VV odtajnili nejzazší termín pro svá ultimáta: 31.8.2014

Na dnešní schůzce špiček vládní koalice bude pokračovat tragikomická snaha amatérů získat podíl na moci a tím i hmotných statcích z toho plynoucích. Dobře zrežírované amatérské představení?

Nelze při této příležitosti nevzpomenout rozhlasového kazatele Harolda Campinga, který prorokoval konec světa postupně například na září 1994 nebo asi nejznámější datum 21. května 2011 a nyní nově na 21. října 2011. Nebo když jsme  u těch organizací, pak konec světa, a své trpělivosti, prorokovali postupně na roky 1914, 1915, 1918 nebo 1975 Svědci Jehovovi.

Při správě věcí veřejných jsou kompromisy důležitým faktorem a schopnost kompromisů dosahovat žádoucí vlastností. Nevyčítám VV opakované ústupky, ale zcela neprůhledný průběh celé té frašky. Na voliče to musí působit dojmem, že VV ani nechtějí, aby koaliční partneři jejich požadavky splnili. Vznášením stále stejných ultimát musí dosáhnout stále stejných výsledků. Přesto jediným důsledkem budou plné stránky nudných a do omrzení se opakujících pseudoudálostí.

Je snad toto cílem vedení VV? Předem domluvená strategie vytěsnění skutečně závažných témat ze stránek novin, obrazovek, rádií a hlavně myšlenek obyvatel této země? Pak by VV a pánové Kalousek a Nečas byli geniálními manipulátory. Přesto... Když se mám rozhodnout, zda vidět spiknutí nebo lidskou hloupost, stále ještě doufám, že jde jen o to ryzí české amatérské snažení.

Autor: Jan Jirků | středa 22.6.2011 12:27 | karma článku: 16,57 | přečteno: 1342x