Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když nás ta komunita někdy pěkně štve, tak bez ní by to bylo fakt o ničem

0 0
možnosti
IL

I77v91a53n64a 80L71a21n80c17e

12. 10. 2023 12:20

Krásně napsané, Janka a souhlasím s tím, že nemůžeme žít jen sami pro sebe. Ale i ti lidé, kteří vyznávají filozofii žít jen sami se sebou a dokáží existovat sami, jsou nekonfliktní a dobře se s nimi vyjde.

Horší jsou ti, kteří vyznávají jinou "filozofii": utrhni, co můžeš nebo: znič, co se dá. I násilí je záměrně vyprovokováno. Lidé, kteří propagují násilí, vědí, že nikdo není ostrovem sám pro sebe a většina lidí, až na pár jogínů, se nedokáže uzavřít do sebe a žít odděleně a jen pro sebe. Proto každého člověka bolí a trápí, co se kolem děje, a když kolem sebe cítí nepohodu a nejistotu. Bolest a nejistota vyvolávají agresi i u lidí, od kterých bychom to nečekali. A už je to tady. Kolotoč, který nelze zastavit.

3 0
možnosti
Foto

Tak, Ivanka, ako si to popísala a deje sa to už takmer všade na svete, ale môj sused hovorieva, že čím západnejšie, tým civilizovanejšie.

1 0
možnosti
MP

Zajímavá úvaha. Téma je to - aspoň na první pohled - složité. Změň sám sebe a změníš svět - tak to chápu já. Komunita často zbavuje svobody - církev, strana, fotbal . Zdravím Vás a přeji krásné dny.

5 0
možnosti
Foto

áno, dá sa to tak povedať, lebo nie je komunita ako komunita.Napríklad badminton a iné to je v pohode, niekedy sa to prosto zvrhne aj v komunite.Ja nechcem zmeniť svet.Viacej sa učím byť aj sama, tiež to vždy nie je jednoduché, to ego človeka vie potrápiť. Alebo amigdala.

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem, Horste, za návštevu a prajem Ti krásny deň.

0 0
možnosti
PC

Janka, napsala jste opravdu skvěle

2 0
možnosti
PC

Pokračování (odesláno se to dříve, nežli jsem chtěl):

Člověk by měl umět žít svůj život, nebát se samoty (pouze v ní slyšíme hlas duše) a být svůj.

Ale na druhé straně, jak píšete a jak už to někteří napsali v diskusi, nežít jen ve své bublině, zajímat se i o okolní dění, sdílet dobré i zlé, případně pomoci, je-li to v naší moci.

Jsme tvorové společenští a bez jisté vzájemnosti, potřeby naslouchání, sdílení a pomoci bychom se lidství jaksi vzdalovali. Právě tohle je největší problém lidstva, v poslední době čím dál zřetelnější a alarmující.

2 0
možnosti
Foto

Co bude, nevíme, svým způsobem si to ale naštěstí tvoříme, aspoň částečně, právě ve zmíněných komunitách, ať už to jsou třeba zahrádkáři, kteří si vzájemně vypomáhají na nějakém území, nebo jiné tvořící se skupinky lidí, které spojuje aspoň z části světonázor a ekonomické důvody. Plus přátelství, to je krásný bonus. Prožívám též, o naší škole víš, není to žádná idylka, jen snaha o něco funkčního a užitečného. Zdravím na Slovensko.

2 0
možnosti
Foto

Mnoho bojů lidé vedli proti tomu, čemu nerozuměli. Jeden předsudek pomine, lidé začnou chápat svůj omyl, a objeví se předsudek nový a s ním další boj.

Ale filosofie nezasahování bývá také chápána různě. Četl jsem o skupině mnichů, kteří se rozhodli nezasahovat už nijak do ničeho. Tiše, v klidu a nehnutě seděli a v pokoji zemřeli. Z našeho pohledu sebevražda.

Naproti tomu je Bhagavadgítě popsána situace, kdy se Ardžuna zdráhal vést své vojsko. Nechtěl válčit. Že už není jiné cesty, mu vysvětlil Bůh.

Zřejmě mnoho konfliktů a utrpení vzniká tím, že proti tomu, čemu lidé nerozumějí , neboli, jak píšete, co nepřijímají, začnou bojovat, a to prostředky, jež ono přijetí na dlouho zcela znemožní.

4 0
možnosti
Foto

Hej, čomu nerozumieme tomu sa bránime. Asi aj podvedome. Je to neustály vývoj sebapoznania.

2 0
možnosti
Foto

Pekný deň želám.

1 0
možnosti
ES

E81v83a 29S48á68d95e17c24k67á

11. 10. 2023 22:42

Janka, děkuji. s tím mám trošku problém. Zvykla jsem si na samotu...

3 0
možnosti
Foto

To je zaujímavé. Akým spôsobom? Ak chceš napíš mi na mail. Je dobre vedieť byť i sám so sebou. To každý nevie.

2 0
možnosti
Foto

Ano.Být součástí nějaké komunity. A když se na chvíli člověk ocitne mimo, pak si těch maličkostí váží nějak jinak, hlouběji. Je totiž bohatší třeba o sílu chvíle okamžiku a mnoho dalších pocitů. Jen je umět uchopit. To je mnohdy hodně těžké. Hezký napsané.🙂

1 0
možnosti
Foto

Veru, len ich vedieť uchopit, niekdy to dá naozaj zabrať. Ďakujem Ti, Sonička, za prečítanie a milý komentár, Tvoje skvelé foto sledujem na facebooku.Pekný zbytok večera.

0 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 24,77
  • Průměrná čtenost 1114x
Študovala psychológiu a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik