho Zla u nás tolik,že již dávno neměly být parlamentními stranami!

Pro vás,mladé spoluobčany,z toho plyne - více se snažit dozvědět vlastním chtěním a nepodléhat zkresleným pohledům na minulost, účelovým analýzám a fikcím, které nám chtějí vsugerovat zejména politici a media!

Pro ty, kteří se obhajují slovy: "Já jsem si myslel(a)... !" jen dodávám jadrné čeké rčení: "Myslet znamená ho... vědět!" Pro nás je podstatné, že čas uzrál PRO KOMUNISTY, kteří snad vrátí pořádek u nás na úroveň roku 1989!V

0 0
možnosti

vodní želva

26. 8. 2012 8:47
Re: Přečtení vašeho článku je jako kousnutí do nezralého jablka!

Jestliže ODS a ČSSD opravdu nemusím, tak přesto musím konstaovat, že pro mě je KSČM naprosto nepřijatelná varianta. Komunisté jsou zdrojem veškerého zla - tolik hrůzy, co způsobili oni, se dohnat nedá. Doufám, že se dožiju doby, kdy komunisté nebudou v Parlamentu zastoupeni vůbec.

4 0
možnosti

Tramp_007

26. 8. 2012 7:57
ODA nikdy nebyla

pravicová strana jinak než verbálně. A jenom to některým trvalo 20 let, než jim to došlo.....

0 0
možnosti
JL

jirka1965

26. 8. 2012 8:08
Re: ODA nikdy nebyla

Článek je o ODS, nikoli o ODA. ODA se před několika lety úspěšně rozpustila.

0 0
možnosti
PM

petrik1960

26. 8. 2012 7:53
vážení socialisté národní i demokratičtí

nechte ODS odsákům, starejte se aby vás všechny nezavřeli ! jste rozhodně nejkorupčnější uskupení na naší politické scéně. platí to i pro ultra levicové domovní a uliční důvěrnice typu jarinka holkazhane bahacova trinitri a další. PA.

2 0
možnosti
B

bohacovajarca

26. 8. 2012 7:29
Žádná renesance není možná!

Pro tuto zemi, pro dobro této země, pro její skutečný rozvoj už se ODS nikdy nesmí stát stranou, která by v ČR vládla! To není o přání, to je o pudu sebezáchovy, od odchodu Klause jde o partaj prospěchářů (i když ani o Klausovi nemám žádné iluze, ale aspoň krapítek ideí tam byl), podvodníků, korytářů, lidí, kteří se pro vlastní prospěch nechají koupit i ďáblem, prostě skrz naskrz prohnilou strukturu, která se musí vykořenit! Prostě ODS v ČR never more! Lidé jako Topolánek (jeho fungování v roli předsedy vlády krásně ilustrují nahrávky pana Adamse + kámoš Darek Balík, atd.) a Nečas (loutka v rukou Kalouska, fyzik bez vlastního mozku, zbabělec, který si hraje na ramenatého...) - pokud takoví lidé mohou být předsedy této strany, hovoří to samo za sebe - zvolili skutečně ty nejlepší z nich! Lidé, občané, voliči, prosím, změňmě volební pořádek, aby ODS navždy patřila mezi strany, které budou bojovat o 5% podporu a často ji ani nedosáhnou! Jejich heslo je Radši koryta než politický program!

4 0
možnosti
PM

petrik1960

26. 8. 2012 8:02
Re: Žádná renesance není možná!

nechápu proč popisované uskupení nazýváte ODS, popisujete současnou ČSSD nenažranou korupční stranu prolezlou zločinnými členy zločinné KSČ

3 0
možnosti
H

hafusak2

26. 8. 2012 7:26
K těm třem bodům:

1. To by přišli o korýtka i ti zbývající, takže to raději pohřbí celou ODS nežli by uškodili sobě.

2. Při té personální bídě jakou mají takové osobnosti prostě nejsou.

3. Společenská poptávka po takové straně je minimální, nikdo se nechce vracet do předminulého století.

0 0
možnosti

jarinka

26. 8. 2012 7:13
Nejste hloupý,

Vás je na politiku a hrátky na "levici" a "pravici" škoda.

0 0
možnosti
JH

jahl

26. 8. 2012 7:36
Re: Nejste hloupý,

Jarinko, nejsou to hrátky, jen to u nás tak vypadá. Ono totiž rozlišovat vládnutí socialistů z ODS TOP ap. a socialistů, nebo komunistů z KSČSSD na pravici a levici je skutečně nesmysl. Pokud by vládla skutečná pravicová strana, vypadalo by to zcela jinak. Většině by to nevyhovovalo, protože spousta povinných a regulovaných věcí by byla dobrovolná a neregulovaná, pokud by se člověk dostal do potíží, musil by to řešit sám. Problém je vtom, že většina lidí se již neumí nedostat do potíží. Stát by z minima daní obstarával jen to nejzákladnější, ostatní by bylo na občanovi. Pojednání by bylo na knihu a na to není prostor.

0 0
možnosti
JH

jahl

26. 8. 2012 7:12
Pravicová strana nemůže existovat

bez pravicově smýšlející členské základny, takže vámi popsané kroky nemohou fungovat. Mohou se stokrát nazývat, nebo být nazýváni, pravicovou stranou, ale bez prosazování skutečných pravicových hodnot na rozhodujících místech budou jen prázdnou skořápkou, jejíž parlamentní zástupci podlehli pouze omamné touze po moci a z toho plynoucích profitů. Tím se degradují na úroveň ostatních parlamentních stran. Pokud ODS přežije, budou ji volit umírnění socialisté a lidé s amnézií. Pravicově smýšlející občan ji s čistým svědomím, hlas dát nemůže.

0 0
možnosti