Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Domnívat neznamená automaticky nevědět. Podle ústavy se může každý svobodně vyjadřovat bez postihu. A to platí včetně domněnek.

0 0
možnosti
Foto

J65a50n 46Š86i68k

13. 10. 2018 21:50

Když se někdy někoho zeptám jak může vědět to či ono, jeho odpověď zní podobně hloupě jako věta: Já to prostě vím. Je strašné, kolik se objevuje hodnocení bez znalosti fakt. Řada lidí je tak odsouzena a někdy jejich životy zničeny dříve než proběhne soud práva. Jsem rád, že jste v článku zmínil i osobní zkušenost s rodinou Kočků. Myslím, že za vším tím humbukem kolem nich je jen prachobyčejná Nesmrtelná teta Závist. Cítím za vším něco jako: jak to, že oni si dovolili uspořádat takový pohřeb a my na to nemáme? Úplně to zastírá to, že jde o rodinu, která přišla o příbuzného, jehož evidentně milovala. Děkuji za článek. Vedl mě k zamyšlení i nad mými vlastními soudy. Hezký večer

2 2
možnosti
JL

Já to vidím tak že ti lidé žijí trošku mimo realitu a myslí si, že jsou nějací mocnářové. Bylo by zajímavé si s nimi popovídat.

0 0
možnosti
Foto

A nejhorší jsou trpaslíci.... v tomto případě duševní. Vzorem takového budiž osoba, která bez skrupulí prohlásí k čemukoliv, že o tom sice nic neví, ale určitě je to tak a tak a to je jediná pravda. A bylo by to směšné, kdyby to mnozí neakceptovali.

Dobrý blog, jen se obávám, milý autore, že jste se ve snaze zjednodušit popis hodnocení a kritiky dopustil příliš velké zkratkovitosti a navozujete dojem, že mezi kritikou a hodnocením je popisovaný rozdíl, ale kritika je přece součástí hodnocení, nejčastěji jeho výstupem. Ale nechci být oponentem, protože v tom nevnímám podstatu blogu.

Hezký den. :-)

2 0
možnosti
JJ

J78a81n 24J49í46l79e48k

13. 10. 2018 14:37

Kritika není součást hodnocení, kritika je vyslovení pocitu z něčeho, někoho. Něco se mi líbí, něco nelíbí. Pokud se mi líbí žena, je to kompliment, pokud se mi nelíbí její oblečení, chování je to kritika.

0 0
možnosti
MB

Vašemu cílenému rozumím, ale tak to fungovat nemůže. Dobrý moment je "Z Marečka", kdy Sovák zápasí s trojúhelníkem a spojuje ty body úhlem. Hlásí se Plha a říká - "A Jak on to v í- že to má správně"? Podobně je to s "MUDr Juditou Štrašrybkovou" - Jak ona to ví? V důsledku by to mělo fungovat že si ke svému tvrzení zajistím Soudní rozhodnutí, jištěné Notářským záznamem! Čím více bychom to rozebírali - dostali bychom se k podstatě slůvka Pravda. Osobně tvrdím, že v krystalické podobě - pořídit - vložit do pytlíku a rozdat - Neexistuje ! Ta pochybovačnost - s dojmem, (Jistě kterýmkoliv směrem nezneužívat), je pak i dobrá. Viz mudrc - Vím, že nic nevím. Při balení do pytlíků - Pak nastupuje etika a mravno:-)

1 0
možnosti
JJ

J23a10n 30J14í39l92e63k

13. 10. 2018 13:45

No, co přesně víte o budoucnosti? Co přesně víme o motivech lidí? Co víme, co se děje mezi dvěma lidmi. Můžeme se dohadovat, ale nevíme. Dokud nám oba neřeknou, že podlácel a dal se podplatit, tak nevíme, jen si myslíme, že víme.

1 0
možnosti
ZH

No, tak nějak nevím...

Pokud o někom říkám, že je dobrý nebo špatný, je to sice hodnocení, ale je to zároveň můj pocit, který je také pravdivý. Protože tím ve skutečnosti říkám, že v mých očích je takový, dle mého názoru je takový. Pokud bych to chtěl říct s nějakou obecnější platností (tedy ne jen jako můj pocit), pak bych uvedl seznam skutků, které můj pocit potvrzují.

1 0
možnosti
JJ

J10a14n 31J40í11l57e22k

13. 10. 2018 13:30

I tak to jde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články