- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Prvně jsem jedla borč u kamarádky asi v šestnácti letech, olizovala jsem se až za ušima. Někdy si ho doma dělám, akorát to krájení řepy mi vadí, všechno je zabarvené do ruda...
To áno, repa má silnú šťavu, ale zasa je zdravá.
Boršč miluju, vařím ho podle rodinného ukrajinského receptu, stejně jako bliny nebo pelmeně.
Bliny som ešte nerobila, ale jedla som raz niečo ako palacinky zo zemiakového cesta v polsku, bol to tiež buď ukrajinský alebo litovský recept ale neviem ten názov.
Boršč mám také rád. Nevím tedy, jestli je ukrajinský, ale asi ano, protože recept mi dal kdysi ukrajinský kolega a kamarád. Ale ještě radši mám polský "barszcz czerwony", protože ten je bez masa . A vůbec nejradši mám krkonošské kyselo, ale to jím sám, protože ho u nás nikdo jiný nechce .
Poliaci dobre varia, ja tiež väčšinou robím z kyslej kapusty a červenej repy u nás sa jej hovorí cvikla, polievky mám rada všetky.Krkonošské kyselo som ešte nejedla, ale asi to bude niečo podobné ako naša zemiaková polievka nakyslo s mliekom.Prajem Vám pekný víkend.
Boršč miluje jak má rodina tak i všichni kolem kterym ho vozím.. Naučíl mě ho příbuzný ze Slovenska, dělám ho obdobně, jen nedávám sladké ale kyselé zelí a nedávám brambory. Už kvůli němu si nakládám červenou řepu ktera mu i s lakem dodá tu pravou konečnou chuť. No a na talíři smetanu. Pamatuji se když jsem poprvé z neznalosti nalila smetanu na konci přípravy do pětilitrového hrnce tak se vše srazilo a s pláčem se vylil do záchodu...
Ďakujem za prečítanie a komentár. Aj ja mám rada s kysnutou kapustou aj bez brambor.Tak možno by sa bol dal zjesť aj s tou smotanou, trocha prihustiť múkou a rozmiešať.
Dnes jsem měl boršč k obědu, byl výborný, ale jistě ne jako ten Tvůj. Hezká rozpravka o Kozacich, Janka 👍
Boršč je dobrý na všetky spôsoby, isto aj ten tvoj bol ok.
Boršč je má nejoblíbenější polévka.
Ja ho mám najradšej s kysnutou kapustou, však niekedy napíš ako ho robievaš.
Také bych si dala..
Janka, přeji hezký víkend
Také jsem měl strýčka Andreje a tetu Naďu. K tomu boršči nezapomenout na pampušky.
Vašek
Áno, u nás sa tomu hovorí pagáčiky zemiakové.
Ja ho milujem aj s kyslou kapustou.
Zrovna včera jsem boršč také vařil, také ho vařím hodně, vydrží nám na dlouho. Dělám ho trošku jinak, nedávám uzené a žádné koření kromě soli a vařím vše dohromady v jednom hrnci. Chutě se krásně spojí a chutná božsky. Už se na něj těším na oběd, přes noc jsem ho nechal na balkóně zaležet.
Waw, odležaný je ešte väčšia pochúťka, dobrú chuť želám. Ano, tiež väčšinou varievam tak, len keď mám viacej času tak dám dva hrnce, alebo večer si to predvarím.