Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bakules

18. 12. 2010 13:33
je bez diskuze že formou vydírání,

doktoři naštvali většinu těch, kterých k vydírání používají.Je potřeba dát najevo vladě že případné problémy lze strpět a naopak vyžadovat, aby ti kteří nás zneužívají pro svůj soukromý prospěch už od státu /potažmo VZP/zaměstnání nedostala.

0 0
možnosti
MS

sunka007

18. 12. 2010 15:48
Re: je bez diskuze že formou vydírání,

Truhliku, nevidim jediny duvod proc by lide meli byt nastvani na lekare, kdyz s nimi zadnou smlouvu nemaji. Pojistenci ze zakona jsou pojisteny u zdravotni pojistovny a je tedy jeji veci jak se s odchodem lekaru vyporada.

Asi budete statni zamestnanec kdy zijete v tom ze zamestnani se dostava ;-D. Zamestnanecky pomer je veci trhu, uspokojeni poptavky po odbornosti vymenou za financni odmenu. Doktori urcite nejsou ti co maji potrebuji delat pitomce za pak korun, jak by to asi vam vyhovovalo.

0 0
možnosti
N

noether

18. 12. 2010 6:12
Dále bych rád připomenoul, že ve zdravotnictví

neexistuje žádné kolektivní vyjednávání, žádné peníze těm lepším. Pouze ministerské mzdové tabulky a směšné osobní ohodnocení, pokud primářovi dostatečně lezete do zadku, v případě dam do postele. Žádní lepší a horší. Proto podepisují hlavně anesteziologové a chirurgové: Za práci od sedmi do čtyř nemají ani ten podělanej celostátní průměr a co vydělají je ze služeb za cenu tvrdého porušování zákoníku práce!

0 0
možnosti
N

noether

18. 12. 2010 6:05
Protinázor

Narozdíl od některých diskutujících si dovolím konstatovat, že zůstávají naopak ti zkorumpovaní, kteří berou tisícovky do kapes od pacientů a stotisíce a miliony od farmaceutických firem - chápu, že jsou happy.

Pak je tu ještě malá skupinka úchylů, kteří budou dělat za almužnu jenom proto, aby mohli dělat na nějaké té klinice. Ale to je jejich věc a je to taky v pořádku.

Ale zbytek jsou normální lidé, kteří dělají za peníze a kterým se nelíbí, že by tu dalčí reformu v řadě měli zaze financovat oni ze svých platů. Ta reforma, která je teď na pořadu dne, je reforma mezd. Taková tu ještě za 20 let nebyla!

0 0
možnosti
B

bakules

17. 12. 2010 11:01
prosím jděte

Dobří a velmi dobří  lékaři mají u nás slušně placená místa a nebo jsou v  zahraníčí dávno a nikomu tím nevyhrožovali.Fandím jim a tleskám.Bohužel zbývá měně placená a hlavně méně schopná skupina, která se nás pokouší vydírat.Dodám, že zbaběle, protože bokem vyjednává zda by v případě neúspěšného vydíraní mohla zůstat?A jěště dodám, že trapná,protože když se nedostavil planovaný úlek společnosti potažmo vlády, tak nám chtějí svoji nezbytnost podsunout/ viz babičky dětičky budou bez lékařské peče/? nebudou nebojte i kdyby všichni ti méně nadaní zbabělci odešli, chvilku bude těžko ale vyroste z toho zdravotnictví zdravé,efektivní a hlavně s dobře placenými lékaři kteří mají rovnou páteř.

0 0
možnosti
DM

spadatko

17. 12. 2010 12:02
Re: prosím jděte

Já bych to nenazýval lékaře trapnými ani zbabělými, jistě mají jako každý člověk nějaké závazky a povinnosti které musí při své postupu zohlednit.... Navíc v našem státě je tento postup kdy si človk nechává volná zadní vrátky naprosto normální u všech skupin lidí....

Když nedávno odboráři ve státní správě demonstrovali, tak taky nemalá část těchto stávkujích měla v den stávky dovolenou, nebo se podepsali ke stávce ale normálně pracovali... Holt v čechách každý hledá nějako ustrední cestu kterou by proplul...

Jinak ale jsem zastáncem toho at každý kdo není spokojen ve své práci at odejde na místo kde spokojen bude.Přeci už principu nemůžu ted ustoupit nebot ted ji mzvednu plat a za 3 roky tu bude nová iniciativa kde mě budou tlačit k dalšímu zvýšení... Pokud za mnou přijde zýaměstnanec že chce zvýšit plat jinak že odchází tak zvážím jeho přínos a bud mu zvednu plat nebo at jde... ale musím to udělat individuálně a nikoliv že zvednu i těm o které nestojím....

0 0
možnosti
B

bakules

17. 12. 2010 7:19
velké nebezpečí je že kauzu

zbabělích vyděračů zvedne nějaka politická strana,přidá pár obrazků dětiček a babiček bez lékařské péče a je vymalováno.Snad ne, protože ten kdo dnes ustoupí o milimetr tak a do roka plné naměstí třba popelářů.

