Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Felle

6. 11. 2007 0:29
Já jsem zastánce legalizace dopingu.

Ještě než to odsoudíte, pojďme se zamyslet nad výhodami a nevýhodami.

Výhody. 1) Viz. Váš článek. Vítěz je vítěz, rozhoduje čas, vzdálenost, výška, zvednutá kila apod. 2) Odpadly by nesmyslné tahanice, výmluvy, obvinění a tresty. Nikdo by nebyl znevýhodněn. Na tomto místě si totiž nedělám iluze, že by dopoval vždy jen jeden závodník, který vyhraje. Dopuje většina špičky. Proč se na ně nepřijde? Protože jen ti nešikovní se nepřipravují daleko od domova, aby si pro ně nedošla náhodná kontrola nebo nerespektují farkomakokinetiku toho, co berou, a tak nejsou v soutěži papírově "čistí". Navíc ve spoustě disciplín doping jednoznačně nepomůže. Ve většině rozhoduje talent a trénink a doping může přidat pár rocent.

0 0
možnosti

Felle

6. 11. 2007 0:33
Re: Já jsem zastánce legalizace dopingu.

Nevýhody: 1) Ženy v silových disciplínách by zase místy přestaly vypadat jako ženy - to je podle mě největší nevýhoda. Androgeny holt nepřipravila příroda pro ně.

2) Zdravotní důsledky? To ani není nevýhoda, zaprvé, bylo by to jejich rozhodnutí. Zadruhé prof. kulturisté jsou nejvíc dopujícími lidmi a nějaká předčasná úmrtí a zdravotní problémy v ní jsou minimální.

A žádný atlet si ani nemůže dovolit hrotit to jejich stylem, protože by přišel o rychlost, mrštnost a výbušnost. 3) Morální kredit. To je otázka do diskuze. Dá se předpokládat, že už dnes je část světových rekordů získaná za pomoci dopingu, jen se

o tom veřejně neví. Kdyby se nic nekontrolovalo, tak si taky můžeme představovat, že doping neexistuje a situace bude stejná...

Negativa mi tu nějak přebývají, ale významem jsou na tom tak stejně jako pozitiva. Mně už nebaví poslouchat jak někdo cyklistovi vetřel testosteron do těla v krému a podobné nesmysly. Ať si dělají co chtějí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
editor MF DNES

Seznam rubrik