Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I18v73a19n71a 31L30a37n42c40e

19. 2. 2023 13:10

Prvně jsem jedla borč u kamarádky asi v šestnácti letech, olizovala jsem se až za ušima.:-) Někdy si ho doma dělám, akorát to krájení řepy mi vadí, všechno je zabarvené do ruda...:-)

1 0
možnosti
Foto

To áno, repa má silnú šťavu, ale zasa je zdravá.:-)

0 0
možnosti

Boršč miluju, vařím ho podle rodinného ukrajinského receptu, stejně jako bliny nebo pelmeně. R^

1 0
možnosti
Foto

Bliny som ešte nerobila, ale jedla som raz niečo ako palacinky zo zemiakového cesta v polsku, bol to tiež buď ukrajinský alebo litovský recept ale neviem ten názov.

0 0
možnosti

R^ Boršč mám také rád. Nevím tedy, jestli je ukrajinský, ale asi ano, protože recept mi dal kdysi ukrajinský kolega a kamarád. Ale ještě radši mám polský "barszcz czerwony", protože ten je bez masa :-). A vůbec nejradši mám krkonošské kyselo, ale to jím sám, protože ho u nás nikdo jiný nechce :-).

1 0
možnosti
Foto

Poliaci dobre varia, ja tiež väčšinou robím z kyslej kapusty a červenej repy u nás sa jej hovorí cvikla, polievky mám rada všetky.Krkonošské kyselo som ešte nejedla, ale asi to bude niečo podobné ako naša zemiaková polievka nakyslo s mliekom.:-):-)Prajem Vám pekný víkend.

1 0
možnosti

R^Boršč miluje jak má rodina tak i všichni kolem kterym ho vozím.. Naučíl mě ho příbuzný ze Slovenska, dělám ho obdobně, jen nedávám sladké ale kyselé zelí a nedávám brambory. Už kvůli němu si nakládám červenou řepu ktera mu i s lakem dodá tu pravou konečnou chuť. No a na talíři smetanu. Pamatuji se když jsem poprvé z neznalosti nalila smetanu na konci přípravy do pětilitrového hrnce tak se vše srazilo a s pláčem se vylil do záchodu...;-(

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem za prečítanie a komentár. :-):-)Aj ja mám rada s kysnutou kapustou aj bez brambor.Tak možno by sa bol dal zjesť aj s tou smotanou, trocha prihustiť múkou a rozmiešať.

0 0
možnosti
Foto

Dnes jsem měl boršč k obědu, byl výborný, ale jistě ne jako ten Tvůj. Hezká rozpravka o Kozacich, Janka 👍

1 0
možnosti
Foto

Boršč je dobrý na všetky spôsoby, isto aj ten tvoj bol ok.R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Boršč je má nejoblíbenější polévka. VR^

1 0
možnosti
Foto

Ja ho mám najradšej s kysnutou kapustou, však niekedy napíš ako ho robievaš.:-)

1 0
možnosti

Také bych si dala..:-P

Janka, přeji hezký víkendV

1 0
možnosti
Foto

Aj Vám, Irenka, pekný víkendV

0 0
možnosti
Foto

R^Také jsem měl strýčka Andreje a tetu Naďu. K tomu boršči nezapomenout na pampušky.VVV

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Áno, u nás sa tomu hovorí pagáčiky zemiakové. VV

1 0
možnosti
Foto

Taky bych si dalR^

1 0
možnosti
Foto

Ja ho milujem aj s kyslou kapustou.:-)

0 0
možnosti

Zrovna včera jsem boršč také vařil, také ho vařím hodně, vydrží nám na dlouho. Dělám ho trošku jinak, nedávám uzené a žádné koření kromě soli a vařím vše dohromady v jednom hrnci. Chutě se krásně spojí a chutná božsky. Už se na něj těším na oběd, přes noc jsem ho nechal na balkóně zaležet.

2 0
možnosti
Foto

Waw, odležaný je ešte väčšia pochúťka, dobrú chuť želám. Ano, tiež väčšinou varievam tak, len keď mám viacej času tak dám dva hrnce, alebo večer si to predvarím.

0 0
možnosti