Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

21. 10. 2009 21:53
neptá..

tihle lidé nevidí vlastní chyby ... vše svalují na druhé. Proto jsou vztahy s nimi téměř vždy katastrofické.

0 0
možnosti
S

Satyriana

19. 10. 2009 16:54
Bohužel jen teorie. Škoda.

Zřejmě jste něco potkal, ale Vaše pouze teoretická stať mnoho lidí neosloví. Těch podob je víc a žena většinou po letech má rysy stokholmského syndromu, je tlačena okolím k nějakému řešení, případně nechce přijít o tu bídnou jistotu, jakou má. Otroctví je totiž devastace duše, vlastně nemoc. No a co my jí nabídneme? Útěk do azylu, takže kabelku, pár hadříků, děcko, které nic nechápe. Doma může mít zatím zničen veškerý osobní majetek, dokonce ztratit kus rodiny, přátele. Musí se žitvit naprosto sama, což znamená omezit dítě v jeho potřebách(musí být ve školce, je málo peněz) a samozřejmě mu vzít otce, na kterého bývá SILNĚ fixované. Matka totiž funguje jako služka, která slouží i děcku.

Veřejnost by si měla uvědomit, že žena na útěku je ohromně statečná, protože zahodila většinu své minulosti a ze vzduchu souká novou. Leckdo z nás má trému během výměny zaměstnání, tak si to srovnejte. 

Mužů, co drží hubu a krok, taky dost znám. Někdy dokážou vychovat děti babě navzdory.

0 0
možnosti
P

papaya

19. 10. 2009 16:54
karma

článek je velmi dobře napsán, děje se to přesně takhle. Vlastně po celou dobu, kdy se tyran chová tak jak popisujete, zbytek rodiny si žije v ústraní po svém. Dotyčný si toho ani nevšimne, skutečný život se odehrává mimo něj, je příliš zaslepený. A ten závěr opravdu sedí.

Nakonec dodávám, že jakékoliv násilí je neomluvitelné, Vy jste si vybral násilí na ženách. Budiž.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

19. 10. 2009 16:43
Bohužel se přesně tohle děje

a netroufám si říct v jakém poměru, ale i obráceně - se ženami tyrankami. Děje se to DOMA, tedy tam, kde máme cítit bezpečí, odpočívat, v místě, které by mělo být synonymem jistoty. Domácí násilí považuji za jeden z nejzrůdnějších zločinů. 

0 0
možnosti
L

lesicatko

19. 10. 2009 16:41
Veľmi zlý článok

Automaticky totižto evokuje predstavu, že obeťou tyranie sú - ženy.

A ono problém tyranie je problém moci vo vzťahu, tam , kde sa ekonomická moc presúva a kde napr ženy  participujú viac na nej, sa automaticky presúva aj problém fyzického  a psychického násilia. Navyše, priznanie u muža, že žena ho týra fyzicky alebo psychicky je ešte stále zriedkavé, pretože býva zosmiešňované, ale napr 20 % holandských mužov to priznalo

http://www.slovenka.sk/index.php?id=blog&no=2299

Slovenku  nedávam náhodou, jej bývalá šefredaktorka Anna Ghannamová sa verejne zastala muža nominovaného na otca roka, proti ktorého nominácii sa štýlom "opovážte sa ho tam dať a uvidíte " ozvali  - ženy z rodiny, kde vychovával po smrti manželky adoptované dieťa. Poštvali na neho UNICEF, sociálku - až sa na to Ghannamová nemohla dívať  a zasiahla.Takže týranie je oveľa hlbšia téma, týrajú aj matky vlastné deti, deti rodičov atď  .Je to o moci. Nezvládnutej. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x
Scripto ergo sum.