Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

Zajímavé informace, děkujiR^

Janka, moc Vás zdravím;-).

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem, Irenka, aj ja posielam veľa pozdravov pre VásVV

0 0
možnosti
Foto

Moc zajímavý článek. Díky:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Vďaka za prečítanie a milý komentár.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Šťastnou cestu všem! ;-D

Neznalost zákona neomlouvá! ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Veď práve, neomlouvá a niečo to potom stojí. :)

1 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu Němci pokutují jízdu v cuklach (pantofle).

1 0
možnosti
Foto

Tak to som netušila :)

0 0
možnosti
Foto

Janka, potěšilo mě, že tady mohu řídit bez oblečeníR^

1 0
možnosti
Foto

Hej, keď som to pravidlo našla, tak som si hneď pomyslela na teba ;-D

0 0
možnosti
MP

R^ Opět velmi zajímavý článek. Dodal bych jen, že v České Republice existuje jedna skupina účastníků silničního provozu, pro které vůbec žádná pravidla neplatí ;-). Mohou jezdit po chodníku, po přechodech pro chodce, v protisměru, ve veškerých zákazech atd. Jsou to cyklisté :-). Jakpak je to na Slovensku?

2 0
možnosti
Foto

Je to podobne ako u vás. Od 1.3.1922 boli prijaté viaceré zmeny v zákone, pretože dochádzalo k veľa nehodám. Asi najviac rezonovalo pravidlo 1,5 m.Vodiči majú presne vyčíslené v akej vzdialenosti by mali obiehať cyklistov,do rýchlosti 50 km/h by to malo byť spravidla aspoň 1 m, vo vyššej rýchlosti 1,5 m.Ale nikomu by to nemalo dávať pocit, že je pánom cesty.Novela umožňuje jazdiť vo „dvojičkách”, podmienkou je, že vás musí byť minimálne šesť. Zákonodarcovia pochopili, že takto majú cyklisti na dĺžku polovičnú vzdialenosť, čo uľahčuje vodičom ich predbiehanie.Keď cyklochodník vedie súbežne s hlavnou cestou tak cyklista je braný akoby tiež bol na hlavnej ceste.Zaujímavá situácia nastáva, ak sa cyklista na hlavnej ceste rozhodne odbočiť vľavo, doteraz mal ako autá, ísť čo najviac vľavo. To vytváralo situáciu, že okolo neho prechádzali vozidlá v oboch smeroch, navyše on po odbočení musel križovať cestu, aby sa vrátil na jej pravú stranu.Teraz toto robiť nemusí, môže si v podstate vybrať, ako prevedie manéver, posunúť sa do stredu svojho pruhu, zreteľne ukázať znamenie o zmene smeru, ak nič oproti nejde, takto odbočiť.

1 0
možnosti
Foto

Janka, tak to tedy abych snad radši chodil pěšky a daleko od všech veřejných komunikací.;-D

Bezva článekR^

1 0
možnosti
Foto

Hlavne sa vyhýbaj tej Afrike:-)

1 0
možnosti
ES

Janka, vám žádné téma není cizí...R^V:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak je veľa tém, hlavne technických, ktorým nerozumiem. Pekný deň, Vám želám, EvičkaV

1 0
možnosti
IL

I28v40a27n61a 16L78a56n21c93e

11. 4. 2023 12:22

V USA ve státě GA nesmíte řídit a mít v autě alkohol, ten musí být v kufru auta. Ani spolujezdec si nesmí otevřít pivo. Pokud vás zastaví policie a ucítí z auta marihuanu, tak vám auto prohledají a pokud najdou, hned vás odvedou. Z policie z cely, kam vás umísti, smíte někoho kontaktovat, aby za vás zaplatit "výplatné", protože je to pouze přestupek nikoliv zločin, soud bude později, můžete odejít. Odsoudí vás později. Jak to znám? Kolegyně manžel minulý rok na vánoce doma chyběl asi na měsíc? už nevím určitě. Odsoudili ho za marihuanu při řízení, potom musel docházet na nějaké skupinové terapie, které samozřejmě platil. Ona šílela. Další příběh, který jsem znala, byl mladý učitel. Do školy se už nemohl vrátit. ŘÍKAL mi, že jako dítě chtěl být učitelem a takhle si to po... Jak je na tom nyní nevím, ztratil se mi z dohledu.

To jsou "střípky" z našeho státu.:-)

3 0
možnosti
Foto

Vďaka za zaujímavé doplnenie. Veru, čo všetko platí vo svete motorizmu.:-)

1 0
možnosti
Foto

Čiže nejvyšší čas, abych se taky stal řidičem. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Stačí byť i spolujazdec :-)

1 0
možnosti