Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

GU.HU

23. 2. 2012 18:46
problém je, že Klaus nepovažuje korupci za něco špatného

pro něj je to takový bonus, který si zaslouží vládnoucí strany za své vítězství ve volbách

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

23. 2. 2012 20:41
Re: problém je, že Klaus nepovažuje korupci za něco špatného

R^ shodneme se možná na tom, že Klaus je přes své ekonomické vzdělání lepší klimatolog než prezident. Vmést někomu " svou pravdu do očí" aniž dosáhnu nějaké výhody přestalo být v diplomacii běžným postupem už v dobách výměny pazourků za kůže. Zvyklost zůstává zatím hluboce zakořeněna jen na dětských pískovištích. :-)

0 0
možnosti
D

Dark5

23. 2. 2012 13:15
Klausovy kroky nejsou vubec prekvapive...

Kdyz se clovek podiva do hiostorie a cinu V.K., tak jedine co najde je bezpaterni clovek bazici po moci a penezich. Ucel sveti prostredky a tak se nestiti vubec niceho, aby dosahl sveho. Uz jeho pusobeni v prognostickem ustavu ukazuje na deformovanou osobnost a akademicke tituly, jez ziskal jsou snad jeste podivnejsi nez kdyby studoval na univerzite J.A. Komenskeho, aneb politiku, vyber si titul, ktery potrebujes.

Bohuzel zadne ozdraveni spolecnosti v nasledujich 50ti letech necekam, protoze kdyz vidim preference ODS (kolem 24%) nebo CSSD (kolem 32%) a pripadne TOP (kolem 14%), kde pusobi mafiani obdobneho razeni, tak cesky narod logicky nemuze touzit po potlaceni korupce, protoze z vice jak 70% voli naprosto prokorupcni strany.

1 0
možnosti
A

Asinar

23. 2. 2012 11:11
Volba prezidenta

Na jednu stranu musím samozřejmě souhlasit s autorem článku. Ač nejsem podrobně seznámen s pozadím uvedených milostí, také se mi zdá že nejsou morálně ospravedlnitelné. Na druhou stranu naše ústava právě udílení milostí ustavuje za jednu z pravomocí prezidenta republiky. A nikomu ji vysvětlovat nemusí.

Takže se o tom můžeme dohadovat, ale pravda je, že Václav Klaus využil své právo, a nadále využívá právo nic nevysvětlovat. Tečka.

Na druhou stranu se můžeme nad tímto případem pozastavit, a za rok zvolit takového prezidenta, a jehož morálním kreditu nebude pochyb. Ačkoliv se obávám, že dopadneme mnohem hůř, jak ostatně dokládá favorizování pana Kdo nic nedělá, nic nezkazí..

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 2. 2012 8:18
... pane

už název blogu mě utvrzuje, že nejde o MILOSTI / můžeme debatovat zda je to vhodný nebo nevhodný institut do ústavního práva parlamentní zastupitelské demokraice a dělat třeba něco pro jeho zrušení  /, ale že Vám jde o KLAUSe  ..... Chápete ten rozdíl ?   Mohu nesouhlasit s některými milostmi VH i VK,  ale měl bych respektovat, že oba využili právo, které jim náš právní řád dal a dává.  Nic víc a nic míň. MIlost není rigidně svázaná s literou zákona a má v sobě prvek  monarchistický, prvek absolutní monarchie. Zcela vědomě a o tom to je. :-)

0 0
možnosti
OD

simyr

23. 2. 2012 8:39
Re: ... pane

Já také s autorem článku nesouhlasím. Komu by měl pan prezident dávat milost? No přece lidem které dobře zná on nebo jeho  známí, rodina. Milosti se musí udělovat lidem, kteří pana prezidenta mají rádi a podporují ho morálně i jinak. Přece nemůže milost udělit nějakým nýmandům, které vůbec nezná nebo lidem kteří dokonce pochybují o jeho božské nadpřirozenosti / všude byl, všechno vidí a zná nejlépe, možná dokonce i nemrtelnost?/ No prostě máme prezidenta jakého si zasloužíme. Kam se hrabe taková Putinka nebo Obava. :)

0 0
možnosti
JH

Jahnn

22. 2. 2012 23:38
Do Prčic, to by nestačilo udělat anketu:

Nemám rád(a) Klause. Nerozumím, o čem mluví, poněvadž to je nad moje myšlenkové schopnosti. Nesáhám mu ani po kotníky a proto na něho plivu. A není potřeba potit články, které se píšou, vydávají a stejně nic nezmohou. Klausovo vnímání světa tady bude vedle všehujerismu, dokud bude platit rovnice 1+1=2.

0 0
možnosti

GU.HU

23. 2. 2012 18:49
Re: Do Prčic, to by nestačilo udělat anketu:

takový amorální buran jako Klaus by byl v kterékoliv vyspělé společnosti na společenském dně, u nás je to guru průměrných

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

22. 2. 2012 22:43
je to taková hezká tečka za jeho profesním životem

minim. to hezky dokresluje jeho morální profil;-D .....nevíte někdo, jakou tužkou tu milost podepisoval?;-D

1 0
možnosti
N

nelhostejnyobcan

22. 2. 2012 15:21
Klaus je personifikací pojmu chucpe

v kristalicky čisté podobě.

2 0
možnosti
N

nelhostejnyobcan

22. 2. 2012 15:20
Klaus je personifikací pojmu chucpe v krystalicky čis podobě

0 0
možnosti
M

maruširi.vr.11

22. 2. 2012 13:13
Pořád lepší Klaus,

který sem tam omilostní svého kamarádíčka, než Havel, který pouštěl na svobodu kriminálníky, zloděje a vrahy po tisících.

1 0
možnosti
E

Epitaph

23. 2. 2012 18:22
Re: Pořád lepší Klaus,

Můžete mi říci, kolik omilostnil vrahů?

Děkuji za odpověď.

1 0
možnosti
JT

JuraT

22. 2. 2012 9:12
A to víte,

že paní Narcisová zvažuje kandidatúru na prezidentku ? :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Jsem student se zájmem o aktuální dění nejen v ČR.

Seznam rubrik