Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máme se bát hlupáků. Neboť: "Kde je blbec, tam je nebezpečno." (Jan Werich).

1 0
možnosti
Foto

R^ Muslimy čeká nelehká cesta. Ti, jimž dnes kde kdo upírá, že jsou schopni trvale žít tak, aniž by byli pro někoho nebezpečím, se budou muset nějak vymezit vůči těm, kteří nebezpečím jsou. Vymezit se přesvědčivě mezi islámisty je pro ně nebezpečné. Ti, kdo žijí u nás se, doufám, bát nemusejí (pokud nebude přibývat lidí jako je pan Alrawi.

Obavy jsou možná i pro naši zkušenost s komunisty. Zříci se totalitních způsobů a chodit vzývat obludy na hrob Gottwala, to moc přesvědčivá reforma není.

2 0
možnosti
JJ

Máte naprostou pravdu, dnešní doba je pro umírněné muslimy opravdu velkou a mnohdy patrně i nebezpečnou výzvou.

0 0
možnosti
JS

Píšete o "pokřiveném obrazu jinak mírumilovného náboženství".

Tak já Vám ve svém příspěvku uvedu několik faktů, které zcela názorně charakterizují to "mírumilovné náboženství".

Prorok Muhammad je muslimy považován za Pečeť všech proroků, za nejlepšího člověka, jaký kdy žil. Jenže tento muž nechal roku 627 useknout hlavu všem mužským členům židovského medínského kmene Bení Quarajzá (jiná transkripce Banu Kurazja), což bylo asi sedm set osob. Stínání trvalo celý den a celou noc. Mrtvoly byly zahrabány do obrovského příkopu vykopaného podél medínského náměstí. Veškerý majetek této tisícileté židovské komunity zabavil a pozůstalé ženy a děti prodal jako otroky. Nebyla to jediná prastará blízkovýchodní komunita, kterou Muhammad zcela zlikvidoval a kořist rozdělil mezi své bojovníky. Pokud snad hledáte původ islámského antisemitismu - tady ho máte.

Muhammad přepadával karavany, vesnice, vraždil a loupil, bral si všechny ženy, jakých se mu zachtělo. Básníky a básnířky, kteří proti němu skládali verše, nechal zavraždit nebo popravit, včetně matky čtyř dětí a to v okamžiku, kdy jedno z nich kojila. Potomkové a příbuzní Muhammada se po jeho smrti v boji o moc navzájem prakticky vyvraždili, přičemž tento konflikt přetrval až dodnes v podobě vražedného násilí mezi sunnity a šíity.

Korán, který je muslimy (naprosto všemi muslimy) považován za přímé slovo Boží, nařizuje mužům, aby bili své neposlušné ženy a vykazovali jim místo na spaní. Kromě toho podle Koránu Bůh stvořil ženu jako druhořadou bytost. Ve sbírce výroků Proroka je žena přirovnávána k poli a dokonce k psovi a oslovi.

Problém není v tom, že někteří muslimové jsou radikální. Problém je v tom, že islám nevyhnutelně vede k vraždění. Například Mohamed Abbás, který nyní několikrát vystupoval v televizi a od něhož bychom očekávali právě onu umírněnost, hovořil takovým způsobem, že české muslimy prakticky úplně znemožnil a zdiskreditoval. Ukázal, že pravá tvář islámu je bohužel právě ta nejhorší.

4 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo, R^R^ i když tuším kde jste to vzal, ale je to pravda. Jenom chci doplnit jenom Korán není biblí islámu.

1 0
možnosti
JR

J87a60n 58R60á27ž

11. 1. 2015 19:14

Ti umírnění muslimové nestřílejí lidi na potkání (zatím) a tak se toleruje, že jen neuznávají světské zákony, nedovolí aby si někdo z jejich komunity začal něco s nevěřícím a když ano, mají dobrý nástroj " vražda ze cti", když se žena nechová tak jak má, tak jsou na řadě fyzické tresty, když dítě chce žít stejně jako spolužáci nemuslimové, kteří se nemusí denně pětkrát modlit a na slovo poslouchat náboženské autority, je přímo mučeno, aby pochopilo, jak se má chovat správný muslim.

A velkým průšvihem je, že policie, soudy i sociální pracovníci nad tím zavírají oči a tak ti"hodní" muslimové si vytvářejí komunity, kde naše zákony ani pravidla neplatí.

A tomu se říká multikulturní soužití!

Výsledkem této pštrosí politiky jsou i události v Paříži, Holandsku, Německu, Británii, na které bohužel rychle zapomínáme a muslimského vraha z Köcher Marketu nás komentátor korektně ani nenazve teroristou ale recidivistou o jehož pohnutkách proč to udělal se musíme nejprve ujistit, abychom to mohli považovat za akt muslimského teroristy.

Může někdo z vážnou tváří tvrdit, že se to zítra nestane u nás, protože u nás jsou jen ti hodní muslimové?

1 0
možnosti
JR

J91a58n 84R79á72ž

11. 1. 2015 19:20

Tablet zaúřadoval a místo "košer market" udělal novotvar Köcher market" ..pardon!

0 0
možnosti
JZ

Ano.

Taky mám otázku. Byli to muslivé, kdo zabil 12 lidí kvůli karikaturám proroka. Činili by tak tito lidé, zabíjeli by kvůli kresleným vtipům, kdyby byli vyznavači islámu tak, jak nám je prezentován novináři, politiky, aktivisty...?

Všechno co píšete platí i naopak. Sice by se nemělo ztotožňovat s výmýcením hodnou teroristickou ideologií, ale nemělo by se dít ani to, co se děje teď - potírat veškerou kritiku, přehlížet a bagatelizovat skutečnost a hlavně ztotožňovat islám s mírumilovností tak strašně, že už je minimálně zavrženíhodné spojovat s ním jakýkoli špatný projev. To totiž jednak vytáčí a deprimuje lidi a krom toho to prostě a jednoduše není pravda, takže to znemožňuje jakoukoli rozumnou debatu o problému.

Jak chcete něco řešit, když je dnes mezi zastánci islámu za vyřešení pokládáno, když se jeho vůdčí osobnosti vyjádří, že takový útok není v souladu s islámem? Aktivista je spokojený že má pravdu, že má důkaz kterým může mávat když po někom křičí, že o problému nic neví, a má vyřešeno. Ale terorista si i dál myslí, že útok v souladu s islámem je. Dokud si to myslí, je jeho útok prostě projevem islámu a ničeho jiného. I kdybychom se na hlavu stavěli. Ale půl světa to není schopná kvůli koreknosti pojmenovat a těžko diskutovat o něčem, u čeho se lidi neshodnou ani na jméně.

Hlavní je vidět svět reálně a střízlivě. To dneska neumí skoro nikdo.

2 0
možnosti
JZ

Jinak je řešení celkem velice prosté - nebát se kvůli korektnosti nastvavovat mantinely. Ty slušným muslimům nevadí, pro ostatní má EU vysoký plot a jeho správnou stranu.

Že je to jediná cesta jak celé náboženství reformovat, a že každé ve středověku vzniklé náboženství reformaci vždycky potřebovalo, je příjemný bonus.

1 0
možnosti
MT

Autore, po přečtení Vašeho blogu se bojím ať Vás není více ! Bojím se budoucnosti našich potomků !  Rv

6 0
možnosti
KM

K79a51r97e40l 53M34a65s98e66k

11. 1. 2015 17:55

Dobrý článek.

1 5
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Jsem student se zájmem o aktuální dění nejen v ČR.

Seznam rubrik