Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sojkal

30. 12. 2007 15:01
Co chtějí studovat

když už v názvu mají výsledek studia. A potom někteří úředníci nemohou mít objektivní názor /Kavalírová/

0 0
možnosti

fehér

29. 12. 2007 21:05
byl tu liberální režim

myslím, že mnohem dříve, ale minimálně v 80. letech, která jsem prožil, zde byl v podstatě liberální režim.  Kdo byl šikovný a(nebo) nebál se, ten se mohl svobodně realizovat. Většina lidí si žila v podstatě jako prasata v žitě. Vím, že můj popis dnes již není populární, ale tak jsem to cítil a tak to v přátelských rozhovorech cítí i ostatní (včetně mnohých mých známých - voličů ODS).

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

28. 12. 2007 19:20
autore článku

já jsem v té totalitě prožil 30 let a nepotřebuji žádný přiblblý ústav

k tomu, aby zkoumal, jak to tehdy stálo za hov.... (stolici). Pokud někdo takový

ústav potřebuje, tak ať si ho platí ze svého a nevyužívá k tomu naše

daně. Z tohoto pohledu je socanské rozhodnutí dát to k Ústavnímu soudu

zcela legitimní.

0 0
možnosti

Jirka

28. 12. 2007 14:41
Dodatek

Podívej se do školky,kde začíná šikana.

Kdo má majetek,tak je něco víc.Kdo nemá značkové hadry,mobil,počitáč atd.,tak mu rozbijeme hubu.

O silnicích a silných autech ani nemluvě a mohl bych pokračovat do aleluja.

Až se lidé začnou k sobě chovat jako lidé a né jako dobytek(nechci se dotknout dobytku),tak bude jedno jaký režim bude vládnout.

0 0
možnosti

Jirka

28. 12. 2007 14:30
Re

Všechno je k ničemu,tak totalita stála za hovno,fašismus taky ,car taky, kapitalismus taky,imperialismus taky

Když to shrnu tak jde jenom o to kdo bude vládnout a je to jedno za jakých okolností.

Člověk je od přírody stvořen žít ve smečce a smečce vládne ten nejsilnější(nejchytřejší).Vždy to bude boj kdo co nejvíc urve.Nikdo to nezmění.

Dokaž,že to není pravda.Je to jenom oblbování a oblbování a nikdy lidé nebudou tahat dlouho za jeden provaz.

Bratr klidně zabije bratra a nikdo nic neudělá.Ano máme demokracii,ale klidně si žvatlejme co chceme ale nic se nezmění.10 lidí a 10 názorů.Až budeme mít každý holý zadek,tak si na chvíli budeme rozumět.:-)

0 0
možnosti

Jirka

28. 12. 2007 13:10
Je to v lidech

Když nemáš páteř,tak ti je úplně jedno v kterém režimu žiješ.Slušnost a poctivost je k ničemu,to mohu posoudit za můj 60 lety život.Jsem rád že mám alespoň mrzký důchod za 45 let poctivé práce.Mám alespoň čisté svědomí a je mi úplně jedno jestli mě mají lidé za blbce,protože jsme všichni blbci.Ještě jsem se nesetkal s nikým kdo je spokojen a nenadává.Ještě,že je to kolem nás samí blb,alespoň si připadám normálně.

R^

0 0
možnosti

plech

28. 12. 2007 13:03
To je

naprosto přesná charakteristika komunistů, totiž něco rušit, rozuměj zakazovat. Pokud žijeme ve svobodném státě, tak ten ústav zůstane. Někteří lidé hází na historii vlastního státu bobek, někteří ale chtějí vědět, co se tu dělo. A mají možnost to díky tomuto ústavu zjistit.  Ovšem drzost těchto poslanců je obdivuhodná. Celí;-D nynější komunisti.

0 0
možnosti

xyz

28. 12. 2007 12:55
Přestaň už kecat

Jsi ještě moc mladý na to, aby jsi pochopil co je a není totalita. Není u nás nyní soudcovská /policejní / totalita- viz Čunek , Bursík ? Není u nás totalita -viz složení Ústavu pro likvidaci komunistů ?Není u nás totalita , když Topolánek mluví a realizuje "noc dlouhých nožů" ?Není u nás totalita když se u nás vyhazují lidé na dlažbu , protože podnik !je úspěšně vytunelován ?

0 0
možnosti

Honza

28. 12. 2007 13:01
Re: Přestaň už kecat

ty patris k tem, kteri vykrikuji, ze totalita je kdyz je spatne pocasi, teple pivo a studeny parek. Netusis co je podstatou totality. Hloupym nova doba nedala zadnou sanci. Ani tobe.

0 0
možnosti

Dan

28. 12. 2007 12:31
Plýtvání penězi

Revoluce byla v době, kdy jsem byl již plnoletý. Celé dětství a část mladých let jsem byl obklopen transparenty s nápisy typu ,,Se Sovětským svazem na věčné časy“ a podobnými zhovadilostmi. Učitelky jsme museli oslovovat soudružko. Nerad si tuto dobu připomínám a proto bych mnohem raději uvítal, kdybychom nechali komunismus zemřít přirozenou cestou. Ústav pro studium totalitních režimů je naprosté plýtvání penězi, které naše republika naléhavě potřebuje jinde. Až v našem státě vychováme ,,opravdové“ politiky, pak si na komunisty nikdo nevzpomene. Jejich preference se odvíjejí od toho, že jsou lidé zklamáni polistopadovým vývojem.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

28. 12. 2007 12:36
Re: Plýtvání penězi

prave proto ze i dnes existuji individua, kteri jsou schopni a ochotni komunisty volit, je treba opakovat a pripominat, co za prasecinky v sobe takovy komunismus obsahuje ... i kdyby se diky tomu melo v hlave rozsvitit jedinemu poblaznenemu mladeznikovi s che guevarou na tricku, tak ten urad splni svoji funkci.

0 0
možnosti

SOUMAR

28. 12. 2007 11:57
ING.

2ROB : hmmm o kvalitě současných vysoškoláků versus vysokošláků za "totality"  si nedělám iluze.Současná kvalita je horší

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
editor MF DNES

Seznam rubrik