Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J84a41r44a 15R35a86n86k

23. 9. 2015 5:32

Diky za vynikajici blog, vybral jste dobre video, videla jsem podobnych dokumentu hodne a hlavne ziju v Kanade a vidim, ze i s milionem muslimu se da zit docela normalne. Ziju 40km od Vancouveru a nekolikrat do mesice chodim na zavolani pomahat do zdejsiho ICA - Intercultural Association, prave pomahat s novymi imigranty, driv to byli vetsinou z Jugoslavie a tak bylo jednodussi pomahat s preklady a vysvetlovanim, jak treba vyplnit dane.

Kdyz se zacala stavet prvni mesita ve meste, kde ziju, nebyla jsem nadsena, bylo to naproti fitku, kam denne chodim a najednou nebylo kazdy patek mozno zaparkovat, meli vzdy okolo poledne msi a ja chtela v poledni prestavce na rychlika na masiny a do bazenu a vsichni mistni taxikari jsou zrejme muslimove. Ucila jsem se pomalu od Kanadanu a nove prichozich, nedelat si rychly usudek, presto mam stale nekde v mozku zabudovanou nelasku k zahalenym hlavam a neduveru a strach ke vsemu v burce. Nemohu pochopit a prici se mi konverze k islamu, ale znam muslimky, ktere jsou neverici, s kterymi si mohu vymenovat literaturu psanou prave jejich spisovatekami, ktere by nikdy v zemich jejich a nebo jejich rodicu neprezily vydani knihy. Snazim se jen nebyt slepa a nenenavidet to co neznam.

Vadi mi lhostejnost k uprchlikum v zachytnych taborech, kde nekteri sedi ve stanech uz 4. zimu a cekaji na moznost imigrovat egalne pres konzulaty. Pritom kazdy z nas vi, ze revoluce proti diktatorovi zacala v roce 2011, ze ji krvave potrel, mel to uz davno vzdat a nespolehat se na pritele Vladimira, ktery mu dodava celou dobu zbrane a jiste vite, ze Rusko ma v Syrii zakladnu uz od roku 71 a vetuje v OSN uz 4 roky.

0 0
možnosti
Foto

Vy, já a další rozumně uvažující lidé to vidi jako chorvatská prezidentka, jak je v článku http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381336-desetitisice-migrantu-putuji-evropou.html V jednom svém blogu jsem napsal

"Od počátku devadesátých let jsem dospěl k definici: „Populista je občan, který hájí zájem většiny občanů poctivě se živících“ „Politik je občan, který  své zájmy své strany a zejména své zájmy."                                                    „Humanista je občan, který na úkor poctivých a pracovitých hájí zájmy líných a ostatním občanům nebezpečných jedinců"

Jediné co třeba doplnit je, že se jedna o občany vlastního státu

7 0
možnosti
KV

Je Německo vůbec schopno integrovat muslimy?

Není, ale:

muslimové jsou schopni integrovat Německo.   ;-O

3 0
možnosti
Foto

Merkelová způsobila v Evropě chaos, opřela se do kancléřky chorvatská prezidentka.

3 0
možnosti
MP

Hlavně že se dojčáci báli přílivu levných pracovníků z východu. Pracovníci z východu  mužná byli levní ale šariu vámtam zavádět nebudou. .

10 0
možnosti
JR

J98a91r89a 57R98a38n29k

23. 9. 2015 5:39

Pracovnici z vychodu byli za "zeleznou oponou", kdyz ti prvni prichazeli, vyrostkove ve tride, kteri odpovidali na otazku, jak budou zachazet s budouci manzelkou a jestli to muze byt katolicka a Nemka, mohou byt uz 3. generace a presto jsou vychovavani ve stejnem smyslu, ze nemusi nemecke zakony respektovat, bohuzel. Nakonec policista, ktery s oani, ktera cely rozhovor vede mluvi o problemu a sam je Turek. Do skoly, kam chodi "to sotatni" by sve deti neposlal, protoze se tam ani nemecky nemluvi, takze to byla vina uz davno, jeste nez se Berlinska zed rozpadla, s tim A. Merkel nemela co do cineni. Budou muset rapidne mnenit zakony, tak jako v Kanade.

1 0
možnosti
JC

Opatřete si zbrojí pas a zbraň. A to rychle.

6 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik