Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

5alfa

28. 4. 2010 19:37
Proč je prazdná obálka...

jiné řešení, jako nejít k volbám?

Jak se změní hypotetický příklad, když k volbám přijde přesně 50% oprávněných voličů a nebo přijdou všichni a polovina naháže prázdné obálky.

0 0
možnosti
JN

Yesname

29. 4. 2010 14:28
Re: Proč je prazdná obálka...

Politické strany dostanou za hlasy voličů míň peněz, pokud budou prázdné obálky. Ale jinak se nezmění NIC.

0 0
možnosti
T6

TATRA 613

28. 4. 2010 19:07
čelkem rozumná článek

jeden z mála, které se tady v tomto zapovaném pravicovém serveru objevujíl

0 0
možnosti
MS

Městečko strašení

28. 4. 2010 14:04
Asi

jste už pochopila, co je to demokracie pro běžného člověka: můžete křičet své názory až do ochraptění a stejně je to k ničemu. Pro psychiku většiny lidí to může být horší, než kdyby jim někdo tento zbytečný křik zakázal.

0 0
možnosti
VT

Crimea

28. 4. 2010 12:34
Prosím promyslete si to ještě jednou

Dobře, je možné a dost pravděpodobné, že volební sliby nebudou splněny (i když u některých stran se děsím spíše toho, že sliby splněny budou) a že nadále budete odevzdávat korunky ze svého platu, aniž za ně dostanete adekvátní protihodnotu. Jenže rozdíl je v tom, že těch korunek můžete odevzdat x, nebo taky 2x, nebo taky 3x. To už Vám asi jedno není. Proto bych na Vás chtěla apelovat, abyste si ze stran, které mají šanci proniknout do parlamentu, vybrala tu nejméně nepřijatelnou a zakroužkovala třeba ty poslední kandidáty. Jinak řečeno: když nejste schopna hlasovat pro něco, hlasujte alespoň proti něčemu.

Já osobně toho od politiků moc neočkávám, ale nikdy bych se dobrovolně nezřekla příležitosti promluvit do toho, jak moc se mi různé regulace budou plést do života.

Myslet si, že se díky politikům můžete mít lépe, je asi bláhové, ale nezapomínejte prosím na to, že se můžete mít i mnohem hůře.

0 0
možnosti
JN

5alfa

28. 4. 2010 19:28
Re: Prosím promyslete si to ještě jednou

Den daňové svobody je v půlce ruku +- pár dní, bez ohledu na to, zda vedou zemi lidé z ODS a nebo ČSSD.

Takže dvakrát X a nebo dokonce třikrát X, to už ani nepatří do městečka strašení, to je jen sci-fi... :-P

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

28. 4. 2010 10:59
když jste rezignovala na svoje právo cokoliv měnit

tak dost dobře nechápu to vaše fňukání.

A pro vaši informaci, vcelku běžné operace, které se vás v budoucnu můžou nedejbože také týkat stojí třeba statisíce, které po vás taky nikdo nebude chtít na dřevo. Pak hned ta vaše návštěva za dva a půl litru vypadá trochu jinak..

0 0
možnosti
EK

Deleter

28. 4. 2010 10:27
Mno,

nejenom politice nerozumíte, viz vaše úvaha nad zdravotnictvím, ano, řada lidí platí 10tis za 4 návštěvy za rok, jiní platí 10tis za kompletní servis po autonehodě, nebo jiném vážném úrazu.

Dědická a darovací daň je poměrně omezena.

Tím, že volit nechodíte se chováte jako ten, kdo si večer v hospodě nechá vybrat večeři ostatními a na účet přispěje podle toho, kolik vydělává.:-)

0 0
možnosti
PZ

p-e-t-t-a

28. 4. 2010 10:30
Re: Mno,

Ne ne, já bych přispěla stejným dílem :-) ne podle výše platu ;-) fakt, s tímhle nemám problém.

0 0
možnosti
LJ

carandache

28. 4. 2010 10:23
Váš přístup

by se dal shrnout asi takto: Dobře mi tak, že v parlamentu sedí to, co tam sedí, protože já volit nechodím.

0 0
možnosti
P

potřetí

28. 4. 2010 13:30
Re: Váš přístup

blbé přirovnání:-/

0 0
možnosti
VR

varix

28. 4. 2010 10:20
Milá Petro,

přesně o toto velkým politickým stranám jde, otrávit ty nerozhodnuté voliče tak, aby k volbám vůbec nešli. Co kdybyste vy, nerozhodnutí volič,i dostali do parlamentu nějakou jinou, na nich nezávislou, stranu.

