Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

QT48

10. 3. 2011 17:23
Obrana nebo pomsta?

Kdyby to nebylo tak závažné téma, tak by mě opravdu rozesmála argunentace NV, že střílet po prchajícím zloději je pomsta. Pomsta za co? I pomsta musí mít důvod. NV si tím protiřečí, protože oběť se podle NV mstí za krádež! Na kafíčko si určitě zloděj nepřišel!

0 0
možnosti
ZH

Zani

10. 3. 2011 12:42
Teda já jsem tak rozrušen.....

z toho rozhodnutí, že až potkám nějakýho toho demokratickýho soudce, co vymejšlí takový hovadiny, tak mu dám asi pár facek!!RvRvRv

O úrovni naší justice, svědčí už to, že jeden soud dá někomu podnínku a po odvolání je z toho pár let natvrdo. Jestli se páni soudci nechaj okrádat, je to jejich věc, já musim tvrdě makat, a kdo mi sáhne na majetek, tomu ruka upadne!Hamba vám vy překrucovači spravedlnosti.!!

0 0
možnosti
M

mmmm1

10. 3. 2011 12:12
Ústavní soud

-umí rozhodovat pouze o svých platech , případně o svých důchodech...;-D

Kdo vlastně rozhodl o tom, že pekař bude mít 8000 a soudce 80000:  a proč - jenom proto, aby soudce nebyl podplatitelnej... co to je za blbost...:  no a to jsme u jejich charakteru: oni už se jako šmejdi asi roděj...;-O[>-]

0 0
možnosti
TL

Kurt21

10. 3. 2011 19:22
Re: Ústavní soud

Proč do toho pleteš Ústavní soud? Ten v celé věci vůbec nefiguruje.

0 0
možnosti
JN

issac

10. 3. 2011 11:01
pisálci

Rozlišujte prosím mezi rozhodnutím, které skutečně Nejvyšší soud vydal a mezi tím, jak jej prezentovaly média. V tom je totiž podstatný rozdíl. Nejvyšší soud nijak necouvl - to rozhodnutí zůstává v platnosti. Tiskový mluvčí NS pouze opravil pochybné zprávy pisálků, kteří zjevně právu rozumí jako koza náklaďáku...což je špatně. Když o něčem píšu, měl bych tomu rozumět....

0 0
možnosti
JM

janacz

10. 3. 2011 12:19
Re: pisálci

Všichni tomu rozumí tak, že NS se zastává zlodějů a :-(není logické že "nepokračuje" když odnáší lup a že občan "nemůže být rozrušen"  když je sprostě okraden.

0 0
možnosti
H

hoky

10. 3. 2011 8:41
super

takže až uslyšíte "paninko (případně šéfe), já už mizím", tak zlodějům nezapomeňte otevřít dveře a v noci i rozsvítit, aby se na odchodu nezranili!

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 3. 2011 2:06
Živnostenské oprávnění

na zlodějskou činnost je možné si vyzvednout na nejbližším živnostenském úřadu.

Pak už vás ve výkonu vaší živnosti nesmí nikdo omezovat a máte právo vykonávat svojí živnost kdykoli a kdekoli. Zároveň jste doživotně osvobozeni od daní. A nenesete žádnou odpovědnost za škody, vzniklé vaší činností. Pokud by vám někdo bránil ve výkonu živnosti, můžete povolat na pomoc policii ČR.  Je tu proto, aby vám pomáhala a chránila vás.  [>-]

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

10. 3. 2011 9:57
Re: Živnostenské oprávnění

Dalsim rozhodnutim soudu bude ze kazda domacnost musi mit formular kam zlodej zapise zdali mel klid k praci a jestli se mu neprihodilo nejake bebi.

Beda tem domacnostem kde nebudou lumpove spokojeni, na ty si stat poradne doslapne.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

9. 3. 2011 23:22
Utěk zloděje s lupem JE pokračování trestné činnosti

 a tim je zabiti lupice ospravedlnihodne. Nechat uteci lupice kterho neznam, nikdo ho nevidel a polat policii je jako mluvit do zdi. V tomto state se NIKDY se lupic nevypatra a NIKDY svuj majetek nedostanu zpatky. Poljistovna se bud vykrouti, nebo zaplati mizivou hodnotu.

Ten "Nejvyšší soud" je potreba defenestrovat a vladu, ktera s tim nic nedela take. Podobne jako to delaji v zemich blizkeho vychodu. Rv

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

9. 3. 2011 23:27
Zabití lupiče není ospravedlnění hodné,

tím, že pokračuje v trestné činnosti. Je to tragedie v každém případě. Pokus zadržet by vždy měl být veden se snahou vyhnout se nevratným neštětím. Nikdo nemůže střílet na prchajícího zloděje s úmyslem zastřelit ho. A to, jak věřím, tak není předmětný případ.

0 0
možnosti
D

dampfer

9. 3. 2011 22:42
Zdá se

že požadujete od švejkovských soudů až moc, většina mluví za své politické nápovědy

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 3. 2011 22:33
abych doplnil

Dnešní upřesňující stanovisko Nejvyššího soudu zní "Rozhodnutí Nejvyššího soudu

týkající se otázky vraždy a zabití zloděje se týká jen podobných

případů, jako byl posuzovaný z Ivančic, kdy majitel sběrny druhotných

surovin střílel na již ujíždějící vozidlo, ve kterém tušil zloděje."

Tak nevím, co je pro posouzení podobnosti v tomto výroku důležité? Ivančice? sběrna druhotných surovin? ujíždějící auto??:-)

0 0
možnosti
MM

mimouch

9. 3. 2011 22:44
Re: abych doplnil

Nic. Je důležité, že vlk se nažral a koza zůstala celá. Neboli - nevzniknulo zdání precedentu, že občané mohou trestat zloděje smrtí a současně se nijak nemění práva občanů k obraně života, zdraví a majetku :-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 3. 2011 22:19
Arogance soudců

šturmuje nebesa! Copak člověk, který je drzými zloději už po čtrnácté vykraden za nečinnosti policie nemá nárok být "rozrušen" a to tak že velmi? Soudy jakoby dávaly zlodějům požehnání. Jen do toho, hoši, buďto si nakradete a policie vás nechytne, nebo vás majitel něčím majzne a pak na něm u nás vysoudíte majlant za újmu na zdraví, že si tom ten holomek bude do smrti pamatovat! Jenom doufáme, že budete uznalí a že se s náma šábnete! Máme totiž malé platy a naq stará kolena by náš životní standard povážlivě klesl...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.