Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

janettka

26. 6. 2009 23:10
Omluva nevinným

Ne výše, ale níže. Reagoval jsem na krositu a limburgera.

0 0
možnosti
J

janettka

26. 6. 2009 23:08
Přispěvatelům výše a autorovi

a vlastně i níže. Ono je to o tom, jak to kdo bere. Třeba se zamyslet nad tím, kde člověk vzal právo si myslet, že je nejlepší a vyvolený a ostatní tvorové jsou něco méně. Může se Vám to nelíbit, ale když se mi nestane, že přehlédnu, přenesu i slunéčko sedmitečné, když pleju zahradu. Kdo nepoznal, nikdy neuvěří, jak jsou zvířata inteligentní. Pro mne jsou si i živí tvorové rovni. Co mi dává právo jiného tvora zabít? To, že jsem přesvědčená o své nadřazenosti? Autorovi děkuji za článek a posílám pozdrav od všech svých koček. Tak a můžete mne všichni ukamenovat.

0 0
možnosti
RL

Limburger

27. 6. 2009 9:42
Re: Přispěvatelům výše a autorovi

Dobře, napíšu to jinak. Autor míchá dohromady chování nějakého psychopata, který se ukájí trápením zvířat - a to budiž odsouzeno, s chováním člověka jako druhu, což považuji za zavádějící manipulaci. A pro Vás dodávám, že živí tvorové si nikdy nebyli a nebudou navzájem rovni. Naopak, přežití živočišných druhů je od nepaměti založeno na nerovnosti a na "právu silnějšího", či chcete -li, "chytřejšího". I zvířata si nastražují léčky a číhají na svou oběť, kterou pak brutálně skolí a zardousí nejen svou silou, ale mnohdy i chytrostí...), ale to snad ví každé malé dítě, nebo ne? ;-)

0 0
možnosti
K

krosita

26. 6. 2009 20:22
pane bože

to vám to trvalo, tenhle svět nikdy nebyl o spravedlnosti

0 0
možnosti
RL

Limburger

26. 6. 2009 18:50
A to si představte...

kolik a jak brutálně zemře denně vepřů, kraviček, ovcí, koz, králíků, drůbeže a ryb, jen abychom nasytili žaludky. Doporučoval bych Vám shlédnout nějaký přirodopisný dokument o tom, jak například šelmy v džungli loví antilopu. Myslím, že ohledně brutality způsobů usmrcování byste si musel trochu poopravit názor. Holt takový je svět a vždy byl, pane! Tím neobhajuji chování nějakých úchylných individuí, které by se měly patrně léčit na psychiatrii, pokud se ukájejí způsobem, jak popisujete, že jste zaznamenal na CNN. Jinak mimochodem, vzpomínám si, jak se dříve topila koťata, když se nevědělo co s nimi, hlavně na venkově. To byste asi naděloval tak 20 leté žaláře, odhaduji. Nic ve zlém, mějte se fajn a neprožívejte to tak. ;-) 

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x
Scripto ergo sum.