Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

emeritni samec

9. 10. 2011 11:07
Problém není v tom co udělat ale jak to udělat.

Změna ústavy k přímě demokracii by občanskou společnost vytvořila a poměry změnila ale jak toho dosáhnout.Politici to neudělají a jelikož by se zrušili jako nadřazená třída.Občané nemají opravdovou šanci něco změnit.Volby nic nezmění to by už byly dávno zakázány.Politické hráky se budou hrát nadále a moc mají ti kdo mají peníze a vedou svět ke kolapsu svou nenasytností.Štvou chudé proti těm nejchudším a mediálně ohllupují lidi.Sociální stát který vznikl vývojem společnosti je normální v kulturním světě kleptokratický nikoliv.Dnešní stav se za demokracii považovat nedá.Moc mají populističtí psychopaté a pomocí medií ovládají občany kteří nemají prostředky na změnu k lepšímu.Otázka zní co s tím?

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

9. 10. 2011 13:02
Re: Problém není v tom co udělat ale jak to udělat.

Fungující sociální stát je opravdu dobrý protimluv, myslíte Venezuelu nebo Kubu?;-D

0 0
možnosti
R

realya

8. 10. 2011 22:30
Alternativa nestačí, je třeba rychle jednat

Nejlepší by bylo: zrušit senát, snížit počet poslanců na 99, zrušit krajská zastupitelstva bez náhrady; snížit počet státem placených zaměstnanců na polovinu, úředníků na třetinu, okamžitě přestat dávat peníze "neziskovkám" a podobným zlodějům, zrušit dotace pseudoekologické energie, přestat dotovat neužitečné obory na vysokých školách (kdo chce být ekolog nebo sociolog, ať si to zaplatí sám), zavést povinnou základní vojenskou službu nejmíň na rok (pochopitelně pro muže i ženy - je rovnoprávnost).  přestat přijímat přistěhovalce, vypovědět všechny nerracující přistěhovalce, podporu v nezaměstnanosti dávat jenom za odvedenou veřejně prospěšnou činnost....

no je toho dost, co má revoluční mládež před sebou, aby to tady trošku fungovalo....

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

8. 10. 2011 21:38
Jeden drobný problémek...

Ta "občanská společnost" koriguje ekonomiku tak moc, že ekonomika kvůli všem nákladům z kterých je živena občanská společnost, postupně ztrácí schopnost generovat prostředky pro funkci té občanské společnosti (a defacto i sama sebe).

Sociální systémy se hroutí všem kdo je nemůžou zamáznout prodejem nerostných surovin (o ty je vždycky zájem).

Občanská společnost se musí přizpůsobit dostupným zdrojům. Když zdroje máte může poskytovat více služeb, když zdroje nemá, musíte ji omezit do udržitelného stavu.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 10. 2011 22:34
Re: Jeden drobný problémek...

možná si pletete pojmy. Občanská společnost neznamená nic jiného než vysokou angažovanost občanů, kteří se ptají svých politiků od komunálních až po krajské, za co utratili to a to....předkládají návrhy, atd.

Není to automaticky to samé jako hafo organizací, které chtějí nějaký příspěvek.

Občanskou společnost můžete vidět třeba ve Finsku. Není tam tak rozežraný socialismus jako mají Švédi, a přitom vše funguje, až člověk zírá. Je to taky nejméně zkorumpovaná společnost. Lidi se prostě zajímají, ptají a nepřejdou nic, co se jim nezdá.;-)

0 0
možnosti
MR

rodd

8. 10. 2011 21:23
Současný stav

nám vlastně ukazuje jakou hloubku má destrukce osudu společnosti, jež prošla zničujícím procesem jak protektorátu Čechy a Morava tak Stalinistického a Českého komunizmu. Postupně byla oloupena o své elity, ve všech patrech a  oblastech společnosti, duševní svobodu a soudnost ... . Nakonec na to sám režim dojel. Bylo v celku naivní si myslet že zde budou někde základy pro třídní, politické, vlastnické, svobodné chování a myšlení. Pravicové myšlení a chování vzniká z tvorby a generačního udržování vlastnictví, levicové z "boje" za udržování kroku s nelidskostí kapitálu. Vztah k vlastnictví zde neprošel jeho poctivým a dlouhodobým získáváním.Úcta k hodnotám a generacím rovněž.... Sám to poznal i Jakeš se snahou o reformy, tak aby lidi vedli fabriky a jen nekradli ... . Ro 89 nemá žádnou magickou hodnotu, jen otevřel stavidla, co zde chybělo byli soudruzi a jejich direktiva. Co bylo v lidech ? Jen nadšení a vlastně prázdnota a to že je někdo povede to udělá za ně ... . Je zde ale hlubší

0 0
možnosti
MR

rodd

8. 10. 2011 21:36
Re: Současný stav - dodatek

fenomén a to proč jsme získali tuto zkušenost, tedy doslovný výmaz hodnot na niž byla a je soudobá západní společnost stavěna ? Náboženství, politika, stavovství, vlastnictví, národní vlastenectví, soužití několika kultur ... . Vlastně to patří k epoše lidstva, jejíž vrcholem byl komunizmus a jeho klony, tedy vývoj společnosti, která od zrušení nevolnictví, přes vznik buržoazie a dělnického hnutí, zániku monarchií, koloniálních mocností, vlastně naplnila svůj evoluční potenciál a s tím vše co tvořilo základy a stavu těchto společností. Komunizmus to dotáhl až k oné absurdnosti. Proto je vlastně dnešní svět v křeči a krizi, neboť jeho nejsilnější ekosystém zde západní demokratická civilizace,překračuje svoji životnost jako jedna entita, což je společnost a její nadvláda nad osudy jedinců. Toto "oslabení" pak nabourává ostatní ekosystémy jež neprošli touto evolucí a jsou zatím jak si dravci. Mohutný rozvoj PC technologií jež zviditelňují jedince je zde onou odpovědí ...

0 0
možnosti