Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Podobně dlouhou dobu jako Vy, jsem pracoval s jedinečným materiálem - Lidmi! Skutečně, nevyčerpatelná terapie poznání. Objevy, že řada má životní program = Nemít žádný program. Další musí trpět a ani nemohou svůj Status opustit! Jejich život by nějakým zlepšením tak pozbyl smysl! Je možno k nim přistupovat - Motivovat, orientovat, vysvětlovat. Nebo, se jimi živit! Možnosti opět nevyčerpatelné - Od politických stran po zakládání Neziskovek s cílem docílit Zisku. Nezřídka pak v čele pomahačů zase stojí ti, kteří fakt pomohli - Sami sobě! V podstatě existuje pouze jeden, skutečně umný Pomahač - Jmenuje se Bohdan ... :-)

1 0
možnosti
AR
Foto

R^každý strůjcem svého štěstí

0 0
možnosti
ZH

Takto je znám taky. :-) R^

0 0
možnosti
Foto

Pro doplnění znalostí o postihu nepřizpůsobivých osob uvádím tuto citaci:

"Kdo bez zaměstnání a práce se potuluje nemoha prokázati, že má prostředky ku své výživě nebo že jich poctivě nabýti hledí, budiž potrestán jako tulák. Trestem jest tuhé vězení od jednoho až do tří měsíců; také nalezeno býti může na jedno nebo více zostření, jež v § 253 trestního zákona ze dne 27. května 1852 pod lit. a) až e) jsou uvedena."

https://iuridictum.pecina.cz/w/P%C5%99%C3%AD%C5%BEivnictv%C3%AD

0 0
možnosti
ZH

Mně se váš článek líbí. Vedete věcně linii mezi zneužíváním a nutnou pomocí. Také jsem pro pevné ne u těch, kdo mohou, to je rozumné. Celkově je neblahé když si stát zjednodušuje situaci odsunem do míst, kde se tyto případy hromadí a pak je rozumně řešit nelze. Špatné je též, že si člověk prací nevydělá výrazně více než spotřebováváním dávek. A naposledy je samozřejmě nutné přihlížet k doprovodné situaci dětí, které jsou v té situaci často nevinně. Zde je jistá citlivost na místě. Sociální pomoc v terénu brzdí největší excesy, zejména u narkomanů. Některé průvodní zločinné jevy ohrožují společnost více, než zátěž dávek. Následná zdravotní péče je také mnohem dražší, než preventivní rozdávání aplikačních jehel terénními pracovníky. R^

1 0
možnosti
Foto

Je to, pane Hornere, složitější, než by si člověk zpočátku myslel. Ale, jistá liberálnost režimu v tom hraje osudovou roli.

0 0
možnosti
Foto

K79a77r65e80l 74M55á47d89l76e

27. 9. 2018 15:19

Mám dojem, že tohle je článek sice pravdivý, ale hodně mimo téma. Tématem jsou lidé (nebudu v diskuzi spekulovat, kolik procent z nich je jaké etnikum), kteří nepadli na dno. Nepotřebují zachraňovat, pozvedávat, žijí si v dotovaných bytech, mají přehled o všech základních i mimořádných dávkách a hlavně vědí, jak kličkovat před pracákem, aby ukázali, že je bílí rasýsti nechtějí zaměstnat (když oni by tak rádi).

3 0
možnosti
JJ

J32a70n 21J62í57l93e34k

27. 9. 2018 15:22

Zřejmě jste mimo, každý člověk, etnikum si dovolí, jen co mu je dovoleno.

0 0
možnosti
JS

Zkrátka on ten nedemokratický zákon, který říkal buď budeš pracovat nebo kriminál, měl něco do sebe.

1 0
možnosti
JJ

J10a44n 97J29í85l10e12k

27. 9. 2018 15:07

Kriminál jen za to, že kradeš, přepadáš atd, ne za to že nepracuješ!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články