Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OR

Ježkovy_voči

22. 12. 2009 10:22
Reseni?

V clanku postradam navrh onoho avizovaneho reseni. Vzdyt o to jde. Popsat situaci (z obou stran), stezovat si (z obou stran), nadavat (z obou stran) to neni umeni. Jake ale navrhujete reseni?

0 0
možnosti
MV

Martin V

9. 12. 2009 18:26
Podivné

Tak nějak mi připadá, že autor zaměnuje příčinu a následek. Hlavně v té pasáži kde popisuje, kolik exekutorů, policistů a soudců je potřeba na cikánská gheta a bezúspěšně.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

9. 12. 2009 18:43
Re: Podivné

Ta příčina je snad jasná. Nějakej bílej xindl se rozhodl že bude vybírat poplatky za odvoz popelnic, že namontuje Romákům plynoměr a elektroměr, případně že jim udělí pokutu za prostituci, nebo porušování dopravních předpisů v žigulu.

0 0
možnosti
ML

mira.x

9. 12. 2009 13:55
kecy

Kecy,židé to měli za svoji existence daleko horší a kde jsou žídé a kde ROMOVÉ?:-(

0 0
možnosti
N

nottingham

9. 12. 2009 12:22
Reseni?

Mohli by Romove treba zacit tim, ze misto x deti, budou mit maximalne dve, ktere se jim budou snaze vychovavat a vest k radnemu zivotu a pak rodice nebudou potrebovat premrstene prijmy. Nechapu, proc maji 4-6 deti, kdyz jsou na podpore. Tohle nerikate Romum v terenu? Jsou to malickosti, ale kdyz se z nich posklada mozaika, pomuze to vsem. Konecne pochopte, ze Romove musi zacit sami u sebe s napravou a nejen natahovat ruce a otevirat si pusu. Pak se neni co divit, ze vzrusta xenofobie. Kdyz zminujete Brno. Jiste znate situaci na ulicich Francouzska, Bratislavska, Cejl, Zivotskeho, Krenova.... Jak je mozne, ze vetsina obcanu Brna vi, co jsou zac nektera individua a presto se volne pohybuji a nejsou zavreni? Tohle je vase terenni prace? Zakricet rasismus a pomahat Romum nejit do kriminalu? Co novy zakon o kradezich do 5000Kc, ktery prijde v platnost v lednu. To je voda na mlyn Vasemu etniku a "neprime" davky. Tenhle zakon pouze navysi nenavist vuci zlodejum a vetsi ozbrojenost prodejcu.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 12. 2009 12:04
A kolik by měli dostat?

K Romům se dostane jen almužna v podobě existenčního a

životního minima .

Oni jsou jediní?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 12. 2009 12:12
Re: A kolik by měli dostat?

Mě by zajímalo jakého jsou vzděláni ti kteří jsou na těchto dávkách?Kolik by si asi tak vydělali v práci a kolik dostanou na těchto dávkách?Není to náhodou tak,že se svým nižším vzděláním budou vydělávat 10 až 15 tisíc měsíčně a kolik bere taková 4,5,6 člená rodina na dávkách?Určitě je to víc než by si vydělali,takže uvažují takto nechodíme do práce a od státu dostaneme 15,16 ...tisíc,budu chodit do práce a stejně ještě budu chodit na úřad pro dávky,ale navíc projedu nějaké peníze na cestě do zaměstnání.....

Co je pro ně výhodnější?

0 0
možnosti
Č

čhavo

9. 12. 2009 9:59
Oprava

Opravuji text v článku - tisíce lidí sedí  na úřadech - také stovky lidí si založili občanská sdružení majíce v názvu a v programu pomoc Romům - ti těží z grantů EU a jak pomohli ? Odpovězte si sami.

K dotazu, co znamená pracovat v terénu : několik let jako redaktor jednoho periodika,pak v romském muzeu .Chodívali jsme do osad a mapovali život Romů. Pak jako romský poradce na brněnském magistrátu. Pak s Kumarem Visvanathanem na Ostravsku , posledních 5 let jako vychovatel na ZŠ v Ostravě,kde bylo z  žáků 499 romských. Věřte mi, nestranil jsem cikáňatům. Ty jsem tahal za uši z pelechů a museli se mnou do školy. Když maminka byla na učitele sprostá a vulgární - zastal jsem se kolegyni. To jen tak na okraj. V mých článcích se nezastávám degešů, ale slušných lidí z našich řad . To mi věřte.R^

