Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Roman

15. 11. 2007 22:04
Z Hutky bohužel čiší závist

Měl jsem možnost nedávno sledovat televizní reprízu Hutkovy biografie a bylo mi z

toho smutno. Ten člověk totiž zanevřel na všechny Čechy a chová se

jakoby mu nesahali ani po paty. Nejenže zbaběle emigroval (na rozdíl od

řady těch statečnějších, kteří šli raději do kriminálu), ale bohužel, žije dodnes z několika obehraných písniček. Cítí se ublížený a řeší to útoky na svého největšího soka.

Mimochodem soudruh Rejžek, známý to komunistobijec, má nejméně co mluvit. Bohužel jsem byl svědkem jeho patolízalství ve styku s totalitními bossy kultury (Kozák, Miller a další). Pro upřesnění - odehrávalo se v bývalém Klubu spisovatelů na Národní třídě v Praze.:-(

0 0
možnosti

divilek

15. 11. 2007 10:59
Ale hudbu mu přece nikdo nevyčítá...

... jen to, že ztratil svou tvář. A vyčítá to někdo, kdo tu tvář v ještě těžší době (1968 - 1977) neztratil. Tak v čem je problém? O komerci přece rozhodnou lidé sami tím, na čí půjdou koncert, nebo čí si koupí hudbu. To nemá s morálkou nic společného...

0 0
možnosti

martin

15. 11. 2007 10:34
Jste se všichni zbláznili?

Nechápete, že jste se zbulvarizovali spolu se současnými médii, která na tom prostě vydělávají? O čem bulvár píše, kdo ho zajímá? Celebrity, nikdo jiný! Šťourá se v jejich životě, chce je nachytat při všem možném i nemožném. Jsou schopni vytáhnout třeba i to, že Paroubek ve dvanácti letech snědl žábu nebo Vondráčková se na houbách šťourala hluboko v nose. Informace o "udavači" Nohavicovi má přibližně stejnou podstatnost. Registrovaných agentů StB tu bylo mnoho tisíc, neregistrovaných snad stokrát víc. Další miliony lidí totiž "donášeli" dobrovolně bez jakékoliv registrace - třeba jako uvědomělí členové KSČ, SSM, LM, SČSP, ROH - třeba se někomu nadřízenému ze Strany svěřili s tím, že Novák poslouchá Hlas Ameriky a měl by toho nechat. Ti všichni mají jediné štěstí - nejsou celebrity, nikoho nezajímají, nikdo je tedy ani nesoudí. Nebo snad uvažujete o tom, že si přestanete kupovat rohlíky v pekárně bývalého milicionáře? Nebudete chodit k zubaři, který byl v KSČ? Vzpamatujte se!

0 0
možnosti

Kritik Krtek

15. 11. 2007 10:51
Re: Jste se všichni zbláznili?

znova moje vize:

pekař je mi ukradenej, ne ti, kteří se prezentují jako morální a lidské vzory národa.

To mě štve i na podnikatelích typu mrázek a pitr. peníze jim nezávidím, ale vadí mi to, že finanční ohodnocení je kredit jejich společenské úspěšnosti - "koukej se jak je kožený úspěšnej, třeba jednou budeš jako on".

0 0
možnosti

Sámer Hnissa

15. 11. 2007 10:14
V Písni naverbovaného mládence z dubna 1988 předvídá Hutku:

 Srdce mi svázali/ do kozelce/

proti mně poslali/ ostrostřelce/ a to vše proto jen/ že jsem pil rum/ v

hospodě sedl jsem si/ k verbířům/ Nějaký zpěváček/ za dvě stě let/

jistě si vzpomene/ jak jsem se hloupě splet/ ale z cizího neteče/ a

hvězdy lžou/ nesměj se člověče/ naviděnou

0 0
možnosti

Sámer Hnissa

15. 11. 2007 10:14
Re: V Písni naverbovaného mládence z dubna 1988 předvídá Hut

z vedlejší diskuze, autor nick poslanec termit

0 0
možnosti

Kritik Krtek

15. 11. 2007 9:54
Hudbě to nevadí, ale slovům jo.

A mě to zrovna docela vadí.

Mám Nohavicu rád, je to mistr slov, ale pokud bude zásadové a spravedlivé písničky zpívat člověk, který se stejně spravedlivě tvářil když udával ...

Je to takovy ve smyslu "buďte pěkně charakterní, já si vás pak udám" ...

"Jestlipak vzpomínáš si ještě na tu noc,jich bylo pět a tys' mi přišel na pomoc,jó, tehdy, nebýt tebe, tak z mých dvanácti žebernezůstalo příliš moc. Dneska už nevím, jestli přiběh' by jsi zas, jak tě tak slyším, máš už trochu vyšší hlas a vlasy, vlasy kratší, jó, bývali jsme mladší, no a co, vem to ďas.

"

0 0
možnosti

Bedrich

15. 11. 2007 10:04
Re: Hudbě to nevadí, ale slovům jo.

No jo, proč ale ve všech textech hledat jinotaje a vyšší mravní princip. Taky ten text může popisovat vobyčejnskou hospodskou rvačku, že. :-)

0 0
možnosti

Petr M.

15. 11. 2007 9:51
ano,jeho hudbe to vadi!!!

Tento clanek jsem vazne nepochopil. Chcete tim rici, ze kdyby napr. Hitler nebo Gottwald zpivali,jak bohove,tak byste take psal cosi o nutnosti oddelit osobnost a jeji dilo??? Popravde se mi zveda zaludek z lidi,jako jsou Gott ci Vondrackova. Gott hrimal za kecpultem pri shromazdeni Anticharty neco ve smyslu,ze je potreba s temi antisocialistickymi zivly zatocit, Vondrackova zcela jasne preferovala karieru pred tim,aby jasne odsoudila okupaci v r.68 jako to udelala Kubisova. Vazim si lidi,kteri se nenechali zlomit a naopak odsuzuju lidi,kteri aktivne spolupracovali s minulym rezimem. A je mi jedno,jestli ma ten clovek zlato v hrdle nebo ne. Hnuj zustane hnojem, i kdyby to byl zlaty slavik!!!

