Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré téma. Osobně jsem pro zdravé vyvážení mezi individualizmem a skutečností, že "člověk je tvor společenský". Zdaleka ne všechno si člověk uhlídá sám a je spousta věcí, které se lépe hlídají chrání - ale hlavně vytvářejí - společně. Každopádně by měla být cílem výchovy a vzdělání vyrovnaná a vnitřně pevná osobnost. Nazval bych to kompletní formací.

Jak píšete, takový člověk, (vnitřně pevné individuum) potom nemá problém vytvářet potřebná společenství na různých úrovních. A taky má větší dispozici obstát v "džungli" jíž svobodná společnost je.

Jde však o popis ideálního stavu. Život je kromě jiného také nepřetržitým sledem "systémových chyb", které dosažení ideálního stavu brání.

;-D Taky jsem se už naučil, po několika blbých zkušenostech, ihned položit sluchátko, jak se ozve "komerční pábení a vábení" ;-D

2 0
možnosti
JL

Kolektivismus nás provázel celý život: školka...školy.....práce.....(seď, nezlob, nechovej se nějak jinak, makej a nestěžuj si, chovej se tak, jak kolektiv žádá...). Narodil jsem se zvědavý a strašně mě zajímalo, jací jsou lidé: dnes, když je mi 64, vím, že většina lidí jsou pitomci nebo "mimozemšťani"... Ovšem, jsou i milí lidé, a těch je dobré se držet a poklonit se jim k zemi, když dělají něco prospěšného. Je jich málo. Mýlím se? Tak příklad ze života: Ve čtvrtek jsem zašel od zubaře do Kauflandu, stařík za mnou, asi 70, řířekl: "Bude hůř." Ač jsem byl pod anestetiky nebo proto, reagoval jsem na něj a řekl: Nebude..."...Vykulil na mě užasle a nenávistně oči...a Když jsem vzápětí odcházel s nákupem v ruksaku, slyším: "...blbec...". Takže tak s lidmi. Ztráta času s nimi. Vykonat dobrý skutek a jít radši pryč, jsem taky individualista.

0 0
možnosti
JJ

J24a78n 72J97í88l14e64k

28. 7. 2018 11:26

"Blbec" je každý, kdo podle těchto lidí neví svět zcela černě a všechny lidi jako svině. Mimo své povolání, se těmto llidem vyhýbám jak čert kříži. A hlavně s nimi nediskutuji. Byl bych zase v práci. :-)

0 0
možnosti
PK

Pokud jste klientem PRE, tak zvýšení sazby el. vás bude stát cca 18 Kč měsíčně, což lze přežít.

Proč, se ptám několikrát denně sám sebe, bych se sám lépe poznal, odpovědi mě však úplně neuspokojují....no ten kdo se mnou manipuluje asi nejvíce je můj pejsan,ale s radostí mu to dopřávám...R^

1 0
možnosti
JJ

J63a77n 16J91í42l27e79k

28. 7. 2018 9:40

Předpokládám, že to přežiji. :-)

0 0
možnosti
Foto

Když si tak čtu staré noviny, tak zjišťuji. že nové časy přinesly nové větší existenciální starosti.

0 1
možnosti
Foto

Jsa poučen, konám podobně. Párkrát jsem připustil onu báječnou nabídku a pak se nestačil divit.

Pozoruji však pro mne zatím nevysvětlený jev, že ony "nabídky" přicházejí jaksi ve vlnách, tedy je třeba 14 dní, kdy mi telefon (odkud vzali číslo nevím) zvoní i 5-6 x denně s různými potelefonními /už ne podomními/ obchodníky. Pak to ustane a mám měsíc úplný pokoj.

Pěknou sobotu přeji.

1 0
možnosti
EN

On jim ta čísla často vytáčí počítač. Jedno za druhým.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články