Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Vyvěsit romskou vlajku = ukonejšit svědomí, ale nic proti tomu. Kdy tedy přistoupíte k úpravě dávek a zároveň se zasadíte o 95%-ní zaměstnanost Romů?

2 0
možnosti
JK

Romové (původně cikáni) se nedokázali integrovat za 600 let. Vietnamci přišli k nám ze zničené země bez ničeho a vypracocvali se. i když za posledních 2ř let občas neplatili daně. A nikdy jsem neviděl nějaký dotovaný program na jejich podporu se začlenit do společnosti.

2 0
možnosti
JK

Drtivá většina romských dětí do zvláštních škol patří. Protože jejich rodiče jim snižují svým chováním a omezeným dovednostmi inteligenci, (včetně té sociální)

2 0
možnosti
MK

Pane Korytáři, věříte na existenci genetických rozdílů mezi jednotlivými lidskými etniky a rasami? Myslíte, že bída v Africe či celkový neúspěch Romů v naší společnosti jsou dány pouze diskriminací či nějakými nevýhodnými počátečními podmínkami? Mimochodem, znáte knihu "Rok kohouta" Terezy Boučkové?

1 0
možnosti
Foto

Každé etnikum má právo na svou vlajku.

2 0
možnosti
JC

To je napsáno kde?

Víte vůbec, co znamená slovo "vlajka"?

0 0
možnosti
MS

Nedá mi to, abych znovu nepřišel se svou troškou do mlýna, i když už se opakuji. Žiji v regionu, kde svého času pobývala kvůli občanské válce v Řecku početná řecká menšina, která se k nám dostala v 50. letech na pozvání české vlády. Šlo o různorodou společnost od absolutních nevzdělanců až po učitele. Všichni bez rozdílu se však dokázali rychle adaptovat, navzdory tomu, že neznali vůbec náš jazyk a jejich kultura byla taky dost odlišná. Byli schopni normálně pracovat (byť v méně odborných profesích) a udržovat a zkrášlovat byty, které jim byly přiděleny, i když se jednalo většinou o byty II. a horší kategorie. Jejich děti, které se narodily už zde, se naučily perfektně česky a jejich studijní výsledky byly srovnatelné s českými žáky a studenty. Mnoho z nich vystudovalo střední a vysoké školy, se kterými našli uplatnění po návratu do Řecka v 80.letech. A to vše se odehrálo během jedné generace ! Zatímco většina Romů, kteří zde žijí už bůhvíkolik generací, neumí ani pořádně česky a není schopna normálně existovat v naší společnosti navzdory mnoha snahám všemožných institucí. Takže já žádnou vlajku vyvěšovat nebudu a palec vašemu článku nahoru nedám. :-/

10 0
možnosti
Foto

Už jsme zkoušeli kde co, abychom je integrovali, nacpali jsme do nich neuvěřitelné množství finančních prostředků a výsledky žádné. Vyvěsit vlajku ještě nikoho nenapadlo, to určitě zabere! ;-D

A teď vážně, nemůžete pomáhat nikomu proti jeho vůli. Pokud by byl z druhé strany zájem, dostali už obrovskou spoustu šancí a nevyužili je.

8 0
možnosti
Foto

Vždycky mě udivuje, že se zas a znovu objevuje nějaký Masiáš, co hlásá do světa, že Romům vysvětlí souvislosti, které většina z nich evidentně nechce uznávat. Je tady nějakých cca 700 let, po které se Romové nedokázali (nebo nechtěli dokázat...) plně sžít s národem, který je přijal za své občany. Myslet si, že to někdo zvládne, a ještě si z toho dělat předvolební agitku, může jen směšný a trapný politik...

11 0
možnosti
JK

konečně mě někdo přesně popsal - směšný a trapný politik, díky :-)

1 0
možnosti
PV

P22a62v48e60l 97V49é82b25r

8. 4. 2016 11:06

Nechápu proč vyvěšovat rádoby vlajku neexistujícího státu. Nebo snad cikáni mají někde svůj stát? A pokud ano, proč v něm nejsou?

5 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik