Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

friends.007

29. 9. 2010 2:21
...

Úplně by stačilo zjednodušit zákony protože současné jsou nepřehledné a plné možností jak je obcházet. Současně zvýšit kontrolní činnost orgánů při výběru daní, dodržování pracovního práva a pod.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

28. 9. 2010 8:59
příjemně napsané

a v tom je ten paradox. Asi všichni budou s touto myšlenkou souhlasit. Lidí zaměstnaných ve státní správě neustále přibývá a tím i rostou nároky na jejich financování. Tato vláda v podstatě zvítězila s předsevzetím, že tento nárůst  lidí ve státní správě nejen zastaví ale i omezí. Jedinou pákou k tomuto cíli je omezení objemu financí. A najednou je to prý špatně. Tak co vlastně chceme? Pokud by se skutečně propustilo pár lidí, tak by přeci ke snížení platů těch ostatních nedošlo. naopak došlo by někde i ke zvýšení. Copak to ti zabednění odboráři neví?

0 0
možnosti
DM

Nejsem přezdívka

27. 9. 2010 23:19
Jste poněkud vedle

Čtvrt století jsem učitelem, tudíž státním zaměstnancem. Nikdy nikým jsem se necítil "veden do slepé uličky". Jistotu žádnou nemám - již dvacet pět let mám pracovní smlouvu prodlužovanou na dva roky a v příštím roce už po třinácté postoupím riziko vyhození na dlažbu. Nikdy jsem na nic nerezignoval.

A Vám., milý pane kolego, by se občas nějaký ten učitel měl připomenout. Třeba byste pak lépe věděl, o čem píšete. A možná, že byste měl ve svém textu i méně pravopisných chyb...   

0 0
možnosti
H

hafusak2

27. 9. 2010 20:08
Trefil jste se do mé oblíbené knihy,

takže by to chtělo několik doplnění:Přírůstek úředníků se pohybuje mezi 5,17% a 6,56%, nezávisle na tom, jaké množství práce se má vykonat /pokud se nějaká práce vůbec vykonat má/. A dle druhého zákona: Účty za jaké by se musela stydět podřadná sázková kancelář na psích dostizích se předkládají se vší pompou rok co rok národu a často je dokonce předkládá odborník, který by měl dobře vědět, jak má správné účetnictví vypadat a také to dobře ví. Účty neodpovídají pravdě, ani samy sobě navzájem..... Čas od času se tisk rozhořčeně rozepíše o špatném hospodaření na úředních místech a uvede podrobnosti, kde a jak se promarnily velké hodnoty, ale příslušná ministerstva útoky klidně odrazí. Mnohem častěji je však prostě ignorují, neboť vědí, že tisk se za pár dní vrhne zase na jiné nesrovnalosti. V případě jmenování vyšetřovací komise se věc přesune k projednání do dalšího volebního období....Atd, atd. atd. Tato kniha by měla být učebnicí na stř. školách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.