Diskuse

Co s trollem?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Neznám definici trolla, ale zřejmě se jedná o člověka, který blogera nějak nepřiměřeně obtěžuje. Jako příspěvkář se setkávám občas s blogery, kteří mé sdělení odmítají např.pod záminkou, že jsem mimo stanovené téma aj. Je možné svobodu slova chápat jako dar společně si vyjasnit téma a dojít trochu dál v poznání o světě? Pokud je možné odsud takto pokračovat, tak se pan bloger Jílek mýlí. Bloger by měl nechat rozvinout své dílo do co nejjasnější polohy. Ta se mu třeba už ani nemusí líbit, ale jako "služebník poznání" může svým názorem i prohrát, ale posune nás všechny dál.

1 0
možnosti
MB

Pokud jsem to spravne pochopil, tak v diskuzi jde o to, jestli pod blogy ne/mazat tzv. trolly/tapetovani. Oba nazory maji sva opodstatneni, proto si myslim, ze stavet oba pristupy do roviny dobry-spatny, lepsi-horsi atd. je tak trochu mimo misu - ke kteremu se dany bloger prikloni, zalezi jen na jeho osobnich preferencich a pohledu na vec.

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlasil bych tak docela. Lidé, kteří by chodili někam úmyslně venčit pejsky na pečlivě obdělávaný záhon a pak by řvali, že odstranění bobků je "cenzura", nejsou na stejné úrovni, jako ti, kdo veřejné prostranství neznečišťují a udržují ho v pořádku.

1 1
možnosti
Foto

Ještě drobná poznámka k obsahu blogu. Je to racionální manuál. Jeho použití v některých konkrétních případech stojí za to. Ne však úplně automaticky. Každý má svoji hranici citlivosti, na niž má plné právo.

1 1
možnosti
Foto

Práva, ale i povinnosti blogera jsou dány provozovatelem těchto stránek. Dtto i diskuzí. Mnohdy však až ne tolik dodržované. Kde co je i subjektivní, a velice. U autorů často hraje roli karma, u ostatních pak vskutku kde co. Až samostat. skupina jsou pak ,,takydiskutéři", tedy ti, co zde své články neprezentují. A že se tzv.(!)diskuze ,,rozvíjí až do OT, osob, napadání a urážek, atd., to je též až ,,standard". Někteří autoři prostě i mažou, jiní nechávají až volný průběh. To je ovšem opět jejich právo. Na druhou stranu, bez toho by bylo v tzv. diskuzích pod leckterými články asi dosti ,,provětráno";-)

1 0
možnosti
Foto

Inu, asi, možná, až tAKTO, vážený Jene. Je, to a nejen(!) na, či o, Vás;-) ,,Je to skutečně děsné, strašné, ne-li až... Jeden si dá práci zpracovat svůj článek na blog, často ,,skoro“ na úrovni diplom. práce. Nešetří fakty i ,,fakty“, dá do toho div ne duši, emoce, znalosti mnohdy až bezbřehé a vyjádří se bez obalu o úrovni toho i onoho i oněch. Kolikrát jim to i ,,nandá“, aby viděli, že do toho i do nich vidí. Mnohdy najde i spoustu spřízněných duší. A vzájemně si notují. A najednou, BÁC! Kde se vzala, tu se vzala ,,trotlovina“. Tó teda. Člověk tu má o jinejch vědomosti, hodné zkušeného kádrováka/kádrováčky, pardon, personalisty, až ,,kvalifikaného“ takměř psychologa, že. A najednou si nějakej takovej dovolí to znevažovat. Ba nastojte! Semotamo kdos dovolí si aj přitakat! Vrchol! Někteří navíc si dovolí do blogů dát i odkazy a vysvětlení, kde a z čeho čerpali a co je co. Neuvěřitelné. Jak kdyby považovali jiné blogery a potenciální čtenáře za nějaké takové onné. A tak naskýtá se otázka. Mají tací vůbec právo psát blogy, vstupovat do diskuzí, či dokonce dovolit si to i ono číst? No číst - asi takhle. Kliknout na blog, popř. i karmu, to zas jo. To jim nikdo nezakazuje."

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=390349

4 0
možnosti
JJ

J33a70n 74J14í91l91e69k

8. 10. 2018 11:43

Vaše vyjádření je na mě příliš komplikované a málo srozumitelné. |Nemám potřebu ho luštit. :-)

3 0
možnosti
Foto

Poznámky o tom, že by bloger snad měl být povinen snést v diskusi pod svými texty cokoliv, jsou scestné. Vycházejí z mylného pojetí "absolutní svobody"

Dovedeno ad absurdum, pokud někdo trvá na absolutním právu diskutujících napsat do diskuse cokoliv, pak proti tomu stojí stejně tak absolutní právo autora blogu cokoliv z diskuse smazat

2 1
možnosti
JS

Píšete o tom, že bloger není "povinen snést v diskusi pod svými texty cokoliv". To je jistě pravda, ale je třeba hovořit naprosto konkrétně. Protože pod slovo "cokoli" se schová skutečně cokoli. Například nadávky a osobní útoky – to nemá nic společného s diskusí. Pokud někdo smaže takové příspěvky, tak to většina lidí pochopí. Problém cenzury je však úplně někde jinde. Nejde o to, že by lidé v diskusích psali "cokoli", ale že někteří bogeři jsou schopni "cokoli" smazat. Přesněji řečeno – mažou cokoli jim nevyhovuje. Cenzura byla, je a bude vždycky problematickým nástrojem. Vždycky. Nikdy v historii neměla cenzura pozitivní význam. Není žádný důvod si myslet, že tady nebo teď je to jinak.

