Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, jo, tak to je, s tím nelze než souhlasit.

Trochu to souvisí s předchozím blogem konstatujícím, že se vytrácí elementární slušnost. Je smutné, že je velké množství jedinců nejen se vyjadřujících, ale i konajících kauzálně, jedinců jimž je elementární slušnost slovem a přístupem téměř nemravným a lidí postrádajících schopnost zpětné vazby, úcty, pro něž morálkou je získat pro sebe výhody bez ohledu na čí úkor a komu tím uškodí.

Neuznávají a nechtějí znát základní pravidla nekonfliktní koexistence a udržitelného společenského soužití.

Takoví lidé nevyhynou, budou stále zamořovat společenské klima a útočit na jim nepodobné. Jen je třeba nenechat se jimi vykolejit, otrávit a zahnat do defenzivy. Je třeba je (ideálně) ignorovat, ale nedovolit jim překračovat hranice, kdy dochází k morální a společenské újmě.... o horších následcích ani nemluvě.

Je to jako s lidskou hloupostí (jíž oni často oplývají v míře více než hojné) - boj s ní je nekonečný, neboť je nesmrtelná, ale to nesmí být důvod k polevení v boji s ní či jeho zanechání.

Karma.

3 0
možnosti
Foto

Mě nejvíc baví, když někdo napíše rozhorlený komentář, jak jsou ti ostatní špatní. Mezi řádky pak čteme, že on, autor, takový není. A to ani náhodou. Že on je ten hodný, ba dokonce vzorný.

0 3
možnosti
JJ

J89a81n 36J15í86l29e12k

28. 9. 2018 16:25

Když už Hermánek pořád někde vysvětluje, co kdo má dělat, měl by nám popsat někde v blogu, jak se člověk stane donašečem StB. Kdo ho najal, kolik mu platili, jak často podával zprávy, kolik lidí udal, kolik lidí bylo z to jeho udání nešťastných atd. Přeci jen. Ne každý má žaludek na udávání svých kolegů, známých, možná i kamarádů. Abychom věděli, jací lidé budovali, ten "nejspravedlivější" společenský řád, který senám Hermánkové, Řezníkové a další snaží tady vylíčit v těch nejrůžovějších barvách.

2 0
možnosti
Foto

Tak já myslím, že k psaní takovýchto blogů by měl být autor lépe obeznámen s psychologií.

0 1
možnosti
Foto

Velmi dobře, přehledně a srozumitelně podaný text.

Osobně jsem nikdy po těch souvislostech nepátral a pokud to opravdu nebylo nutné, nikomu jsem jeho minulost nepřipomínal. Přesto jsem byl třeba na (dnes už nefunkčním) blogu Lidovek několika z nich pravidelně napadán. Typově se tito lidé většinou (i když určitě ne vždycky) poznají podle způsobu jak vystupují v diskusích, tedy určitá míra kauzality tam možná bude.

Ale lidé jsou různí, tak opravdu nemám ani ten nejmenší důvod zobecňovat.

2 0
možnosti
JJ

J70a51n 95J61í33l33e80k

28. 9. 2018 12:28

Marku, někteří mají podobné rysy, ale podobnost není stejnost. Jasně, podle hlasu ptáka, podle keců bolševika :-)

2 0
možnosti
Foto

Úžasná úvaha. Hlavně ta o "práskačích STB". Správně je, samozřejmě StB, to ale autorovi zřejmě ještě nedošlo.

Já osobně si myslím, že nejvíce "práskačů" se rekrutovalo z řad anonymní populace, kdy se ve svých dílech mohli řádně rozepsat. Ale, ti "evidovaní v seznamech StB"? To je totéž, jako je "registr vozidel". Tam je také každé auto bez ohledu, kolik stálo, jak je staré, v jakém je stavu a jak jezdí.

A tak, "moudrý" autor hodil všechny do jednoho pytle "udavačů", bez ohledu na to, jak ta registrace vznikla. Zda ten člověk byl registrován proto, že dodával z ciziny materiály pro lékařský výzkum, zda se staral o jadernou bezpečnost, informoval o dealerech drog nebo tak podobně.

Protože i o to, co jsem právě uvedl se odnože StB staraly. A pokud chci někoho nazvat udavačem, měl bych vědět, koho, kdy a za co "udal". Jinak to je pouze bezúčelné čeření vody.

P.S. Autor uvádí, že v seznamech našel i kapitány, pod kterými se plavil. To ale svědčí o velké neznalosti poměrů, protože ta registrace byla u kapitána mezinárodní plavby vlastně automatická a on to měl vědět od samého prvopočátku svého angažmá v tom oboru.

0 2
možnosti
JJ

J71a24n 61J67í18l54e90k

28. 9. 2018 10:01

No Jiří Hermánků, tvé jméno jsem tam našel, třeba máš smůlu a jsou na tebe nespravedliví. :-) Víš já u tý plavby jezdil a ne všichni u StB žalovali, jako si žaloval ty :-)

2 0
možnosti
DK
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články