Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

Laudanci nielen tasili ,,šavle"ale aj:,,Pán Billewicz sa už na nej(,,strašnej vojne pozdľž východnej hranice Republiky")nezúčastnil,nedovolil mu to vek a hluchota,ale Laudanci šli.A práve vtedy,ked došiel chýr,že Radziwilla pri Szklowe porazili a laudanský prápor pri útoku žoldniersku pechotu takmer do chlapa vyrúbali..."A o tom to ,,aj" je.

Jeremiáš v,, krásnej" 35.kap. sa venuje vernosti k,,niečomu".:-)

1 0
možnosti
Foto

Honzo, máš naprostou pravdu, že "obrana křesťanských hodnot" je klišé. Na druhou stranu, ale, si myslím, že pouze velmi malá menšina našich obyvatel touží po nějakých muslimských ghetech zde.

Jistě, současná situace tomu vůbec nenapovídá. Ale, pokud sousedovi chytila mokrá, špatně uskladněná sláma, znamená to, že pouze pro to, že to je velký a bohatý soused musíme tuto chybu opakovat?

Jistě, samovznícení slámy je možná špatný příklad, ale napadl mě jako první. Prostě, nechceme, aby se u nás opakoval švédský, německý, nizozemský, francouzský či britský model.

A ještě napíši jednu věc. Kdyby nyní probíhala válka v Jugoslávii, naprosto klidně bych souhlasil s azylem pro několik tisíc muslimů z Bosny. Viděl bych důvod. Ale nevidím žádný důvod přijímat nějaké plaváčky.

0 0
možnosti
JJ

J15a68n 59J63í23l89e80k

5. 8. 2018 12:26

Kecy Heřmánku, nic než kecy :-)

0 0
možnosti
Foto

Témata pro mne zajímavá a zajímavě spojená do celku. Nevím, zda bych teď měl vyzvednout některé z nich a chvilku se u něj zastavit. Mnohá z nich provázejí můj život a přemýšlení, ale když to takhle napíšu, zní to hloupě nadneseně... Prostě jsou mi blízká.

Dík za obě písně. Na tu Černochovu jsem už úplně zapomněl...

1 0
možnosti
JJ

J70a64n 29J87í27l41e92k

5. 8. 2018 12:59

To je vlídný postřeh. Občas píši, co mě napadne a pak zírám, co mi vyšlo, jsem líný to ovšem přepsat :-)

1 0
možnosti