Děkuji panu exministru Drobilovi

chápu, že vás mrzí co se stalo, ale nebuďte smutný , holt spletli jste  se ( kdo se někdy nesplete) a pustili mezi sebe člověka, který, je nejen křesťan, ale hlavně se snaží podle křesťanských zásad chovat… to se u některých stává. Možná je pan Michálek trošku naivní , ale je férový, přímý a čestný, dokonce jak jste sám uznal je to také odborník ve své práci - ale pardon, to poslední vlastně nikoho v politice nezajímá .

 

Na druhé straně jste svým omylem udělal vlastně dobrý skutek - definitivně jste otevřeli oči nejen mne, ale všem, kteří doposud stále ještě některé souvislosti o tom jak funguje politika nechápali anebo přesněji - nechtěli jim věřit. Díky !

Zveřejněné nahrávky nám konečně odkrývají plnou a holou pravdu a i tím nejnaivnějším z nás ukazují, jak to funguje doopravdy. Pro mne osobně je toto zjištění jednak odkrytím již tušeného a jednak obrovským zklamáním- největším od listopadu 1989. Věřil jsem totiž, že v politice jsou lidé kteří sice vědí o těchto špinavostech ale jsou v politice proto aby je postupně z politického života eliminovali.

A radil jsem mezi ně  k.j. i Petra Nečase.

Tak teď víme, že politika je špinavá .Vyčistí ji lidé jako Nečas, který obhajuje chování Mašínů s tím, že účel světí prostředky? Pánové Nečas, Drobil a spol. asi souhlasí s kradením, jako s menším zlem -  přeci tím že budou tolerovat kradení  tak se udrží při moci a tak zabrání ještě větším krádežím, které by prováděli jejich političtí soupeři. Jak bohulibé.

    Senátor J.Štětina to napsal v jedné diskusi na Facebooku  naprosto  přesně :  „… žijeme ve světě, kdy ...si musíme vybírat ze dvou zel ta menší. Drážďany, Hirošima, bombardování Jugoslávie, operace v Afghánistánu, zásah v Iráku - to vše je zlo. Vždy bránící zlu většímu. Já neříkám, že je to dobře, ale svět to jinak nedělá a zatím neumí. Za všechny Kosovo: kdyby nebylo zásahu USA, vyhnal by Miloševič 2 miliony kosovských Albánců. Dokonce s tím začal , 400 tisíc lidí utíkalo do Monte Negra, Kukesu, Makedonie . Hnali je jako dobytek, v Prizrenu samopalama cpali do vlaku do Skopje. Byl jsem u toho a protáčely se mi panenky. Co je menší zlo? “

    A Michálek, čestný člověk, který věří, že svět může být opravdu jen o rovném, slušném chování a pracovitosti - odbornosti a že takový svět lze někdy dosáhnout ... , těžce narazil. Ano, je to smutné, ale ideál na tomto světě nikdy nebude.

    Znamená to však, že to máme zabalit a nepokoušet se daný stav zlepšit ???

    To co je na celém  příběhu nejsmutnější je právě konflikt křesťanské morálky a nemorálního chování, které musí tito lidé krýt. Nikdy mi nebylo blízké a nepovažoval jsem za správné míchání náboženství a politiky a tento případ to jen potvrzuje.

    A největší politicko-společenský problém?  Jak  plyne z nahrávek, jde o všude skryté politizování:  ten je krytý jednou politickou frakcí strany ,druhý jinou frakcí… Pane Michálek, vy  jste sice skvělý odborník, ale tady je to politikum – „politické zadání“, které zajistí straně finanční existenci, POLITICKÁ nominace - to je priorita !!  NE vaše odbornost !!

     

    Tak s takovýmto přístupem můžeme budovat lepší společnost opravdu až do aleluja  !

     

     

    Autor: Janko Pravda | čtvrtek 30.12.2010 7:57 | karma článku: 18,30 | přečteno: 1009x
    • Další články autora

    Janko Pravda

    Poděkování za koronavirus

    25.3.2020 v 8:51 | Karma: 17,39

    Janko Pravda

    Naše budoucnost a naše neštěstí

    26.6.2017 v 16:56 | Karma: 11,41

    Janko Pravda

    České daně pro kolotočáře

    25.4.2017 v 8:28 | Karma: 23,74

    Janko Pravda

    České daně pro povaleče

    24.4.2017 v 9:54 | Karma: 36,36