Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stejně mám tak trochu pocit, že ten odpor k feminismu u pana Jílka má určité zde nevyslovené osobní příčiny, jako každý náš odpor. Když je někde odpor, tak to není ideální. Mě třeba ani nenapadne feminismus nějak zkoumat, neznám zmíněné webové stránky, nezajímají mě ty aktivistky. Do života se mi nijak nepletou. Asi proto, že jsem žena. :-) Zároveň se vlastně celý život učím najít si své správné místo a být spokojená, už jsem si tedy to místo našla, je to jak rodina (tradiční ženská úloha), tak kreativní práce a působení ve společnosti. Neumím si představit být zavřená doma jako ženy někdy v 19. století a dříve, vždycky na mě až děsivě působily příběhy třeba ze Sňatků z rozumu, jak tam ty "přeslice" čekaly na ženicha, jak se po nich vyžadovala pasivita a poslušnost. Proto v určitý čas přišli na scénu (trochu zjednodušuji, až tak jsem to nestudovala), osvícení muži, kteří nabídli ženám vzdělání a slušné pracovní uplatnění. V oněch Sňatcích z rozumu třeba Vojta Náprstek se svými kurzy. U nás v Čechách jsme se po 2. světové válce ovšem přehoupli až do extrému, žena pracující skoro ve všech profesích, třeba i traktoristka (50. léta, budovatelský étos). Po r. 1989 se to zas začalo měnit, některé ženy zatoužily po tom být v více ženami a nechat se od muže živit, starat se hlavně o svou krásu, jiné - předpokládám, že stále většina - se dál snaží zvládnout obě úlohy, jak tu rodinnou, tak profesní, která nám umožňuje i určitou svobodu. A nelze se divit mladým ženám, které mají vzdělání, že se do úlohy matek nehrnou. Až se to přehupuje do dalšího možná extrému, a to je nechuť přivádět na svět děti, nebo "jen" mateřství oddalovat, což se může vymstít na nedostatečné plodnosti obou partnerů. Ovšem muži se do manželství a odpovědnosti taky moc nehrnou, neb vyznáváme všichni hlavně svobodu. Není to jednoduché, ani pro ženy, ani pro muže. Můžeme se snažit s tím nějak pracovat.

0 0
možnosti
MB

V životě nemám jasno a ještě musím popracovat na - Pojmu Zadarmo + Záhada matematické analýzy a základ diferenciálního počtu, derivace. Nu a hed za tím je Feminismus! Avšak nelenil jsem a popracoval! Pak za předsedkyni feministek řadím Boženu Němcovou. Trpěla v manželství s poctivým tátou od rodiny Josefem. Byl tak zvrhlý, že chodil do práce a tupě se dotazoval, Co bude k obědu? Na večeře se netázal, Božena byla ve společnosti. Tam se doslova nechala naplňovat potřebami svých kolegů, zcela zfeminizována - V kolektivu pak, poměrně oblíbená. Dokud Feministky nevyvrátí vlastním a rukama pomník na Petříně! - Nebývale zvrhlému sexuálnímu maniakovi K.H.Máchovi jeho pomník - Jsou falešné! Jak opovržlivý a lyrický veršotepec! Jistý nápad pro ÚV Feministek bych měl. Tak, jako u maršála Koněva, by mohly dát dopňující cedulky. Jak s pomníkem Boženy, nechávám na nich - Já jdu, za normální chlapy - stavět památník Josefu Němci! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Už jste někdy potkali hezkou, chytrou, milou a příjemnou feministku, kterou byste si chtěli vzít?

0 0
možnosti
PB

Naprosto výstižně a správně popsáno. Jen onu ženskou podstatu jste popsal velmi povrchně. Potřebovalo by to tak 8000 až 18000 stran textu. Chápu, byl jste omezen v prostoru. Karma.

