OSN by měla schválit bezletovou zónu nad Ukrajinou

OSN by mohla zopakovat sílu civilizovaných zemí a vahou 140 hlasů by měla schválit, byť nezávaznou, rezoluci o vytvoření bezletové zóny nad Ukrajinou. A demokratické státy by ji měly vynutit.

 

Pokud se připojí země jako Austrálie, Jižní Korea nebo Japonsko, nemusí se nutně jednat akci pod hlavičkou NATO, ale pod záštitou OSN.

Vytvoření bezletové zóny je nezbytné pro záchranu životů civilního obyvatelstva před zabíjením ze strany ruské armády. Proč bylo možné prosadit bezletovou zónu v Sýrii nebo Lybii, ale ne proti ruskému agresorovi? Protože vyhrožuje atomovou válkou?

Putin blafuje. Je to manýra kriminálníků. Zaprvé, generalita mu nedovolí odpálit rakety, bez přímého ohrožení ruského území. Za druhé, ruská armáda je v takovém stavu, že 80% jaderných raket není provozuschopných. Z toho zbytku 80% selže ještě nad územím RF. Zbytek pohodlně sestřelí rakety protivzdušné obrany. Putin to ví, ruští generálové to ví. A odveta by byla zničující, protože ruská technika zaostává za NATO o dvě až tři generace. Ale na ničem z toho nezáleží, protože jde o životy lidí.

Kolik zabitých ukrajinských dětí, žen a mužů ještě bude přijatelná cena za zbabělost a neochotu postavit se agresorovi? Až bude vyhrožovat jadernými zbraněmi při zabírání Moldavska, pobaltských zemí, Polska, Bulharska, Rumunska, Slovenska, Česka, Rakouska, budeme stále ustupovat? O Maďarsku a Srbsku nemluvím, protože ty se ke Třetí Ruské Říši připojí z vlastní vůle.

Kolik zabitých ukrajinský dětí, žen a mužů bude ještě přijatelné, než nám bude při pohledu do zrcadla na zvracení?

Autor: Jan Jirků | sobota 5.3.2022 11:48 | karma článku: 15,66 | přečteno: 407x