Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po voľbách

"Čo ešte príde?"povedala priateľka Záhoráčka na facebooku.

"Nový den. A z neho sa nám treba tešit. Pokál móžeme. Dotál mosíme. Najlepší, ked steme. Stet, moja, nený vóbec málo. Tak sa tešme. A radujme. Že aj dneska vyšlo. A svící. Aj ked u nás troška zpoza mráčku."

Krásnu nedeľu, nielen do Zelenča, kde aj mačky mnafkajú a psy hafkajú. Jedna z mála istót v dnešném neistém svete....

6 1
možnosti
VF

Sme jednej krvi na Záhorí aj na Slovácku. Tož ať nám slunko svítí. Né enom po volbách, nebo pred nimi, ale pořád.

Aj bez politiky aj bez politiků.

2 0
možnosti
JV

Velké vítězství těch, kteří si přejí mír a větší sociální rovnost. Doufám, že se jedná o další kamínek, který přispěje k brzkému míru na Ukrajině.

4 2
možnosti
RK

Děkuji za Váš příspěvek, velice mě potěšil. Vzpomínám, jak jsme jako kolektiv pracovníků dřevovýroby v Horních Loučkách na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let připravovali tematické přednášky, ale i obyčejné nástěnky upozorňující na skutečnost, že jediným přáním našeho kolektivu je žít a pracovat v míru v naší krásné vlasti, v táboře míru. Několik fotografií mám ještě schovaných. Nenechali jsme se zastrašit harašením zbraní a požadavky válečných štváčů tehdy a bylo by zbytečné se nechat zastrašit i dnes. Mír byl jedním z hlavních předností naší socialistické společnosti a našeho lidově demokratického zřízení pod záštitou SSSR. Válečné snahy západu je zapotřebí jasně odmítnout. Je příjemné vidět, že mezi námi stále žije řada uvědomělých občanů, kteří rozumí slovanské vzájemnosti a vnímají blízkost ruského národa, který nám v minulosti mnohokrát pomohl.

Ještě jednou děkuji a odpusť, že volím tak důvěrný a osobní závěr.

Ano, kdyby to někdo nepochopil, je to ironie. Strašení válkou je jedním ze základních pilířů řady totalitních režimů, které svým občanům fiktivní mír posléze nabízí. Je to nástroj pro upevňování moci a ovládání mas. I po těch letech bohužel stále funguje. Dáme vám mír a budete moci radostně pracovat a v klidu se množit, v překladu.

V naší zemi, která má zkušenost s Mnichovem i ruskou okupací je tohle mírové uvažování směrem k Ukrajině ovšem hanebné. Mír ale skutečně může být hned, pokud se Rusko stáhne a zaplatí válečné škody.

5 0
možnosti
DR

Z radosťou vymeníme tohoto "prezidenta " za Bureša ! Keď ho tak chceš. Dopravu platíte vy ......

0 3
možnosti
Foto

Dobrý deň, upozorňujem Vás, že my sme si nepotykali. Aspoň ten pravopis slovenský si prosím Vás opravte, až sa za Vás nemusím hanbiť.

Po prvé ja nerozhodujem za všetkých občanov ani nedisponujem tým, čo si so mnou chcete vymeniť.

Po druhé, ak sa chcete k niečomu, čo píšem vyjadrovať, tak si najskôr prečítajte to zhrnutie čo som včera, podotýkam včera publikovala a nie dnes, o tom sú na blogu iné články.

Po tretie, nepodsúvajte mi svoje domnienky.

7 0
možnosti

Já bych na vašem místě tak spokojený nebyl. Jestli jedna strana strašila voliče, že je protikandidát zatáhne do války proti Rusku, je to obdoba německé karty, kterou Zeman při první volbě vytáhl proti Schwarzenbergovi. Ta se nakonec ukázala falešnou, ale volbu zásadně ovlivnila.

2 0
možnosti
Foto

Korčok vytkol to čo píšete kampani koalície. Nemyslím si, že by voliča súčasnej koalície, ktorí je v podstate stabilný a im verný, toto ovplyvnilo a mladých ľudí tobôž nie, proste prišlo 61 % ľudí a ten ostatný potenciál sa neprejavil...

0 0
možnosti
Foto

Pellegrini získal 53,12 procent hlasů, Korčok 46,87 procent. Sláva vítězům, čest poraženým

6 1
možnosti
Foto

Nebýt Beránka, tak to nevíme. Hlavně, žes psal o Koročokovi.

1 7
možnosti
Foto

A je ako sa hovorí, vymaľované...tušenie ma nesklamalo, myslela som rozdiel 10 % a je to podobne

2 1
možnosti

Korčok je cesta k liberální demokracii, občanským svobodám a právnímu státu.

Pellerini je cesta k autoritářství a totalitě.

Mýlím se?

2 8
možnosti
Foto

Prepáčte pán Šimek, asi som stlačila to mínusko omylom, malo to byť plusko.

0 0
možnosti
JP

Prezidentem všech bohužel nebude. Od zavedení přímé volby to ani není možné. Před jejím zavedením jsem nikdy neslyšela ani nečetla, že by někdo ostentativně prohlašoval, že ten či onen není jeho prezident. Až do zvolení Zemana, a pokračuje to stále.

Přeji vám, ať už volba dopadne jakkoliv, zklidnění situace a hlavně emocí.

7 0
možnosti
Foto

Pani Janka, tu je normálna atmosféra, ako som písala v úvode článku.Koho zvolí väčšina, ten bude prezident štátu.

1 0
možnosti
JZ

Ještě jedno důležité upozornění. Žádný prezident nezlepší nikoho životy. O to se každý musí postarat sám.

5 1
možnosti
Foto

Prezident zvolený v prezidentských voľbách 2024 by mal mať plat 9600 eur mesačne. Z toho napr. Kiska dával na charitu. Potom udeľuje amnestie, poveruje a odvoláva diplomatov,sudcov ústavného súdu, ministrov, rektorov VŠ...atď. A je dobre, keď to zapasuje a nerobia konflikty medzi sebou v štáte tie jednotlivé zložky.

0 1
možnosti
Foto

Všech to nebude, ale díky volbám většiny...tedy většiny těch, kteří byli u voleb. Kteří nebyli do vysledku vlastně nemají co mluvit. Tak vám držím palce

4 0
možnosti
Foto

Áno, Jardo. Kiežby bol nás všetkých v zmysle rešpektu. Všetci si mysleli, že opäť bude kandidovať Čaputová, ale nestalo sa tak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 19,16
  • Průměrná čtenost 1094x
Študovala psychológiu a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

Obľúbený citát:
"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život. Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik