Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

1. 8. 2010 11:37
Potřebuje normální společnost masové vlastnění zbraní?

A potřebuje vůbec normální zdravá společnost, aby bylo v populaci normální a většinové držet legálně zbraň? K čemu to je?.

Jen k tomu, aby zločinci, když chtějí sehnat nelegální zbraň, nemuseli kontaktovat ilegální výrobce nebo překupníky, ale prostě si zbraň ukradli u souseda.

Nebo k tomu, aby nějaký 14 letý uhrovatý studentík, co ho rodiče zanedbávají a ve škole se mu posmívají, měl po ruce legálně drženou zbraň rodičů, když se rozhodne po vzoru amerických akčních filmů  postříle své spolužáky...

Z tohoto pohledu je třeba, aby v populaci bylo legální držení zbraní plošně omezováno na skutečné fandy a znalce , ne na sběratele typu" já mám doma nejnovější vrtačku, nejnovější svářečku, auto a taky v šuplíku nejnovější zbraň"

A když už se to má plošně omezit, proč to nespojit s psychotesty, které lidi s problémy ke zbrani nepustí.

0 0
možnosti
J

Jura2

1. 8. 2010 12:48
Re: Potřebuje normální společnost masové vlastnění zbraní?

A mě se zase nelíbí, proč je slušný držitel zbraní, který nikomu neubližuje a věnuje se tomu jako koníčku (soutěže apod.), neustále kriminalizován a omezován hloupými represemi, které stejně nikde ve světě nefungují. I v té Velké Británii se našel letos blázen, který postřílel 12 lidí a to tam mají psychotesty, povinné roční členství ve střeleckém klubu a další předpisy celkově nejmíň 10x přísnější než zde. A zas se samozřejmě bude mluvit o tom, že je to přísné furt málo a dojde to k tomu, že zbraně budou mít opravdu jen ti zločinci a psychopati, co si je od nich seženou (další nedávný případ otamtud). A slušnému člověku zakážou se bránit, zakážou mu provozovat střelecký sport atd., protože jeden z mnoha milionů udělal to a to...

0 0
možnosti
MH

Martin_H

1. 8. 2010 10:56
článek dobrý, ale

Tu část o Duričkovi jste si mohl odpustit. Teď to vypadá, že zastřelit někoho pro pár vět je normální... Rv

0 0
možnosti
TL

Kurt21

1. 8. 2010 17:58
Re: článek dobrý, ale

S tím, že si autor tu část mohl odpustit, souhlasím. Nesouhlasím ale s tím, že Ďuričko střílel "pro pár vět". To, že byl fyzicky napaden Kočkou mladším, je prokázané.

0 0
možnosti
POB

prosím o bonznutí

1. 8. 2010 1:35
koukám,

pistolky má dost tementů, kteří se tementy vůbec necítí, ale musí napsat, já nejsem tement, ale mám pistolku a i jinak jsem zcela normální ;-DV

0 0
možnosti
DS

blackskull

1. 8. 2010 16:54
Re: koukám,

Co na to říct, snad jen, že Váš příspěvek je ubohý.

0 0
možnosti
MVK

aadler

31. 7. 2010 21:48
Diskutovat tady muzeme az do aleluja...

ale jeden prosty fakt neoddiskutujeme. Cim vic legalnich zbrani, tim mensi kriminalita. Cim vice omezeni legalnich zbrani, tim vic ilegalnich, tim vetsi ozbrojena kriminalita. Po celem svete to funguje stejne, a nekteri to porad nechteji videt. Zrejme k tomu maji nejake soukrome duvody.

Legalnimi zbranemi se zlocin pacha vyjimecne, v situaci, kdy by se bez zbrane spachal stejne. Domaci zabijacka se tomu rika. Nemecke (prusacky perfektni) statistiky jsou jednoznacne: 42% ozbrojenych tr. cinu je pachano nelegalnimi zbranemi. 50% s predmety jako zbran neregistrovanymi  (valecek na nudle). 4% neznamo. 4% s legalnimi zbranemi. Prepoctete si to per capita. Pri kosmickem vyzkumu zahyne vic lidi.

0 0
možnosti
MVK

aadler

31. 7. 2010 21:50
Re: Diskutovat tady muzeme az do aleluja...

Psychologicke testy, no, zajimava myslenka. Smysl by to melo jen tehdy, kdyby to odfiltrovalo schizofreniky, kteri chteji pod vlivem bludu vrazdit. Jenze tech je asi tolik, jako barvoslepych varhaniku s alergii na mrkev.

