Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak naprosto přesně vyargumentované téma jsem už dlouho nečetla. Díky. U minulého článku jsem až "zuřila" na autorova oponenta, na tu jeho nebetyčnou povýšenost, s jakou chtěl autora znejistit. Typický P&L..

Jako dítko jsem byla dost kategorická, dost neústupná, bez respektu k autoritám.  Bylo mi tímto argumentem mláceno po hlavě od rána do noci každý den, až jsem tomu podlehla. Přijala jsem, že musím být jiná. Jenže teprve na stáři mi došlo, že skoro vše, čím jsem se snažila v dospělosti "omezit své sobectví", bylo z naprosté většiny jen a jen na můj úkor. Teprve teď žiji tak, jak je pro mě přirozené, už si nedělám výčitky svědomí nad vším, co se mi nevyvede. 

Z nesmyslné snahy být vstřícná mě docela vyléčila zkušenost, když má příbuzná, o níž by se opravdu dalo psát jako o matce Tereze, nakonec umřela ve 48 létech. Protože na sebe neměla čas. Protože se nikdy nenaučila říct - NE, a promiňte mírně vulgární vyjádření - dělala všem vola. Všichni ji milovali, byla fakt fantastická, ovšem na úkor svých potřeb a zájmů, které pořád jen odsouvala.

Za celý svůj život jsem nepoznala lepšího člověka než byla ona. Tak byla za to potrestaná !

0 0
možnosti
MJ

Moje mnohaletá zkušenost z práce v sociální oblasti mně říká: ano, máte pravdu. A napsal jste skvělý článek.

1 0
možnosti
ZJ

.... pane Jílek ... lépe se to NEDÁ VYJÁDŘITR^!! Tohle by si měli POVINNĚ přečíst všichni sociální inženýři a být POVINNÝM učebním skriptem na VŠECH školách sociálního zaměření!! Karma karmoucí R^

2 0
možnosti
JL

Vazeny pane, Precetl jsem si vas clanek s otevrenymi usty. V CR a takove mysleni. Uzasne. Stale rikam, ze s CR to neni tak hrozne, kdyz mame spravne myslici obcany. Ja za vasim dnesnim clankem stoji jako druhy, ktery vasi analyzu podporuje. Rikam a komentuji to ze sve vlastni zkusenosti.

Nejkrasnejsi je na tom to, ze poskytnou socialni vymozenosti obcanum a zachovat vse na JEJICH rozhodnuti, je mozne. Dostat se do tohoto stadia v nasi ceske spolecnosti, potrebujeme ucinit obrovsky krok. Take nevim, zda mentalne by tato spolecnost ten krok axeptovala. Ale to uz je tema na jiny blog.

Jeste jednou, diky. Dnes budu mit hezky den.

1 0
možnosti
VS

Ale to víte, že by to lidi akceptovali. Dokonce nemalá část jich po tom volá. Jenže pro stát (rozuměj jeho úředníky na nejrůznějších postech ) je nezávislý občan rozhodující sám o sobě noční můrou. Co by dělali všichni ti dobroserové, kteří za vás chtějí konat i myslet?

Že pan Jílek napsal výborný článek je jasné. Jasné je ale taky to, že se pořád najde dost lidí, kteří jsou pohodlní či / a hloupí natolik, že budou v příštích volbách hlasovat pro koblih zdarma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články