Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Morrison

22. 12. 2011 7:51
Vážený pane Horo,

Vám snad připadá současné dění jako začátek probouzení lepších lidských vlastností? Mě to přijde jako pravý opak - příležitost pro trotly převést, jak moc velcí trotli jsou (mám teď na mysli Letiště Václava Havla, zákon o Havlových zásluhách a další výplody hysterického řiťolezectví).

1 0
možnosti
JH

jhora

22. 12. 2011 8:21
Re: Vážený pane Horo,

To máte pravdu - proto jsem ten článek napsal. Opět využíváme příležitosti ke změně k tomu, abychom ji přeměnili v bezcenné nic. Ty nahoře k ničemu smysluplnému asi já sám těžko pohnu, ale snad se mi to podaří s lidmi, co si otevřou a přečtou můj blog.

0 0
možnosti
MN

mirni

21. 12. 2011 22:28
kdyz to dovedu k paradoxu tak pro Nemce byl pred druhou sv.

valkou nejvyssi hodnotou Adolf Hitler.  Jestli budeme zit podle mravnich hodnot Vaclava Havla, pak budou plne hospody a zahybat partnerovi ktery je nemocny se stane normalnim stavem. On byl hlavne snilek a jako politik selhal, hlavne v tom, ze nedokazal prosadit veci, ktere jak nekteri drivejsi politici rikali, ho velice mrzely.. treba jako rozdeleni republiky.  Slibil ze dovede zem k svobodnym volbam a pak pujde, nesplnil slib, dalsim slibem bylo az bude mit nizkou podporu verejnosti a dostal se az na padesat procent potom teprve odchazel .. asi i jemu zachutnala moc. Ve svete se stal oblibenym hlavne proto, ze nesikove a obycejni lidickove kteri maji radi pivko a mluvi jak jim zobak narostl jsou proste oblibenymi. Z obycejneho cloveka jsme udelali velkou figuru, ktere jeste po smrti obtiskli oblicej do sadry aby se mohly z odlitku delat busty a sochy .. doufam ze budou take v nadzivotni velikosti jako treba byly ty Lenina, Stalina a jinych ...nechce se mi verit ze by sam tohle chtel.

1 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

21. 12. 2011 22:36
Re: kdyz to dovedu k paradoxu tak pro Nemce byl pred druhou sv.

A oblíbeným se stal rovněž proto, že každému všechno odsouhlasil. Za celých 22 let od pádu bývalého režimu nepronesl jediné slovo kritiky na cokoli, co bylo od Aše na západ. Tak mu samozřejmě tleskali. Klause naopak nenáviděli, protože říkal, že takovýhle politický experiment nemůže vyjít. Havel existenci jejich pohodlných funkcí hájil, Klaus ji kritizoval. Proto zákonitě museli mít rádi Havla. Ale ukazuje se, kdo měl pravdu.

1 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

21. 12. 2011 22:25
.

v době, kdy Havel horoval pro EU, jsem tvrdil, že tenhle konglomerát fungovat nebude. On určitě hlasoval pro vstup, já proti. Nyní se ukazuje, že to nefunguje. Jako člověk, který to odhadl správně, těžko mohu vidět nějakou autoritu v někom, kdo to odhadl špatně.

1 0
možnosti
JH

jhora

22. 12. 2011 8:16
Re: .

To nebyl smysl článku - smysl byl nabídnout zamyšlení, zda nestojí za to, přestat myslet na svůj názor na VH a začít přemýšlet, jaký názor mám na hodnoty, které jsou mi připisovány (bez ohledu na to, zda pravdivě či nikoliv). A rozhodnout se, jestli by nestálo za to ty hodnoty "adoptovat".

0 0
možnosti
P

pěnice

21. 12. 2011 16:16
Nechci se Vás nijak dotknout,

ale já nepotřebuji žádného politika, abych byla dobrým člověkem.O to se starali už moji rodiče výchovou, aby ze mně vyrostl slušný člověk. Já se zase starala o své děti, aby byly slušní lidé, aby studovaly a byly nějakým přínosem pro tuto republiku.Přinejmenším tím, že budou pracovat, odvádět daně, nebudou podvádět a krást.Vše má počátek v rodině a žádný politik to nezachrání.

1 0
možnosti
JH

jhora

21. 12. 2011 18:01
Re: Nechci se Vás nijak dotknout,

Je jenom dobře, pokud Vaše rodina takto funguje i bez vnějšího zásahu. Já ale kolem sebe vidím spoustu lidí, pro které tak úplně to, co píšete. A jelikož to jsou v jádru dobří lidé, tak jsem přesvědčen, že současné události lze využít jako impulzu ke zlepšení se. Osobní rozvoj - resp. jeho zahájení - vždycky vyžaduje nějaký impulz. A svým blogem jsem chtěl upozornit na to, že jeden takový tady nyní máme a byla by škoda ho promrhat.

0 0
možnosti
R

Rosza

21. 12. 2011 14:35
Na to, že vám je 27

Nevím, kolik "lidí" se nad sebou zamyslí, ale dobře jste to vystihl. A včas jste ten odkaz zachytil.R^V

0 0
možnosti
JH

jhora

21. 12. 2011 14:37
Re: Na to, že vám je 27

Teď ještě musím převést slova v činy - to bude ta těžší část :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Původem mimopražský, v Praze žije již osm let a i když se to podle fotografie nezdá, je mu 27 let. IT (a nejen IT) konzultant na volné noze. Zajímá se o politickou a ekonomickou situaci ČR. Chce se podělit o své myšlenky aby zjistil, zda je někdo alespoň částečně sdílí.