3 0
možnosti
JS

Ve svém článku sám sobě pokládáte základní otázky, na které si zároveň odpovídáte: "Chci být správcem a pánem svého blogu? ANO!"

Chtít samozřejmě můžete, to ale nemění nic na faktu, že "správcem a pánem svého blogu" můžete být jen omezeně, protože digitální prostor, který užíváte, má svého majitele, jste vázán jeho pravidly, a fakticky jste v pozici nájemce tohoto prostoru.

Souhlasím s tím, že žádnému diskutujícímu nejste nic dlužen. Nikdo Vás nemůže donutit reagovat v diskusi. Avšak Vaše třetí otázka už tak jasná není. Na svém blogu nejste "u sebe doma". Jste hostem v prostoru, který má svého majitele. A tento majitel koncipuje tento prostor jako VEŘEJNÝ prostor. A veřejný prostor má do Vašeho domova daleko.

Princip blogu není založen na "právu mít svůj klid", ale naopak, na veřejné prezentaci názorů. Právě proto je součástí blogu i možnost diskuse.

Někteří blogeři prostě jen chtějí zveřejnit svůj názor a diskuse se neúčastní nebo ji ani neotevřou. Je to jejich právo. Pokud je však diskuse již otevřena, považuji jakoukoli cenzuru za selhání blogera. Skutečný troll se znemožní sám. Většina blogerů, kteří mažou příspěvky, vydávají svou neschopnost unést kritiku za boj proti trollům.

Dovoluji si v této souvislosti připomenout Kristova slova: "Neznečišťuje nás to, co do nás vchází, ale co z nás vychází".

4 2
možnosti
JJ

J29a34n 63J37í31l13e71k

8. 10. 2018 9:51

Pokud mám možnost mazat jsem ten, kdo je na svém blogu doma, za předpokladu, že dodržuji podmínky provozovatele. Konečně ani doma nesmíme nikoho beztrestně zabít, nebo zmlátit jen tak. Takže vaše poznámka je zcela mimo.

Ano lidé kteří nemají odvahu jít do konfliktu, chtějí nechávat ty druhé se znemožnit, jenže ani to není vždy moudré a všeřešící. Jinak všichni jsme hosty na této zemi. Vaše poznámka je z mého hlediska nejvíce manipulativní. Ze všech zdejších příspěvků. :-)

2 1
možnosti
Foto

Nikdy jsem nikoho pod svým blogem nesmazal a ani to nikdy nehodlám dělat. Příspěvky trollů, ať jsou sebedemagogičtější a sebeurážlivější přece ukazují především na jejich osobu, a že je někdo blbej, za to nemůžu. Rozhodně mě to nedokáže urazit.

7 0
možnosti
JJ

J41a13n 52J16í91l76e65k

8. 10. 2018 8:49

Ano, to je to co dělá člověka tím "hrdým, nezdolným člověkem." Budu mlčet, nebudu se bránit a/t všichni vidí, jaký že to je padouch.

0 0
možnosti
Foto

J60a70n 95A61n61d72r65l86e

8. 10. 2018 1:18

"Nikomu nevyhrožuji tím, co nehodlám splnit. "

i tohle jsem se od Tebe naucil a dekuji Ti za to, mimo jine ;-)

R^

3 0
možnosti
JJ

J59a90n 47J29í21l56e55k

8. 10. 2018 0:45

Pro všechny diskutující, napsal jsem blog, kde jsem nabídl lidem, co mají potíže někoho smáznout v diskusi, jak na to a popsal jsem pocity, co zapříčiní, že ti lidé, až se cítí uráženi, ohroženi, atd nechají ty lidi dál řádit pod svými blogy.

Chápu, že jsou lidé, co jsou ochotni "neztratit tvář" mazáním blogů a nebudou se mnou souhlasit. Nakonec, proč by měli, když jim trollové nevadí?

Takže, ten blog je pro zájemce, nikoliv pro trénpvané jedince, co jsou nad věcí. Sice o jejich schopnosti být nad věcí se dá celkem úspěšně pochybovat, mnozí to prokazují už v této diskusi, ale nechť si svou "převahu" užijí.

Mí zásada je: Počkám a uvidím :-)

2 0
možnosti
AL

Nadpis článku: Co s trollem?

-------------------------------------------

Někteří blogeři reagují např. takto: :)

Vladimír Kroupa 87812

Blog

Pane Jílku, buď se věnujte tématu článku, nebo táhněte, odkud jste přišel, nikdo se o vaše výlevy frustrace neprosil. Pokud budete dále trollit, smáznu vás, jako mokrej flek.

------------------

Konec citace jednoho blogera, který reagoval na svého "trolla". :-)

+9/−1

doporučit

0 0
možnosti
AL

Tak teď nevím, má bloger Kroupa pravdu, nebo ne?

Je jeho reakce přiměřená?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 717x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články