Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

George

5. 3. 2008 21:39
Hrdina Topolánek

Když pročítám některé příspěvky, tak nabývám dojmu, že větší hrdina než Mašíni, je náš hrdinný Topolánek. Opravdový chlap, dostal odvahu dát vrahům placku.

0 0
možnosti

George

5. 3. 2008 21:10
Zapalování stohů

Mě je nepochopitelné, proč zapalovali např. stohy a navíc, aby to mohli dělat, museli loupit, aby nemuseli jezdit vlakem. To je opravdu silný argument. Navíc svými činy poškodili paradoxně lidi, za které údajně "bojovali". Ti chudáci zemědělci dřeli mnohdy za pár korun denně a rozhodně nadšeni tím, že jim shořely výsledky jejich práce. Tito "hrdinové" se prostříleli na západ a tím jejich "odboj" skončil. Pro svůj národ nehnuli ani prstem, ať už jakoukoli formou. Nikdy se do své vlasti nevrátí, kašlou na ni , narozdíl od mnoha nehrdinů, kteří se ihned, jakmile mohli, vrátili. Oni dobře ví, že jejich činy byly vraždy, ať už si ti sami omlouvají jakkoli. A ještě k vyznamenání. Už vidím jak německá kancléřka vyznamenává Mašíny za boj proti komunistům.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

5. 3. 2008 15:52
Protikomunictický odboj?

Stále mi není jasno o jakém odboji je tu stále řeč. Podle mého jen zdrhali za kopečky a zachraňovali si vlastní zadky. Nehledě na to, že pokud zabili nějakého obyčejného policajta nebo vojáka při svém útěku, tak to se nedá považovat za odboj a to nemluvím o nějakém pokladníkovi, který vezl výplaty. Do situace tech vojáků se mohl dostat každý, kdo byl na vojně. Jo, kdyby šli vystřílet UV nebo jiné funkcionáře, to by bylo něco jiného.

0 0
možnosti
VF

simsalabim

5. 3. 2008 18:38
Re: Protikomunictický odboj?

...zdrhali za kopečky, v tom je problém. Kdyby je normálně pustili, nic by se nestalo.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 3. 2008 12:59
Další medaili

Další medaili by měl obdržet další hrdina, který bojoval za naší svobodu - Julius Fučík.

Nebo snad jsou Mašínové větší hrdinové?8-o

0 0
možnosti
VF

simsalabim

5. 3. 2008 18:40
Re: Další medaili

Fučík byl práskač, což se dá o Mašínech tvrdit jen těžko.

0 0
možnosti

SoptikB

5. 3. 2008 11:26
Re.: Vyznamenaní

Vážený pane Janík, nepovažuji Vás za nějakého ideologa ODS,ale jak podrobně jste seznámen s tzv. protikomunistickým odbojem Mašínů a lidí kolem nich? Nikoliv však z médií,kde je dnes  jejich činnost oslavována jako protikomunistický odboj,skutečnost byla daleko prostší a brutálnější.To,že dnes je i zavražděný pokladník označován za exponenta bývalého režimu, je jen snaha omluvit docela normální vraždu. I dnes by se pokladník bránit se zbraní v roce přepadení-je to exponent současného režimu? Lidé,kteří pracují a chodí do zaměstnání aby byli schopni přežít v tomto asociálním systému, podporují tím tento systém? Co ten hasič?Pokud někdo nesouhlasí s umístěním amerických vojáků na našem území, má morální právo zavraždit např. pana Klvaňu,který toto metodami bývalých politruků prosazoval na veřejnosti,ačkoliv většina občanů je proti?? Pan Paumer prohlásil, že "neví jak si lidé představují bojovat proti zlu a vražda na tyranu není vraždou" Jak se chová a jedná pan Topolánek - demokraticky?

0 0
možnosti

Luboš

4. 3. 2008 22:28
modrá totalita

tak jdeme bojovat proti modré totalitě a začnem od Topolánka. Mašínové jsou vrazi a těmi i zůstanou. S bojem proti komunistům to nemá nic společného.