0 0
možnosti

vašek

15. 11. 2007 10:09
Re: ano,jeho hudbe to vadi!!!

A já zase vážně nechápu tebe!!! V minulém režimu jsi svoji dospělost patrně neprožíval, jinak bys nemohl psát takové kraviny. Pokud jde o "aktivní spolupráci s režimem", účastnilo se jí tady asi 14 milionů lidí - kteří například "aktivně" volili KSČ, necelé 2 miliony, kteří v ní přímo byli, další asi 2 miliony svazáků a 2 miliony pionýrů... Byli to prostě téměř všichni - asi až na pár tisíc lidí, kteří raději přišli o zaměstnání nebo se i nechali zavřít, než aby "spolupracovali". Navíc, proč by zrovna UMĚLCI měly být terčem nějakého opovržení, když totéž prováděl veškerý náš pracující lid - stejně jako všude jinde v socialistickém bloku, v Číně - kdekoliv byl kdykoliv autoritativní režim. Je mi špatně z těchle soudců, kteří sice nikdy v praxi neprojevili svoji občanskou statečnost, zato mají plnou hubu keců.

0 0
možnosti

Jarda

15. 11. 2007 9:31
BLABLABLA

Prosím Vás může někdo konkrétně říct co Nohavica na Kryla udal a jak mu to konkrétně ublížilo???Všichni jenom hází špínu a sami konkrétně nic neví protože u toho nebyli.Babské řeči.Typická česká vlastnost(bohužel)!!!

0 0
možnosti

Bedrich

15. 11. 2007 9:35
Re: BLABLABLA

Udal přesně to, co tehdejší StB potřebovala vědět. Splnil úkol na výtečnou. Stačí?

0 0
možnosti

Yawar

15. 11. 2007 9:11
Jak to asi je ...

Já to vidím asi takhle - Jarek je opravdu velký básník, lidový bard, jakých tu mnoho není a nebylo. Dokáže si vyjímečně hrát jak s melodií, tak hlavně s naší krásnou řečí a s jějími možnostmi. Má v sobě spoustu pocitů a tužeb, které chce vtisknout do své tvorby, a hlavně - předat tyhle pocity druhým. Naprosto chápu člověka s takovým nadáním a tak velkou touhou toto předávat, že pokud mu budou soustavně zakazovat se prezentovat, bude se užírat uvnitř, a neprožije svůj život tak, jak by chtěl. Aby mohl zpívat, kývne na něco málo spolupráce... Nesoudím ho za to, pokud někomu neublížil, nebylo na základě jeho svědectví někomu ublíženo.

0 0
možnosti

Bedrich

15. 11. 2007 9:34
Re: Jak to asi je ...

No, ona většina řadových členů KSČ taky nikomu konkrétnímu neubližovala. A s tím užíráním se to je jeho věc, jak se k tomu staví. A u mne není ani velký básník, ani lidový bard. Ale to je věcí osobního vkusu.

0 0
možnosti

Soňa

15. 11. 2007 9:01
Vlastně neposlouchám ani jednoho

z pánů, kteří jsou hlavními postavami posledních dnů. Jen nechápu, jak člověk, který při výhružce žalářem vzal nohy na ramena a utekl, si dovoluje nazývat zbabělcem někoho, kdo zůstal. Jak by to asi bylo, kdyby pan Hutka neutekl? Byl by taky draftován stb? Asi. Ale celá záležitost zavání - píseň je vskutku ubohá a "nutkání" po 15 letech - to by svědčilo o velmi velké hlouposti, která potřebuje tolik let. Pan Nohavica je zjevně úspěšný, pan Hutka zjevně ne. Ale co nedokázal kvalitou svého umění, dokázal kopáním do kolegy a dostal svých 15 minut slávy. Vždyť se to probírá v televizi, v novinách, na netu, v hospodách. Po panu Hutkovi léta nikdo nic a doufám, že se situace brzo vrátí k normálu.

Jste stejný zbabělec, pane Hutko - a ubožák k tomu.

0 0
možnosti

marwin

15. 11. 2007 9:11
Re: Vlastně neposlouchám ani jednoho

Nejdřív si zjistěte fakta o akci Asanace. Hutka neutekl - byl z téhle země defakto jako nepohodlný vyštván. To se stalo několika písničkářům mj. Vlastovi Třešňákovi a nebylo to žádné utíkání za lepším. Jestli je někdo zbabělec tak ten který zavírá oči před fakty. Takže si nechte své výlevy a napište. "je mi fuk jestli Nohavica udával své kolegy a lidi které označoval za své přátele. Pro mne je důležité jaké dělá krásné písničky." A nepište nic o zbabělosti a ubohosti. Vzhledem k tomu že si Hutka nezadal má právo kritizovat nemyslíte? A hrát na vděčnou strunu tohoto národa tj. na závist - je ubohé a svědčí to jen o vašem myšlení a nazírání světa. Tak nebuďte zbabělá Soňo a přiznejte otevřeně, že svému idolu jste ochotna odpustit cokoliv, jenom ne kritiku od někoho jiného.

0 0
možnosti

Jarda

15. 11. 2007 8:48
Velkého básníka pronásledujete.

A bachaře, pohraničníky, estébáky a funkcionáře KSČ volíte do parlamentu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
editor MF DNES

Seznam rubrik