Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barry Goldwater

23. 8. 2010 17:44
Opravené vydání mého předešlého příspěvku

Nevím, nakolik je mezinárodní právo platné pro valčící státy, ale Izrael je ve válce, kterou mu Arabové vyhlásili, a provádí blokádu nepřátelského území, z kterého je proti němu válka vedena . Blokáda není nic mimořádného ve válkách ji provádí kde kdo.

Např. československá loď Republika byla na otevřeném moři obsazena francouzkým námořnictvem, když přepravovala zbraně alžírským povstalců.

Má někdo dojem, že by Turecko povolilo plavbu řecké lodi s podobným účelem, která by směřovala do severní části Kypru, okupovaném Turky?

0 0
možnosti

rezjirrezjir

24. 8. 2010 4:09
Re: Opravené vydání mého předešlého příspěvku

Nevím, zda je Izrael je ve válečném stavu s nějakým arabským státem, s kterým konkréně (kdy ten stav byl vyhlášen, kdy vstoupila pravidelná armáda nějakého arabského státu na ůzemí Izraele, ale rozhodně není ve válečném stavu s Tureckem.

0 0
možnosti

opqrs

23. 8. 2010 17:26
ČT

Obávám se, že dokument na Naší Veřejnoprávní ČT neuvidíme ...

0 0
možnosti

underdog

23. 8. 2010 16:55
Dekuji za snahu o objektivitu

V diskuzich, zejmena politickych je objektivita vzacna. Mozna, temer vyhradne je to znak velkorysosti "kralu". Proto dekuji autorovi. A taky za jeho slusnost, ktera v mnohych politicky orientovanych komentarich casto chybi.

Pripad (AGRESE!) mel byt vysetraovan OSN, protoze se invaze konala v mezinarodnich vodach. Nemohl, protoze stat Izrael nesouhlasil s moznosti

povolani izraelskych vojaku jsko svedku. (Povazte tu opovazlivost! Meli z neceho strach? Z vlastnich vojaku?)

Proto byl pripad agresora vysetrovan (rozhodne OBJEKTIVNE!) agresorem.

No, a ted mame verit "objektivnimu" vysetrovani! Za co nas povazujete, demagogove?!R^!![>-]

0 0
možnosti

Glock Mark VIII.

23. 8. 2010 17:11
Re: Dekuji za snahu o objektivitu

Máte v tom trochu hokej. Američané odmítají vydávat své vojáky k mezidnárodním soudům, Britové, Francouzi, Rusové, Číňané jakbysmet. Tak proč by Izraelci měli? Nebo už Syřané začali vydávat svoje vojáky k mezinárodnímu soudu za vraždy v Libanonu?

Proč musí být ti Izraelci ti "lepší" než ostatní, když jim tato vynucená "přívětivost" je nakonec jen k tíži, protože případný výsledek je manipulován v jejich neprospěch?

Proč neřeknete, že v táborech Sabra a Šatíla v roce 1982 vraždily křesťanské milice v odvetu za jejich genocidu Syřany a OOP v severním Libanonu v předcházejících letech? Tehdy se psalo, že to byli Židé, kdo vraždil, přitom to nebyla pravda ani náhodou ....

0 0
možnosti

Barry Goldwater

23. 8. 2010 16:32
Izrael je ve válce

Nevím, nakolik je mezinárodní právo platné pro valčící státy, ale Izrael je ve válce, kterou mu Arabové vyhlásili, a provádí blokádu nepřátelského území. Blokáda není nic mimořádného ve válkách ji provádí kde kdo.

Např. československá loď republika byla na otevřeném moři francouzkým námořnictvem, když přepravovala zbraně alžírským povstalců. 

Má někdo dojem, že by Turecko řecké lodi s podobným účelem, která by směřovala do severní části Kypru, okupovaném Turky?

0 0
možnosti

Rob J.H.

23. 8. 2010 16:26
dík za článek...

... je fajn celou tu "kauzu" připomenout. Že je to takhle nějak, to sice bylo zřejmé už na počátku, ale dobré se na to podívat s odstupem. Díky že jste ty údaje našel. Jinak by mě zajímalo, proč nám o tom všem neřekli ti dva troubové z ČT, kteří se tam plavili taky a pak byli strašně šokováni, že je Izraelci, představte si to!, poslali domů. Holt ČT...