Topolánek svým postupem ukázal, jaký je to primitiv a nesvéprávný blbec.

0 0
možnosti
VF

5. 3. 2008 18:42
Re: modrá totalita

Sockomunistická lůza umí jen urážet. Běž něco dělat, parazite!

0 0
možnosti

Jasna

4. 3. 2008 19:39
Škoda, že takových Mašínů nebylo víc!

Velice si vážím všech odvážných lidí, kteří se nebáli bojovat proti komunismu. Rozpoznali jeho zrůdnost a nechtěli se před vlastními dětmi stydět, že něco takového ve své vlasti dopustili! Bez ohledu na následky pro zbytek rodiny bojovali a prostě museli pryč!!!

Umíme my zbabělí, vypočítaví Češi vůbec pochopit, že má někdo takovou hrdost a rozhodne se : Budˇ budu žít svobodně nebo vůbec! Byli to hrdinové!!! Věděli, že jdou proti stovkám ozbrojenců, že jdou téměř na smrt a přesto šli!

Každý, kdo tady tehdy bránil komuniosmus se zbraní v ruce  byl vlastizrádce!  A oni se proti nim museli bránit stejně tvrdě.

Bránili svobodnou vlast a svoji čest a já se ptám: "Proč nebylo takových Mašínů stovky? Co jste dělali vy všichni tehdy mladí? S jakou vyhlídkou jste tady žili?"  Dovolili Vám jen rodit socialistické děti do bídy, strachu a beznaděje..." A tito muži to chtěli změnit. Škoda, že jste si z nich nevzali příklad. Mohli jsme být hrdý národ...

Děkuji panu premiérovi, že je vyznamenal!

0 0
možnosti
YY

Yeback

5. 3. 2008 6:29
Re: Škoda, že takových Mašínů nebylo víc!

Tleskám...s takovým proslovem by si jistě sklidila bouřlivé ovace na celostátním sjezdu SSM ... ;-D

0 0
možnosti

sergej_stokurev

4. 3. 2008 19:35
Tady to je velice dobře a výstižně napsané

http://sweb.cz/originaldvd/knizak.jpg

Autorovi tohoto blogu děkuji R^R^[>-]

0 0
možnosti
YY

Yeback

5. 3. 2008 6:31
Re: Tady to je velice dobře a výstižně napsané

To je ten galerista co za peníze daňových poplatníků nakupuje do galerie svoje vlastní veledíla? No tak názor takové autority je třeba brát velmi vážně...:-©

0 0
možnosti

Eva

3. 3. 2008 20:04
Proč?

Nějak jsem nepochopila, proč je vyznamenávat. Protože utekli? Co udělali tak význačného?

0 0
možnosti

simsalabim

4. 3. 2008 5:48
Re: Proč?

Postavili se proti totalitě, a to není tak málo. To kdyby dokázali všichni, tak šel bolševik od moci hned.

0 0
možnosti

jack

3. 3. 2008 17:22
a co partizáni?

Já myslím, že pokud jsou Mašíni vrahové, potom jsou vrahové i naši slavní partizáni, kteří zabíjeli ze zálohy mladé německé kluky. Ti ale nebojovali, jenom byli součástí systému, nahnaní do války, aniž by chtěli.

Mašíni vedli svoji partizánskou válku. A při té se neptáte, kdo je komunista či pokladník.

0 0
možnosti
YY

Yeback

3. 3. 2008 17:31
Re: a co partizáni?

Ti mladí 17 letí kluci z SS v době pražského povstání postříleli spoustu bezbranných civilistů ve vesnicích na cestě na Prahu a pažbama pušek dobili ty, které netrefily projektily. Něco si o tom přečti, než začneš vypouštět z té své páchnoucí mordy nějaké nesmysly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
editor MF DNES

Seznam rubrik