Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Hezký a upřímný článek. Co se týče demokracie, tak já souhlsím s tím, kdo řekl, že se jedná o žertík athénské republiky .

1 0
možnosti
Foto

Bude to nejak tak, ako píšete.Alebo to pánske huncútstvo

1 0
možnosti
Foto

Podnětné čtení, Janka

Jen bych k tomu dodal, že demokracie, lapidárně řečeno, je možnost si svobodně zvolit alternativu, kdy se pánem stává volič a politik žadoní o jeho hlas. To může sice vést ke škodlivému ode zdi ke zdi, ale je zaručeno, že se karty budou vždy rozdávat znovu.

Pokud jde o Slovensko, v minulých volbách se kdo ví odkud zjevil chaot Matovič a vyhrál. Co pak následovalo jsi Janka popsala velmi přiléhavě. Příčina a následek.

A ještě něco. Demokracie je jediný systém, ve kterém dochází k předání moci mírovou cestou

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem Ti, Vildo, že si si našiel čas na prečítanie i doplňujúci komentár, asi som sa musela vypovídat trochu. Hej je to škodlivé keď politik žadoní o hlas a na plagátoch má výzor 20 ročného mladíka, neviem prečo tie plagáty tak robia, asi to ľudia volia podľa výzoru.

0 0
možnosti
Foto

J52o71s77e17f 94B18á94r91t39a

7. 11. 2023 17:40

Psáno s velkým nadhledem. Prečo prehrali demokrati v roce 1946? Lebo sa správali ako tí dnešní - tak to nemá chybu. Dávám inteligentní karmu.

1 0
možnosti
Foto

Vďaka, pán Bárta, za prečítanie i komentár. Čítala som v nejakom časopise glosu, že tie voľby boli zmanipulované v jednotlivých okresoch a zavládol chaos.

0 0
možnosti
DS

V podstate je to s demokraciou ako s komunizmom. Myslienka znie dobre, ale implementacia zlyhava na ludskom faktore.

1 0
možnosti
Foto

áno, ako ľudia máme svoje chyby.Vďaka za návštevu a komentár.

0 0
možnosti
Foto

vďaka za zastavenie.

0 0
možnosti
Foto

Vážená Janka! Těžká je diskuze bez moderace. Mění se v jen rozeřvanou pavlač, na které by chtěl být ,,moderátorem" kde kdo. Je i není to demokracie, často pak vítězí chaos ,nejednou i živený

1 0
možnosti
Foto

Nuž, to už je o tej vyspelosti spoločnosti ľudí a dobrej voľbe diskusných tém či "moderátorov" však viete sám. Vedelo by sa to zvrhnúť v anarchiu.

1 0
možnosti
Foto

Mít rádi sami sebe. V té větě je toho mnoho. Také sebeúcta. Vážit si sebe samého - to by lidem bránilo posílat politiky do křesel jako gladiátory do arény. Věřit, že ten či onen bude tak mazaný, otrlý a bezostyšný, že těm druhým pořádně zatopí. Že bude vykonavatelem pomsty za použití všech zbraní.

Sebeúcta by ztížila i volbu jakoby slušných, kteří se ale spíše vezou a pohodlně se vyhýbají nepříjemným chvilkám a odvracejí zraky od toho, co si žádá pojmenovaní a řešení.

2 0
možnosti
Foto

Súhlas, Jaroslave. Nepoctivosť, ktorú zdanlivo priniesla sloboda, má svoje korene už v minulom režime.Pamätám sa, že už v škole, najväčší frajeri boli moji spolužiaci, ktorí dokázali oklamať učiteľku. Priznať sa, že som sa učil, znamenalo strápniť sa pred kolektívom. Po roku 1968 som niekoľko mesiacov chodil do školy v inej krajine. Tam to tak nebolo. Najväčší mačovia boli spolužiaci, čo sa najtvrdšie učili. A boli na to hrdí. No z takéhoto základu potom vyrastá iná generácia.Na poctivého človeka stále platí vaše české porekadlo (lebo to neviem adekvátne preložiť), že „říká se dobrák, myslí se trouba.“

0 0
možnosti
Foto

Heleď, Melišová a hezké odpoledne!

1 0
možnosti
Foto

Aj Tebe, milý Horste, a krásny večer

0 0
možnosti
Foto

Bůh nám dal svobodnou vůli. Máme svobodnou vůli, ať věříme, nebo ne. I demokracie je o svobodné vůli. Vůli odevzdat svůj hlas tomu, o kom si myslíme, že bude schopen spravovat naši zemi v našem zájmu. Už to neděláme. Dnes dáváme hlas těm, kteří zbyli. Slušní a schopní lidé nechtějí kandidovat. Zbývají neslušní a všehoschopní. Říkáme si, co zmůžu? Samozřejmě, že nic, když nebudu nic dělat. Politik se stává synonymem lotra a my stále nic neděláme. Ano, demokracie umírá na náš nezájem a pohodlnost.

Vašek

3 0
možnosti
Foto

snáď je ešte nádej tam niekde hlboko v nás

1 0
možnosti