Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

17. 8. 2011 19:57
A o to přece od začátku šlo !!!

Co se nepodařilo Napoleonovi a Hitlerovi vojensky, o to se snaží Merkelová a Sarkozy politicko - ekonomicky. Jen hlupák to nevidí 8-o[>-]

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

17. 8. 2011 17:59
Náš rozpočet si rozkrademe sami!

Můžete mi vysvětlit, proč by mělo zavedení rozumných rozpočtových pravidel v rámci Evropy ohrozit naši suverenitu? Nejedná se přece o to, že by nám Francouzi říkali, za co máme utrácet, ale o to, že se zavedou limity na zadlužování států. Což bylo už včera pozdě! Jednodušší jedinci však křičí, aniž by chápali, o co vlastně jde.

0 0
možnosti
D

dannny

17. 8. 2011 17:08
Osobně se mi velmi těžko hledají výhody "suverenity" ve

fiskální politice. Ale chápu, že by mnoho lidí mohlo mít oprávněné obavy, že je někdo v budoucnu bude za jejich počiny zbytečně popotahovat, nebo dokonce klepnout přes prsty. A chápu, že to nemusí vonět každému.

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

17. 8. 2011 14:48
Pokud chtějí zachránit Euro, protektotár být musí

Jako ekonom jsem vždy tvrdil, že EURO je možné zavést pouze v případě, že všechny země "Eurozóny" budou pod jednotnou fiskální politikou a společnou legislativou (nejen fiskální). Toto by byl však konec suverinity jednotlivých členských zemí. Toto pochopila řada lidí s výjimkou Ústavní soudu, pod vedením právníka SBD Pokrok.  Můj šéf tvrdil, že vždy se stát staral primárně o příjmy nikoliv o výdaje.  Sankce byly vždy vyvozovány vždy vůči osobě, která daň zaplatila v nesprávné, tedy nižší, výši (daňový poplatník), nikoliv vůčri osobě, která "daňové peníze"  marnotratně rozhazovala plnými hrstmi (státní úředník) mezi, dle jeho názoru, potřebné. Pokud EU chce zachránit Euro, protektotár být musí, ale v tomto případě by se Paříž musela vzdát svého budouvání ekonimiky vyspělé socialistické společnosti Dubčekova typu, která je založena socialistickým metodách při výstavbě rozvinuté kapitalistické společnost s lidskou tváří.

0 0
možnosti
P

por.Dub

17. 8. 2011 13:26
V mnohém

s Vámi absolutně souhlasím.  Socialisti  , rovná se katastrofa !!!!!!  Ale pořádek   a jasno v ekonomice EU, jakož i sankce jsou nevyhnuté !!!!     I za cenu stráty  formální   ekonomické   samostatnosti . / ta v podstatě je už jen zbožným přáním socialistú, aby mohli rozhazovat , zadlužovat a tak se držet  u moci/ . Teda neexistuje  !!!!!!

0 0
možnosti
K

kikinka

17. 8. 2011 12:48
Spíš je tak postavena od začátku.

Ne, že by se měnila. Teď je to možná trochu více vidět.

0 0
možnosti
JD

pedr64

17. 8. 2011 12:43
ČR není součástí eurozony

takže můžeme být v klidu, zatím

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.