Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lojzo1

14. 8. 2010 11:32
Máte sklerózu?

Jirko pletete si pojem s průjmem.Nacisti se stříleli,jelikož nás okupovali.Ale nevraždili se za protektorátu nevinní češi,to je ten rozdíl,který Vám utekl.

0 0
možnosti
J'V

-joe--

4. 8. 2010 11:27
Článek "Co má společného nacistický a komunistický režim"

Článek tohohle blogu zmiňuje přesně to, co je tady bohužel tak často vidět - společnost se stále ještě nebyla schopna vyrovnat s bídnou komunistickou minulostí a tvrdě se postavit vůči tě, kteří po léta devastovali náš národ. [>-]

Díka autorovi za tento počit, naprosto s ním souhlasím - karma.

Dovolím si doporučit k přečtení rovněž velmi zajímavé zamyšlení nad zrůzdností komunismu - Co má společného nacistický a komunistický režim: http://www.czechspitfireclub.cz/?sekce1=clanky&sekce2=co-ma-spolecneho-nacisticky-a-komunisticky-rezim

0 0
možnosti
MK

2. maniak

4. 8. 2010 10:28
Souhlasím s autorem

Ale stejně jsem pokud se týká vlastního názoru na tzv. skupinu Mašínových dost bezradný. Myslím, že většina z nás, ne-li všichni o tom nevíme ani zdaleka všechno.:-/

0 0
možnosti
RJ

molok

4. 8. 2010 9:35
Sám jste si odpověděl

problémem je, že nemůžete nikoho odsoudit, kdo postupoval podle platných zákonů té doby, takže můžete dokazovat jen, že postupovali mimo tyto zákony, že něco falšovali atd... to se dle mě prakticky dá jen velmi velmi těžko.

0 0
možnosti
Y

yaneos

4. 8. 2010 9:35
Umět ve dvaceti podřezávat

to z dítěte už udělá muže. Ne, teď vážně, za děcka je asi nemůžeme považovat, když uspí chlapa chloroformem a pak ho zaříznou jak podsvinče. Ani se to nedá posuzovat jako politická diverze, protože ten člověk v soukolí moci neznamenal vůbec nic. A podpalování stohů....to mělo vést k čemu? Ne ne, Mašíni byli amatéři a lidi bez svědomí. To, že při tom utekli na Západ je jen věc, která nám, v rámci politické korektnosti, brání na ně takhle pohlížet.....kdyby podřezali aspoň někoho, kdo se sám podílel na ničení životů jiných, ale to, co odvedli byla diverzní fušeřina.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

4. 8. 2010 10:20
Honzátka a Rošického by měli dostat každý 15 let.

Absolutní souhlas. Za Honzátka a Rošického by měli dostat každý 15 let.

Přesto si myslím, že nazývat je "sprostými vrahy" není fér už z kontextu doby.

0 0
možnosti
C

ColdJane

4. 8. 2010 9:10
Vyrovnání s minulostí

Napsal jste to dobře. Vyrovnání se zločiny komunistů je naprosto na místě. Když si přečtete diskusi, je úplně evidentní, jakej hokej v tom lidi mají. A zároveň jaké emoce v nich ta myšlenka vzbuzuje! Tedy jestli někdo není vyrovnaný s minulostí, tak jsou ti diskutéři, kteří vám tak vehementně oponují. Už kvůli nim by to stálo za to. Neříkám "střípnout" Polednovou, ale vždyť spousta lidí, kteří ještě v 80. letech záměrně vstoupili do StB, mají dnes pořád funkce v oboru... a je to znát. Ale někdo holt má ten barák a auto, jak se pochlubila jedna diskutérka, tak co by vlastně řešil.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

4. 8. 2010 7:48
Mašínové vraždili a kradli, přesto nejsou potrestáni

Místo nich stát vězní paní Polednovou, které nikdo nedokázal.přímým důkazem podíl na smrti jiného. To je velmi, velmi nespravedlivé a v demokratickém státě by se to stávat nemělo !

0 0
možnosti
Y

yaneos

4. 8. 2010 9:38
Re: Mašínové vraždili a kradli, přesto nejsou potrestáni

No, tak moment, Polednová se velmi angažovala a za to, co u soudu předváděla by měla spíš dostat pár pěstí věk nevěk - v době, kdy to udělala byla v kondici a mladá, takže to, že je z ní dneska stařena ji nijak nechrání a nemělo by.

0 0
možnosti
JV

georgino

4. 8. 2010 7:34
A kde jste nechal rozum?

Pamatuji si doby, kdy můj otec, úspěšný advokát nuceně odešel pracovat k fréze. Tam ho pro absolutní nešikovnost nechtěli a tak dělal šest let průvodce Prahou. K právničině nesměl, patřil k "buržoustům". Život neměl lehký, měl nás devět dětí, ale nevěřím, že by chtěl někoho trestat. Seznámil se se spoustou fantastických lidí od popelářů po smétánku, nad kterou lidi dnes hekají. Tenkrát to byli lidé se vším, co ke slovu člověk patří.  Věřil i v roce 68, pak musel opustit Prahu. A koho chcete trestat? Mašinérii, ve které se bál jeden druhého ? Potrestaná Brožová . Polednová je mementem, nesluší se trestat jednotlivce za davové čílenství. A babka se tam má líp než opuštěná doma. Více se informujte. Sto lidí, sto názorů, ale pamětníci by Vás vytahali za uši. Neznal jste dobu, ani náladu ve společnosti a jenom pindy.Chce to nejdříve více hovořit s pamětníky, ti už většinou v sobě zlobu a vztek překousli. Ty úklidy bych pořádal i dneska, lidi by alespoň věděli, co dělají za bordel.

0 0
možnosti
PV

VerneP

4. 8. 2010 7:29
Cas nedozral.

Protoze by se nejspis provalilo vsechno to, jak to bylo s plysakem, kdo z posametovych papalasu byl v jake organizaci za komancu, kdo sel komu na ruku pri "odnarodnovani", ... . Proste, jeste cas nedozral

0 0
možnosti
M

mischap

4. 8. 2010 6:10
Nesvéprávný

Co to meleš????? Ty máš fakt talent na psaní....a o morálce raději nemluvit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.