Jak uz tady nekdo napsal: v zemich, kde je nejvic legalnich zbrani na hlavu, je kriminalita vzacnym ukazem. Zakazte zbrane, a kriminalita vyleti nejmene o 500%. Videli jsme to nekolikrat v poslednich letech.

0 0
možnosti
TL

Lapacka

31. 7. 2010 19:00
Duričko

Podle autora toho článku je normální zastřelit v baru někoho, jen kvůli pár slovním výpadům... Takže Duričko je vlastně autorův hrdina... Tím pro mě jeho argumenty ztrácí na významu. V realitě jak z mafiánského filmu bych já rozhodně žít nechtěl. Psychotesty určitě ano.

0 0
možnosti
J

Jura2

31. 7. 2010 19:22
Re: Duričko

Můžete mi sdělit, kde něco takového autor píše?

0 0
možnosti
L

lejnok

31. 7. 2010 16:49
typická ukázka zločinecké politily

vláda má máslo na hlavě a bojí se občanů tolik, že se jim snaží sebrat právo se ozbrojit.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

31. 7. 2010 16:56
Re: typická ukázka zločinecké politily

Johna bych z něčeho takového nepodezíral. U něj jde spíš o ryzí amaterismus a populismus.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

31. 7. 2010 15:48
Vždy se čas od času

při takovýchto "vhodných" příležitostech objeví nějaký osvícený jedinec, který ventiluje do sdělovacích prostředků podobné zcestné názory, jako kdyby pořádek ve společnosti spočíval výhradně na co největším omezení občanských práv...

0 0
možnosti
L

lejnok

31. 7. 2010 16:39
Re: Vždy se čas od času

bohužel v poslení době to není čas od času ale už skoro denně. Rv

0 0
možnosti
RP

radim36

31. 7. 2010 15:44
debil v hospodě.

No, já jsem zažil debila, co šel po práci se zbraní za pasem chlastat do hospody. A když se ožral, vytáhl tu zbraň začal jí mávat kolem sebe. Naštěstí nevystřelil a byl ukecán, aby ji zase schoval, takže nikdo nikoho nevolal a nikdo to nezapsal. Ale kdoví, kolik tehdy chybělo k nějaké střílečce.....

Takže já psychotesty spíš vítám.

Argument o ceně beru jako účelový. Kdo je ochotný vynaložit 5 - 20 tisíc za zakoupení střelné zbraně a případně potom další stovky a tisícovky za náboje nebo za střelnici, (to je podmínka, aby s tou střelnou zbraní vůbec uměl zacházet) tisícovka za psychotest pro něho nebude žádná zátěž.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

31. 7. 2010 15:55
Re: debil v hospodě.

A jaké psychotesty zabrání aby ten samý člověk nemával kolem sebe v hospodě sekerou nebo mačetou?

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

31. 7. 2010 14:28
Jestli psycholog odvede tak kvalitní práci,

jako se to teď ukázalo na sebevraždě dvou příslušnic PČR (22 a 29), máme se na co těšit.

0 0
možnosti
GH

doktor_bota_2

31. 7. 2010 14:48
Re: Jestli psycholog odvede tak kvalitní práci,

Posudek může odhalit dlouhodobé problémy, ne zkrat, vyvolaný krátkým intenzivním tlakem. Nevím, co ta holka v Ostravě, ale jak jsem slyšel, tak tu druhou přinutil kolega nebo šéf k sexu, snad dokonce opakovaně, a její přítel ji dal kopačky.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

31. 7. 2010 14:16
Psychologické testy nejsou špatné

Psychologické testy při získání zbrojního průkazu nejsou špatné a priori.

Jsou jen neprůkazné, jak dosvědčují sami psychologové, a jejich cena opět rozdělí občany na dvě kategorie. Je to jen gesto k uchlácholení lidí, kteří si myslí, že každý držitel zbrojního průkazu je psychopat. Ale když nám takový střelec vystřílí zlatou olympijskou medajli, skáčeme jako hrdí Češi.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

31. 7. 2010 14:31
Re: Psychologické testy nejsou špatné

Navíc, vzhledem k tomu, že psychopati jsou většinou velmi inteligentní, není pro ně většinou rozpoznat (nebo aspoň nastudovat), co vlastně psycholog chce slyšet. Na to PHT test nestačí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.