0 0
možnosti
EK

Deleter

17. 12. 2010 9:16
Re: velké nebezpečí je že kauzu

To pak můžeme skončit jako v Řecku, když si každej vystávkuje vyšší mzdu. A kdo na ty mzdy bude dělat?

0 0
možnosti
V

V.I.T.A.

16. 12. 2010 11:04
Nesouhlasím

... není samozřejmě nemorální si najít práci někde jinde, třeba i v jiném oboru, ale je nemorální kolem toho dělat humbuk, spolčovat se, vyhrožovat a vydírat.

Rovněž jste si mohl odpustit větu o pátrací akci ... tady by otázka smyslnosti vložených peněz do akce se neměla vůbec otevírat ... asi nepochopíte jak je pro někoho důležité vědět pravdu i když bude krutá, než žít celý život v nejistotě ... rozhodně x krát smyslnější než nemorální plat generálního ředitele instituce financované státem Rv

0 0
možnosti
H

honzahoff

16. 12. 2010 11:13
Re: Nesouhlasím

Jste již přinejmenším třetí, kdo mi ten závěr právem vyčítá. Seřaďte si vlákna podle času a najdete tam v čase 15.12.2010 01:20 moji osobní omluvu se zdůvodněním. 

K tomu prvnímu odstavci - nepopírám, že oprávněnost této akce je mravně dilematičtější nežli oprávněnost odchodu ,,izolovaného jedince´´, ale v článku se snažím zdůvodnit, proč na to pohlížím přinejmenším shovívavě.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 12. 2010 10:00
Já to vidím jinak

"Je něco nemorálního na českém lékaři, který odejde za lepším do zahraničí?"

.

Není, je to v pořádku.

 Ovšem pokud to někdo dělá hromadně s úmyslem ochromit chod státu, tak by to měla být trestná činnost, která by měla být důrazně trestána. A je jedno jestli jde o spolčení lékařů, popelářů,  řidičů, učitelů, úředníků  nebo jiných profesí. To je můj názor.

0 0
možnosti
H

hňup

16. 12. 2010 10:39
Re: Já to vidím jinak

a není špatný. ale vono se to teatrální jednání doktorů obrací proti nim. nakonec budou hrdiny smutné frašky.

0 0
možnosti
JP

Juras

16. 12. 2010 8:52
Souhlas

Každý si může svobodně vybrat, jestli bude dělat lékaře v Česku, jiné zaměstnání v Česku, lékaře jinde nebo jiné zaměstnání jinde. Každý si nějak vybral - nejvíce asi vrčí ti, kteří dělají jiné zaměstnání v Česku. Těm by patřilo vynadat za to, že se nedali na medicínu a věnují se oboru, v němž se mají lépe.Vyšlo by to nastejno s jejich vrčením. :-)

0 0
možnosti
H

honzahoff

16. 12. 2010 9:02
Re: Souhlas

Také dobrý úhel pohledu. Lidé mají tendence redukovat lékařství na jakési nevolnictví.

0 0
možnosti
MN

Navádím ke slušné diskuzi

16. 12. 2010 5:15
Je něco nemorálního na českém lékaři, který odejde za lepším

Není, ale je nemorální, až vyčůrané, udělat to hromadně.

0 0
možnosti
JP

Juras

16. 12. 2010 8:55
Re: Je něco nemorálního na českém lékaři, který odejde za lepším

proč? Pokud to dělají dobrovolně, že následují dobrého příkladu, není na tom nic nemorálního. Pokud jsou ale někteří doktoři donucováni, šikanováni a vydíráni, aby se přidali (a takové hlasy jsem taky někde četl), tak to by bylo špatně. Ale nevím, jestli je to pravda nebo někdo pouze vypouští bubliny.

0 0
možnosti
HS

Prasadko

15. 12. 2010 23:02
příčina nedostatku peněz na zdravotnictví...

... není v malých výdajích státu na zdravotnictví. Zkuste najít začátek toho klubka - proč je málo lékařů v Německu? Odcházejí do Švýcarska. Vím to, protože tu shodou okolností žiju. A co je sem tak táhne, samozřejmě peníze. Jak je možné, že tu mají víc peněz? A jsme u konečně u toho - je tu naprosto jiný systém zdravotního pojištění. Především pojištění nijak nesouvisí s výší platu. Také žádnou jeho část neplatí zaměstnavatel, ale každý si za sebe platí sám a to i za děti. Akorát těm největším chudákům přispěje částečně stát, resp. kanton. A i v porovnání s výší zdějších platů jsou to takové částky, že by se vám z toho protočily panenky.

Takže lékařům přeju štastnou cestu a panu Hegerovi rozum do hrsti a odvahu k reformě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2074x
Začínající učitel matematiky, rodilý Pražan a stále ještě mladý člověk, který občas nedokáže mlčet. V diskusích vystupoval jako honzahoff. Ale nový diskusní účet na idnesu nemá - nač prokrastinovat více, nežli je nezbytně nutno?


FUNDOVANĚJŠÍ POLEMIKY A PŘIPOMÍNKY JSOU STÁLE VÍTÁNY NA NÍŽE UVEDENÉM E-MAILU!!!


Komentáře pod články si autor se zájmem přečte, ale to je asi tak všechno...