0 0
možnosti
P

PetrBrno

9. 12. 2009 10:36
Re: Oprava

Neodporujete si trochu? Nejdřív vyčítáte státu že se Romskou problematikou zabývají úředníci kteří o Romech nic nevědí a stojí to hromadu peněz a pak z vás vyleze že vy jste jedním z nich. Možná kdyby jste se živil opravdovou prací, tak byste byl i vzorem pro ostatní Romy. Já být tím "degešem", tak pokud bych se rozhodl pracovat, měla by to být obdobná funkce jakou máte vy. Smiřte se s tím, že vy budete vždycky parazitem pro obě strany. Evidentně s tím nehodláte nic dělat. Ale já to chápu. Přece si pod sebou nepodřežete větev. Pokud by tzv. Romská otázka byla vyřešena, tak vy byste přišel o job. A jít po dvaceti letech makat se už nikomu nechce. Tahat cigáňata z postele by bavilo každýho. I ty, kteří se jinak práce štítěj.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

9. 12. 2009 9:28
Jedna rozvětvená cikánská rodina stojí stát ročně kolem

půl miliónu Když si sečtete všechny sociální dávky i odvody, které ten stát za ně platí, tak to je půl megajen to hvízdne. A když si uvědomíme, že takových rodin jsou po naší republice tisíce, tak se na ty miliardy dostaneme. A platy těch úředníků už je jenom bonbónek navrch. Taková třešinka na dortu. Kdybyste zapojil selský rozum, tak by Vám došlo, že kdyby nebyli nefachčenkové, nebylo by zapotřebí tak rozsáhlého administrativního aparátu. Zkuste příště třeba tu o červené Karkulce, protože třeba já se na tu citlivou cikánskou duši, která si z naší republiky dělá dojnou krávu, můžu z vysoka vys.....!!!!!!

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

9. 12. 2009 8:05
Kdo je zná a žije vedle nich, tak ví své.

Vyjmuto z článku - Jímá mě hrůza,až kam daleko jsou ochotni lidi zajít, jedná -li se o Romy,chcete -li Cikány. - A mě zase jímá hrůza když musim vedle nich žít.

0 0
možnosti
MS

blob

9. 12. 2009 8:02
u nás jsme to vyřešili s přihlédnutím k duši a kultuře

V tiché ulici, přidělila radnice dům početné rodině romů. Už druhý, první byl vybydlen.

Jednoho dne děti z této rodiny přelezly plot na dvorek jedné důchodkyně. Ta to oknem viděla, tak si pro ně došla. Každému lípla pár pohlavků popadla je za ucho a vyvlekla na ulici s upozorněním, že ještě jednou a stříská je tak že nesednou.

Během chvilky se dostavil s mohutným řevem otec rodiny. A jak tak řval, přilodal se zeť oné paní. Zařval "ticho". Po té milému tatíkovi vysvětlil, že děti nemají na soukromých pozemcích co dělat a chcou-li přijít na návštěvu, ať slušně zazvoní.

Pak ještě připoměl noční radovánky a vysvětlil tatíkovi, že to v místě rozhodně není zvykem a bude to tolerováno pouze při málo časté a ne dlouho trvající návštěvě příbuzenstva.;-)Když tato podmínky nedodrží, sousedé sflákají celou rodinu.

A byl klid.

0 0
možnosti
MS

blob

9. 12. 2009 8:08
Re:pokračování

Do doby, než vybydleli i tento dům. To se domluvili lidé, kteří byli v pořadníku na byt a opravdu je zmydlili, celou rodinu. Další domek jim vydržel do konce.

Zřejmě se laické veřejnosti povedlo vystihnout tu duši i mentalitu a podle toho řešila.

Úspěšně.

A tak když chtějí pořád nějaké extra řešení a vlasně jsou sami největší rasisti, by se neměly zavézt fyzické tresty místo házení peněz do černé díry.8-o

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

9. 12. 2009 6:37
Měli bychom požádat o pomoc EU

My to nezvládneme, nezvladli jsme privatizaci a mnoho dalších věcí.

Pozitivní diskriminace bude nutná.Práce pro Romy především a ti kteří pracují,

by měli dostat slušně zaplaceno.A soustředit se na vzdělání.Televize by mohla

denně vysílat něco v romštině,romské noviny by nebyly marné.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

9. 12. 2009 6:37
Re: Měli bychom požádat o pomoc EU

My to ale opravdu nezvládneme, nevíme jak na to.Za 20 let se postavení Romů  zhoršilo, a jako v jiných oblastech se nám nedaří najít společný jazyk, vymyslet něco

prospěšného pro Romy i nás ostatní.Já to také nevyřeším, nejsem odborník.

Politici se k romské otázce málo vyjadřují, zametají ji pod koberec.Ztratili jsme 20 let.

0 0
možnosti