- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pane Jílku, Vy jste prostě skvělý Myslím, že tu s námi budete ještě dlouho. Radit co jíst asi nebudu, tedy už to tu zaznělo, takže určitě vynechat maso, jíst víc zeleniny - obzvláště té z Čech, té "obyč", co jedli naši předci, kořenová zelenina, syrové šťávy, obzvláště z červené řepy je doporučováno. Určitě se k těm správným informacím dostanete a sám si zvolíte, co je pro Vás momentálně to pravé. Včetně lehkého cvičení. A hlavně psychické vyrovnanosti. Držím palce.
Zelenina a ovoce jsou prima..... až na výskyt pesticidů a dusičnanů. Čím víc jí jíte, tím víc jich do sebe dostanete (a nelze se jim vyhnout, jsou všude, i v té bio).
Snad jedině hladovět....
Tak Vás zdravím:) ty dokumenty, Sama doma to ještě nějak doprobereme, kontakt mám. Ráda jsem viděla..)
Sem vstupuji po dlouhém zvažování,protže já jsem taková promedicínská klasika. rady vám dám asi jako prvnímu v životě...já to normálně nedělám... A tak ted pro to, co napíšu, nehoruji, jen předám svědectví "úspěšného" a třeba Vám to něco dá:)
1) asi zbytečně připomínám sušického pátera Ferdu. já tu jeho "kuchařku" nenajdu,ale vzpomínám si - jíst hlavně a jenom to, co vyrostlo tady. nelpět na exotice. radši české jablko než mandarinka, jíst obyčejné věci,co vykazují co nej menší míru zásahu nějakých vylepšovadel. Obyčejné české produkty, jablka, med, obilí,jogurty, chleba,... A pro případy Vašeho typu důležité - naprosto na nejmenší míru potraviny vařit. Postavit jídelníček na víceméně nevařené syrové stravě. Raději říká - dva tři banány - holt exotika, než jídlo vařené, kde se živiny ztratí. Nevařit!
2) v práci se mnou sedí muž, co ho v nejhorší fázi zlomených nadějí vyléčila maminka,která na radu proslulé báby radnické - paní Kamenické, denně nosila do nemocnice k jídlu synovi jednu jedinou věc - rozdrcené jadřince jablek, měsíc, dva... denně - mnoho magnesia. Je to třicet let
3) Naše milovaná známá se dožila 96 let. Dost na to, že třicet let zpátky neměla žádnou naději. Poslechla radu: naprosto změnila jídelníček. Zapomněla na všechno, co jedla dosud, víceméně obrátila o stoosmdesát stupńů a snažila se nahradit lepší zdravější variantou toho, co v jídelníčku měla jen semtam nebo neměla vůbec. Po celých těch třicet let k dobru vypadala jako krásná štíhlá Květa Fialová, já mám pocit, že se proměnila v Audrey Hepburnovou v úsměvu:)
držím vám palce a myslím na Vás:)
Znala jsem jednu, co v 36 prodělala rakovinu prsu, v 50 rakovinu tenkého střeva, v 76 rakovinu tlustého střeva (tu našli až díky ucpání střev v dost pokročilém stádiu) a dožila se taky 96 let. Jedla normálně (vyjma dočasné pooperační bezezbytkové diety), kvůli mrvici měla invalidní důchod, tak byla ráda, že měla aspoň na tu běžnou stravu (za totáče).
Ještě jsem si vzpoměla na skvělou knihu "Zdravé břicho," je jednoduše napsaná a je vážně dobrá. Jednoduchými cviky se spojí nervus simpatikus, který propojuje mozek v hlavě a pak ten břišní. Pomohla dosti lidem.
Nevím, jestli s mojí radou nejdu pozdě, ale rozhodně dobře působí houba rejši. Je velmi vhodná, ale to už si o této úžasné houbě přečtete. Údajně je nejlepší ta z Pharmanex, opět najdete, lze si ji objednat i tam. Reiši najdete i u lidí, kteří tuto houbu pěstují. Vy jste pracoval a pracuje se závislostí, já zase s onkologickými pacienty. Takže jedna rada. Cokoliv jíte a děláte to s radostí, že je to zdravé, tak to zdravé bude. A ještě něco, nic v sobě nezadržujte, ale vůbec nic. Vy mi budete rozumět.
Držím palce! Poradit moc neumím, ale silně se přidávám k Tomášovi a jeho meditacím.
Nejde o rady, ale spíš o jistou zkušenost s některými potravinami, jinak díky.
Já věřím tradičním českým (moravským) pokrmům, takovým, jaké konzumovali moji rodiče, prarodiče, pra-pra rodiče a další předci. Všichni byli rolníci, konzumovali jídlo připravované z "materiálů" vypěstovaných na vlastním poli - a dožívali se, (až na výjimky) poměrně vysokého věku. Dietní pokrmy (i podle receptů z internetu) používám, někdy i vyhledávám, ale nějakým větším experimentům v kuchyni se vyhýbám. Přeji Vám hodně zdraví.
S agarem jsem pracoval v chemičce, používal se jako hlavní přísada do hmoty zvané "Dublaga".Je to dublovací hmota k odlévání modelů pro zubní náhrady. - viz. data.interdent.cz/attach/navody/dublaga%20special.doc
Jíst jsem ho nezkoušel
Tady je jiná informace https://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-si-agar/
Vločky z kvasnic, pokud Vám kvasnice chuťově nevadí, mám zkušenost se značkou Engevita - výborné nasypat trošku do salátů.
Agar? Ten už je velmi dlouho znám pod názvem "amarouny",objevil se před drahnými léty v jednom našem televizním seriálu.
Přeji Vám bezproblémovou pooperační rekonvalescenci a příjemné předjaří.
Dobře činíš, Jene. Myslím na Tebe v meditacích....