Vy jste naštvaná na současné politiky a ráda byste nějakou změnu. Ale tu změnu v demokratickém systému můžete dosáhnout jen tím, že půjdete k volbám. Pokud zůstanete doma, tak nemáte vůbec žádnou šanci něco změnit. Je to asi podobné, jako byste se po zklamání od jednoho muže, zatvrdila a řekla, že už do smrti nechcete žádného chlapa ani vidět. Je třeba pouze dále hledat. Najít slušnou politickou stranu je sice obtížnější než najít slušného chlapa, ale není to zcela nemožné. Jen neustat v hledání.

Takže vybrat neparlamentní stranu, která je Vám nejméně odpudivá a tu zvolit. Pokud i ta zklame, tak příště zkusit jinou. Stejně to vy ženy děláte i s chlapama.

Je to možná otřepaná fráze, ale uvědomujete si, že pohrdáte vlastně právem, za které bojovaly generace žen před Vámi?

0 0
možnosti
VR

varix

28. 4. 2010 10:38
Re: Milá Petro,

Nejít k volbám je důkaz lenosti, nejen fyzické, ale spíše duševní.

Pokud by z té hromady nevolících šly alespoň dvě třetiny k volbám a hodili hlas jakékoliv neparlamentní straně, tak by se asi většina současných poslanců nestačila divit, jaký průvan by nastal ve sněmovně. A i ty arogantní velké parlamentní strany by se rázem začaly chovat jinak. Takhle jim stačí, když volbám půjdou jen jejich fankluby a mají své "sice smrádek, ale teplíčko" jisté.

0 0
možnosti
OK

kruza_

28. 4. 2010 10:19
Omlouvám se

ale ten názor mi přijde poněkud omezený. To, že politice nerozumíte je vaše chyba - ostatně není nutné rozumět všemu, ale základní principy politických směrů byste znát měla. Nikdo nikdy nenajde stranu která by přesně identifikovala jeho pořeby. Vždy když volíte, volíte kompromis... I když nevím na 100% koho půjdu volit podíl z mého hlasu rozhodně nedostnou komunisti, takže volit půjdu. Věřím, že právo volit by vám v zemích jako je Kuba či KLDR docela záviděli - vy jím opovrhujete.

0 0
možnosti
PZ

p-e-t-t-a

28. 4. 2010 10:31
Re: Omlouvám se

Já nepotřebuju stranu, která mi vyhoví ve 100% ohledů, ale taky nechci volit ty, co jim není trapné lhát lidem do očí a které já jako občan zajímám právě jen těch pár týdnů před volbami.

0 0
možnosti
MH

babca

28. 4. 2010 10:16
"Skvělý" přístup

jistě hodný následování. A nebo co tak zkusit alespoň trochu politice a politikům porozumět? Ale to by se musela namáhat hlavinka, a to po mne přeci nikdo nemůže chtít. a tak radši budu vykřikovat do světa, že k volbám nepůjdu. Víte, mladá dámo, je to taky trochu o odpovědnosti vůči sama sobě, vůči budoucnosti a tak. Nikdo nenutí, abyste nutně šla volit modré, oranžové, nebo bleděfialové. Ale to co stranám vyčítáte - tedy že vám žádná 100%ně nevyhovuje (to mimochodem žádná nikomu - proto je každý člověk originál), svou pasivitou (ještě dávanou na odiv) nezměníte. víte, zrovna to, že nemusíte k volbám, je výdobitek toho, že lidé v 90.tém roce nebyli líní k těm volbám jít.

Ale co, vy jste přece velká holka, a na všechno kašlete... Doufám jen, že podobných jako Vy, bude výrazná menšina.

0 0
možnosti
PZ

p-e-t-t-a

28. 4. 2010 10:29
Re: "Skvělý" přístup

Děkuju za názor. Víte, to není o lenosti. Jen o znechucení tím, co kam vlastně spějeme a že je jedno, jestli nás vedou oranžoví, modří, bledědialoví... je to fuk. Stejně je to jen kupka slibů, které nikdo nesplní.

Ano, jsem velká holka a divte se tomu nebo ne, nikdo mi nic nikdy zadarmo nedal. To není stížnost, to je realita. A proto nevidím důvod, proč bych měla někomu (politické straně) dávat něco (svůj hlas) výměnou za pár otřepaných frází, které stejně nikdy nedojdou naplnění. Toliko k tomu, jak na co kašlu. Hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1512x
Pracující i líná, milující a odpouštějící, vzteklá i něžná, milá i protivná, veselá i smutná, usměvavá i ubrečená, přátelská i arogantní, vážná i ironická, optimisticky pesimistická, nostalgická a bláznivá... všechno jen ne trpělivá :-) Taková neobyčejně obyčejná holka, co má ráda život se všemi jeho radostmi i strastmi.

Toplist od 31. 7. 2009