0 0
možnosti
EK

Já nechápu jedno, pán se tady prsí, jak se vždycky k ženám dobře choval, a přitom je už několikrát rozvedený a partnerky střídá jako ponožky. Takový člověk tu brojí proiti feminismu a obecenstvo tleská.

0 0
možnosti
PB

P54e64t38r 59B85u90r35i43a61n

26. 8. 2018 23:59

No, vychází mi z toho, že je právě proto tolikrát rozvedený, že se choval dobře. Nebo vy snad zastáváte onu demagogii, že chlap, který je hodný, toho si ženy automaticky váží? No to snad ne! Vždyť to musíte sama vědět, že je to nesmysl. Vždyť jste od nich!

0 0
možnosti
Foto

Upřímnost...jsou chvíle, kdy mi fakt lezete na nervy...ale mám.li být opravdu upřímná, vlastně je to asi proto, že jste obrazem svobodomyslnosti a jisté nespoutatelnosti...což jsem ale taková celá já. Takže mě něco od vás v článcích nejdřív zvedne, ale pak si přiznám, že je to jen pro tu nehoráznou upřímnost, co člověka sice praští...ale Vy měl odvahu to normálne říct...a je to často pravda. Jo...nejsem feministka. Mám chlapy hrozně ráda ...i navzdory věcem, po nichž bych mohla ztvrdnout a ráda je nemít. Mám totiž ráda rovnováhu. A taky fakt ale to...aby se chlap jako chlap choval ...jak jste to napsal...jako se to po nich těmi chytrým a neúkolovacími zenami chce. Dlouze bych se rozepsala o tom...jaký podivný nesmysl činí ženy, co se kariérní cestou zbavují jednoho roku za druhým a děti jsou to poslední v řadě. Obohatí se o tituly. Ale připraví o příjemnou pauzu od čtyřicítky.kdy jsou nejkrásnější a po vychování dětí mají mít ne na starost už zase své rodiče...jako to pak hypervzdelanym prvorodickam petatricítkám kolem sedesatky vyjde...ale mají mít čas na sebe. Na muže. Na partnera...s nimi na sex v nových podobách...na zralý život kdy už můžou nechtít to a chtit tohle a být v rozletu a svobodné. Užívat si života.nez přijdou starosti o rodiče i o sebe. Dokonce se mají učit podívat se po tom rodicovskem maratónu na muže nějak zcela nově. Domnívam se...ze to jde a je to milé a pikantní...museji chtit oba.Feminismus je blbě. Moudrý pohled na zenstvi a jeho potřeby je fajn. Moudré chtení obou je nejvic....Fajn týden vam přeju. Karma.

7 0
možnosti
JJ

J69a41n 16J37í97l54e57k

27. 8. 2018 8:58

Díky a nápodobně.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^

"V momentě, kdy se místo realistického pohledu na svět začne používat ideologie, výsledky jsou vždy stejné. Rozklad společnosti. I přes tuhou disciplínu, se kterou se ona ideologie vyžaduje dodržovat."

Citát z Vašeho článku. Připadá mi velice výstižný

Sám dodnes netuším, co to ten feminizmus je, ale snažím se chápat důvody těch, kdo feminizmus prosazují a nemám žádné příčiny k jakékoliv zášti vůči nim.

Babička mojí ženy prý mívala krásné průpovídky. Například: "Pamatuj, děvče, že dvě slova jsou jako ozdobné mašličky na šatech. Slova prosím a děkuji" Netuším, proč by někoho měl takový způsob výchovy urážet. Slova prosím a děkuji zdobí každého, ať je to muž nebo žena.

4 0
možnosti
JJ

J70a76n 79J44í52l19e71k

26. 8. 2018 22:29

Když ona ta ideologie těm zaslepeným dává takovou jistoru a víru, že když dostanou, co jim proroci slíbili, tak bude na světě ráj a on je zatím jen ráj pro ty proroky, co z toho těží, moc, postavení a peníze. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články