"Holé lebky" jsou cikáni českého etnika

Nízká vzdělanost a sociální status. Častá migrace na místo zájmu. Odmítání sociálních a morálních pravidel majoritní společnosti. Hlučnost jako výraz kultury. Násilí jako prostředek komunikace a vyjádření. Neúcta k zákonům.

Vyrůstal jsem v severních Čechách. Mám několik nepříjemných zážitků s příslušníky romského etnika. Mám mnoho předsudků, které vnímám jako fakta. Přesto nepovažuji Romy za problém nebo zátěž. Zato Holé lebky, ať mají hlavy opravdu holé nebo s dlouhými vlasy a právnickým titulem v kapse, takovým problémem jsou.  Ze statistického hlediska činnost jednoho jediného ministra nám způsobí větší škody, než sociální platby všem Romům, kteří je pobírají.

Není vina majoritní společnosti, že jsou Romové vyloučení. Částečně je to svobodná volba svobodného etnika být, jakými chtějí, ale hlavní vinu nesou politici. Je snadnější problém neřešit a v případě potřeby ho použít k odvedení pozornosti od skutečně závažných věcí. A k tomu slouží užiteční idioti, jakými jsou extrémisté.

Pokud chtějí demonstrovat za zlepšení situace, ať obléhají Malostranské náměstí. Ať obléhají českobudějovickou radnici. Ať oblehnou pražský hrad. To jsou místa, kde mohou něco změnit. Je málo práce? Roste kriminalita? Za to nemůže nějaká etnická skupina, ale nastavená pravidla a to, že veřejné peníze, které by to mohly pomoci, mizí u Romanů, Rittigů, Ráthů, Wolfů a dalších. Jenomže na to jsou extrémisté buď hloupí nebo zbabělí nebo za to nejsou placeni. Nebo všechno dohromady.

Politici používají ďábla ke svedení občanů ze své stopy. Jednou se jim to nevyplatí a občané půjdou za ďáblem. Jen média budou stále přilévat olej do ohně.

Autor: Jan Jirků | čtvrtek 11.7.2013 9:05 | karma článku: 17,76 | přečteno: 821x