0 0
možnosti

tp2597

24. 8. 2010 12:55
Re: dík za článek...

Predevsim diky autorovi za clanek informujici o existenci onoho dokumentu, davam karmu!

S tim, co psal Rob J.H. o CT asi nelze nez souhlasit, byt nemam konkretni informace. Pokud si dobre pamatuju, tak jeden z tech "novinaru" za CT, co pak i ve zpravach taky blekotal, nemel ani cesky prizvuk, takze o jeho objektivite asi nebude treba pochybovat.

0 0
možnosti

Alexus

23. 8. 2010 15:59
to Autor

Tváří se váš článek jako nezávislé hodnocení,aby na konci z toho

vylezlo obvinění bránících se členů lodí, že je něco špatného na tom,že

se bránili.Zeptám se vás: Když vám naběhne bojové komando do vašeho domu, či na

vaše území....Sklopíte poslušně hlavu nebo se budete bránit ??? 

0 0
možnosti

Alexus

23. 8. 2010 15:59
Re: to Autor

JDE TU O

PRINCIP ne o to KDO útočil, Je to PRINCIP Práva na obranu.IDF napadla Turecké lodě, tzn. napadla suverénní turecké území dle

mezinár. práva, na což neměla nárok v mezinárodních vodách, kde nemá

právo zasahovat.

0 0
možnosti

VaclavK

23. 8. 2010 15:23
abychom to shrnuli

ta lod jela prolomit ilegalni okupaci naroda sionisty, o kterych je znamo, ze kytickami nebojuji

jak to rekl Noam Chomsky - okupant ma vzdy jen povinnosti a zadna prava

myslim, ze zrovna cech musi pochopit, ze mrtvy okupant je dobry okupant

ten den prijde

0 0
možnosti

Jan Nepomuk

23. 8. 2010 15:40
Legalita blokády

Blokáda nemůže být legální nebo nelegální. Vždycky budě nějaká strana, minimálně blokovaný, která bude blokádu prohlašovat za "nelegální". U blokády je směrodatná její existence.

Pokusem o prolomení blokády každý subjekt na sebe přijímá zodpovědnost na poli mezinárodního práva.

0 0
možnosti

Altera

23. 8. 2010 14:47
karma jako hrom

R^

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

23. 8. 2010 14:37
Je smutné, že masakr na palubě lodi ještě nebyl vyšetřen

vždyť jména viníků a organizátorů musí být známa. Také filmové záběry jsou izraelskou stranou cenzurovány, to není správné.

0 0
možnosti

pavelthelong

23. 8. 2010 15:03
Re: Je smutné, že masakr na palubě lodi ještě nebyl vyšetřen

pokud vim, tak izraelska armada uz zverejnila zpravu o vysetreni incidentu, prinejmensim na izraelske pude. Druha strana konfliktu jsou jacisi aktiviste nezname narodnosti a neznameho financovani. Pokud byl incident v mezinarodnich vodach,  kdo to asi bude vysetrovat ? Haag ? OSN? a pokud byl uz v izraelskych vodach, tak je vysetreni skonceno

0 0
možnosti

albe

23. 8. 2010 13:30
Mírová flotila

A těmto reportážím se říká "OBJEKTIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ" musím říct, že se mi to nezdálo hned ze začátku. A naši reportéři se propůjčili také!! I když museli vidět co se na lodi děje!! Když je to dobře nachystáno - většina lidí takovému PR věří!!!!RvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti

pavelthelong

23. 8. 2010 15:10
Re: Mírová flotila

vzhledem k tomu, ze tzv. blokada Gazy neexistuje (normalni zbozi vcetne jidla, stavebnich hmot a dalsich polozek je beznou cestou dopravitelne kamionem a na hranicich pasma s nim nejsou zadne obtize, pokud se nejedna o zbozi k vyrobe munice a raket) tak je "humanitarni akce" takoveho druhu, stylu a publicity vzdycky podezrela jako provokace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.