Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O politiku se už delší čas nezajímám, ale tenhle článek jsem přečetla celý a s chutí

1 0
možnosti
Foto

Tak som veľmi tým potešená, Renátka.

0 0
možnosti
PC

Janka, napsala jste to přesně, vnímám to úplně stejně.

Zároveň se ale domnívám, že ta polarizace, jaká snad nemá v dějinách lodstava obdoby, těm nejmocnějším velmi vyhovuje, tudíž je dle všech indicií, bohužel účelová.

1 0
možnosti
Foto

Vďaka, Pavle, že Ste si to prečítali. Ja vlastne nepíšem politiku, len na to nazerám z určitého pohľadu obyčajného človeka ako ja, snažím sa nesúdiť. Určite, že to mocným vyhovuje, však to čo je rozdelené sa lepšie ovláda.

1 0
možnosti
Foto

Kam by kráčalo. Nejen nad Tatrů sa občas blýská

1 0
možnosti
Foto

J98o35s63e81f 53B39á84r19t19a

27. 10. 2023 13:53

Progresivné Slovensko bych fakt Slovákům nepřál.

3 1
možnosti
Foto

uvidíme ako to bude fungovať v parlamente, čo a aké zákony budú prijímať a či sa nebude rozkrádať čo sa týka slov.pozemkového fondu atď

0 0
možnosti
JR

J90a68n 24R71á39ž

27. 10. 2023 13:13

Slováci, pokud vím, byli znechuceni z toho, že zájmy občanů Slovenska nebyly prvořadým zájmem posledních vlád, no a že nikdo jiný, který to chtěl změnit než Fico nebyl, tak zvolili jeho. Něco podobného probíhá i Českou republiku. Stále roste počet občanů, kteří jsou znechuceni politikou Fialovy vlády a tak buď k příštím volbám nepůjdou nebo budou volit Babiše, i když není , jak se říká , jejich Cup of tea. Problémem české politiky je, že Babiš, na rozdíl od Fica, má nulový koaliční potenciál, takže i když volby vyhraje, vládu nesestaví a kolotoč vládní neschopnost bude pokračovat.

1 0
možnosti
Foto

To, že Babiš má nulový koaliční potenciál není problémem české politiky, ale štěstí.

3 0
možnosti
Foto

Janka, víš, u mě je to tak, nevolím! Já ty lidi neznám, nevím jak se chovají soukromě, když se nepřetvařují. A je mi fajn! Tobě a Tvé rodině přeji povedený víkend!

4 0
možnosti
Foto

Ja tiež už som podobného presvedčenia ako ty, ani nepíšem politické veci, ale nedalo mi to a napísala som to z pozície pozorovateľa a bez hoaxov tieto základné informácie, ak by to niekoho zaujímalo. Díky za prianie pekného víkendu, pôjdem na huby na slovensko-moravské pomädzie blízku danky a asi aj jitky. pa.

0 0
možnosti

Fico se sice přímo nevyjadřoval proti NATO, ale jeho výstupy na adresu prezidentky Čaputové, kde z ní dělal málem americkou agentku, nesvědčí o tom, že si uvědomuje, že USA jsou hlavní spojenec Slovenska v rámci NATO. A to skandování jeho fanoušků, kterému spokojeně přihlížel, že Čaputová je americká k...., to už ani nemá cenu komentovat.

4 0
možnosti
Foto

To je to, o čom píšem, tá polarizácia, ktorá neni veru ničomu prospešná, žiadnemu rozvoju a nie je len u nás, aj keď u nás je to napríklad horšie ako u vás.

1 0
možnosti
JK

Moc dobře jste to zpracovala. Mám manželku Slovenku, rodina v Bratislavě. Silně liberálně zaměřená. Jejich sousedi, voliči Smeru. Nejsou to zlí lidé, jsou jiní. Ale to vzájemné šílené pohrdání je obrovské.

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem za prečítanie a milý komentár. Áno, je to tak. Tá polarizácia a populizmus sú silné.

0 0
možnosti
Foto

Z čeho pramení to nepřátelství? Necítím se být tím, kdo by si troufal odpovědět. Mohu se jen domýšlet, odhadovat příčinné souvislosti.

Údajně přibývá populismu i v jiných zemích. Domnívám se, že je málo upřímných nositelů silných myšlenek, idejí, vizí (nikoli ideologií).

Přít se upřímně a kultivovaně o něco, co stojí za dialog - to se nějak vytrácí. Přetlačování za použití stále ošklivějších zbraní za účelem získání či udržení moci nutně vyvolává negativní emoce, z nichž se rodí konflikty, nepřátelství, zákopy.

Komunikace mezi politiky hrubne. Fico s Blahou předvedli úroveň kriminálnich živlů. U nás vyjádření některých hochštaplerů, která můžeme číst na sociálních sítích, mají podobnou úroveň .

Je to asociální jednáním otravující atmosféru ve společnosti. Vnáší do ní kromě napětí i další jedy oslabující onu občanskou společnost - (pojem, jehož obsah dobře znal Václav Havel, který si navíc její rozvoj i skutečně přál. Myslím, že mezi Havlem a Čaputovou by v tom byla povznášející shoda).

3 1
možnosti
Foto

Nepriateľstvo môže mať veľa príčin v minulosti, súčasnosti, hodba za majetkom, peniazmi, kto z koho...To by bola veru medzi Havlom a Čaputovou, zhoda, ale nebude znovu kandidovať. Sympatizovala aj s Pavlom. Ale možno pôjde do medzinárodných štruktúr, kde bude tiež prínosom kultivovanosti a kvality.

1 1
možnosti
Foto

Nežiji na Slovensku a proto je pro mě těžké se v situaci vyznat. Co mně ale dělá starosti je nejasná vazba na organizovaný zločin. Mezinárodním závazkům Slovensko určitě dostojí. Ale asi tam budou i jiné závazky. Držím palce.

Vašek

1 0
možnosti
Foto

hej, na to radšej nemyslím.Ale Uhry, ako niektorí píšu, nie sme, nepíšem často politiku, ale mi to nedalo.Čo je dnes, nemusí byť zajtra, rastie silná opozícia medzi mladými.

3 1
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 26,82
  • Průměrná čtenost 1095x
Študovala psychológiu, právo a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik