Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pívr

23. 8. 2010 16:51
Někdo se splet

Jako účastník "zájezdu" popisovaného Honzou Jirků v jeho příspěvku, musím podpořit jeho slova a doporučuji v Nigérii (která má mimochodem cca. 150 mil. obyvatel, je jedním z pěti největších těžařů ropy  a  disponuje i dalším nerostným bohatstvím) a v Africe vůbec, naše zastupitelské úřady a naší účast v rámci rozvoje tohoto kontinentu spíše rozšířit než něco tlumit. Tento kontinnet má  určitě velký rozvojový potenciál a dá se říci, že i tam už se volný prostor začíná poměrně rychle zaplňovat zejména asijskými společnostmi, takže by stálo za to využít docela dobré pověsti, kterou v těchto zemích zatím historicky máme. Zprávu o případném uzavření této ambasády beru jako dezinformaci uvedenou v článku, kdy si naše média spletli Niger s Nigérii. Myslím, že si někdo spletl zemi, kontinent,planetu....????

     

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

23. 8. 2010 15:47
Financování ambasád

Jeden příspěvek níže mi vnukl nápad. Kolik se vybere na daních od firem nebo i od zaměstnanců ze zisků, které realizovali mimo území České republiky? Když si představím Škodu, ČEZ, ČZUB a mnoho a mnoho dalších, tady přeci musí být prostor pro financování zastupitelských úřadů? Nebudou úřady, klesnou zisky. Co zrušíme pak?

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

21. 8. 2010 18:20
Pokud pan Lubojacký může poskytovat

Vaší firmě tak skvělé služby, zaměstnejte ho a plaťte ho.

Proč by měl tento servis poskytovat stát za peníze daňových poplatníků, kteří v Nigérii se státní podporou žádné podnikání provozovat nehodlají.Rv

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

21. 8. 2010 19:42
MVZ může poskytovat

Jde o to, že rady, které nám poskytli, vyplývají z práce zastupitelských úřadů, které mají význam nejen pro firmy, ale také třeba pro jednotlivce. Nejedná se o komerční pomoc ale o seznámení s prostředím a také například o upozornění na některé kriminální praktiky v dané zemi. A připomínám, že to je jen malá část agendy zastupitelských úřadů.

Ale proč ne. Souhlasím, aby třeba 50% z daně ze zisku, který firmy realizují na území daného státu, šlo na provoz zastupitelského úřadu. Když po nás chceš platit daně ze zisku, Kárl, musíš nám za to poskytnout nějakou službu.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

21. 8. 2010 16:43
Dobrovolně...

vyklízíme pozice, na které teď jiní stojí frontu. Kdyby byla ČR před několika lety nezavřela ambasádu v Senegalu - jedinou pro široširou francouzskou západní Afriku, nemuseli by do Nigeru volat z Nigérie... a ti, kdo chtějí něco dovézt do Guineje, by nemuseli na druhou stranu kontinentu, do Maroka. Na takové průtahy se každý obchodník vykašle. :-/

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

21. 8. 2010 14:37
Pomoc

Když Tehdejší ČSFR opouštěla zbrojní trhy(na které okamžitě nastupovla Izrael  někdy USA i přes to, že hlavně země středního východu chtěli zbraně východní provenience), tak někteří psali to samé. A naprosto to nepomohlo. Myslím, že ani tentokrát to nepomůže.

0 0
možnosti
V

viet

21. 8. 2010 13:40
Ta hloupost

No, co jste si zvolili, to máte. Ale proč do své hlouposti taháte i mne, to nevím!

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

21. 8. 2010 15:12
Re: Ta hloupost

Kdo vás do čeho a jak tahá?

0 0
možnosti
C

certik_bertik

21. 8. 2010 12:49
tohle

by měla řešit spíš obchodní komora

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.