Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN

Vzhledem k tomu že hodně tzv. neziskových organizací je placeno z fondu p.Rockefelera ,známého to filantropa ,kterému přece jde jen o obecné blaho a ovládnutí světa je až na druhém místě,neviděl bych to tak jednoznačně.

8-o

1 1
možnosti
MS

Možná ze s. Lesenské mluvila česká zkušenost - Jihočeské matky. Je v tom drobná nepřesnost, protože maminy nejsou přímo v žoldu rakouského rozpočtu. Nicméně i u vědeckého výzkumu je důležitá informace, kým je placen. V některých případech to vede k ovlivnění výsledků (obvykle ne prvoplánově). Ovšem vidět sprostého podezřelého v každém, kdo má část financí ze zahraničí, je mimořádně zdařilá inkarnace policejního inspektora Trachty. ;-D

6 1
možnosti
JR

J83a58n 12R38á34ž

15. 5. 2013 22:16

Říkáte: Neziskové organizace tu nejsou primárně "v zájmu státu, kde jsou zaregistrovány", jak si myslí paní poslankyně. Primárně jsou tu pro společnost, z níž vycházejí a v níž působí.

Takže by bylo logické, že když tyto neziskovky společnost nezbytně  potřebuje pro další rozvoj a zdárné fungování , tak by si je měla také sama financovat. Ovšem ne z veřejných zdrojů, jak je tomu u mnoha neziskovek u nás.

P.S. Už vidím ty, kdo se tak podivují, že ruská vláda považuje ruské občany vyvíjející činnost v organizaci financované ze zahraničí aby vládu kritizovala, za zahraniční agenty, jak by křičeli, kdyby u nás začala vyvíjet činnost neziskovka mající v programu kritiku naši vlády a byla financována z Moskvy.

6 1
možnosti
JN

J62o91s36e31f 40N84o56v37á21k

15. 5. 2013 23:03

To by logicke nebylo. ;-) Pokud neziskovky nezbytne potrebuje SPOLECNOST, tak je sama financuje z VEREJNYCH zdroju, ktere jsou teto SPOLECNOSTI. ;-)

3 0
možnosti
KB

Dříve se tomu říkalo Spolky. To měli někteří lidé společnýcíl a zájem, tak založili Spolek.  Pak dotoho vložili svůj čas a hlavně svoje peníze. Dnes máme neziskové organizace aobčanské iniciativy, jejichž cílem je buď dělat dobro za peníze těch druhých,případně si na společnosti něco vyřvat.  Nevím,jestli jsou agenty jiných zemí, ale často samozřejmě slouží něčím zájmům, jakonapř. Jihočeské matky.

10 0
možnosti
Foto

ale vždyť každý ví, že Člověk v tísni vyváží revoluci do zahraničí, Janoušku. A dělá to, bohužel, za naše peníze Rv

6 7
možnosti
Foto

no jo, tys tady chyběl

5 5
možnosti
JJ

To jo, smutná tragédie..

2 0
možnosti
JK

J89a52n 48K95o86l97i36á55š

15. 5. 2013 21:14

Socani v poslední době perlí..... Co výrok nebo návrh, to skvost Rv.

4 1
možnosti
PP

začínám mít pocit, že v ČSSD je jim současné ODS líto a rozhodli se jim trošku vylepšit preference, aby měli po volbách alespoň naooko nějakou opozici ;-D;-(

3 0
možnosti