Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

30. 6. 2011 11:17
Uzavření manželství

má pozitivní vliv na budoucí rodinu pouze u lidí, kteří nejsou schopni bez návštěvy úřadu a podpisu papíru sami dodržovat jisté sliby a zásady. A protože je IQ ve společnosti rozloženo tak, jak je, je zřejmé, že pro tu hloupou masu je ten "svatý papír" nutností.

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

30. 6. 2011 19:01
Re: Uzavření manželství

hloupa masa? No, jiste, hromadkari jsou desne chytri, proto se taky vic rozchazeji a nevydrzi na te hromadce. Ten papir neni svaty, ten papir neco znamena. V dnesni dobe je vsak popularni si hrat na lidi, kteri se nesvazuji a podle toho se deti uci a podle toho dnesni svet vypada.

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

27. 6. 2011 19:57
Trosku si dostudujte cestinu, studente, ktery se "vyvyji"

A jinak? Slecna, ktera popisovala, jak je originalni, se zaradila mezi stado, ktere rve Nebudeme se brat, jsme originalni, manzelstvi je jenom kus papiru!!!

Ale co deti? Deti, ktere ziji ve fungujici rodine, kde jsou rodice sezdani, jsou na tom vzdycky lip, nez deti zijici na fungujici hromadce. Hromadkari maji mnohem vetsi rozchodovost nez manzele rozvodost. Lehce se z hromadky utika, neuci se zodpovednost.

1 0
možnosti
M

MikiInSpain

27. 6. 2011 21:17
Re: Trosku si dostudujte cestinu, studente, ktery se "vyvyji

Stale netusim proc by na tom ty deti mely byt lepe? Pokud se jedna o fungujici manzelstvi nebo o fungujici souziti, pak jsou na tom podle me deti v obou pripadech vyborne. Kez by bylo vice fungujicich manzelstvi a vztahu obecne!

je mozne, ze budou mit v kazdem pripade deti vstipen jiny hodnotovy system, jedny budou ctit tradicni hodnoty a druhe pravdepodobne tvde hajeni vlastniho nazoru az si na ne budou ve skolce ukazovat, ale ani jedno nebusi byt nutne horsi..

myslim si, ze ukoncit libovolny vztah neni jednoduche a pokud vas krome vlastni nejistoty svazuji jeste byrokracie a socialni tlak okoli,pak mozna zbytecne mnoho lidi nesmyslne trpi v manzelstviV

0 0
možnosti
M

MikiInSpain

27. 6. 2011 19:12
nevim

Ja s vami asi nebudu souhlasit, a to napriklad kdyz tvrdite, ze je manzelstvi lepsi pro vyvoj ditete. Proc? Ja myslim, ze je dulezitejsi kvalita vztahu mezi rodici a tu manzelstvi nezaruci.

Rovnez si nejsem jist ekonomickou vyhodnosti nesezdanych paru a zduvodnim to takto: kdyby to bylo vyhodnejsi nez manzelstvi, pak by se homosexualni pary tolik nesnazily prosadit uzakoneni manzelstvi mezi osobami stejneho pohlavi.

Take si nemyslim, ze je manzelstvi problem, pred kterym mladi lide utikaji,naopak pozoruji zcela opacny trend, kdy se dnesni mladi lide (jako napriklad i ja nebo vy) k problemum stavi celem a proto bych to spis pripsal na vrub mezigeneracni a historicke rebelii pro mladez typicke:)

A nakonec:chcete se zastavat a chranit tradicni hodnoty. 1.Proc? 2.Co jsou tradicni hodnoty? Myslim, ze na nasem uzemi bylo tradicnia a bezne svou zenu bit za nekazen (nekdy kolem roku 200) stejne jako je tradicne nejlepsi genova diversifikace a casta zmena partneru (vsude v prirode).

Diky za cas

0 0
možnosti
VÚBV

váš účet byl vzrušen

27. 6. 2011 20:29
Re: nevim

Vygooglujte si "cohabitation child welfare". Spousta studií ukazuje, že při stejných socioekonomických ukazatelích jsou na tom děti žijící v manželství rodičů lépe zdravotně, prospěchem ve škole i co se týče mladistvé delikvence, než děti rodičů, kteří spolu žijí na hromádce.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

22. 6. 2011 8:53
Nevím proč

stále zaznívá, že nesezdaní s dětmi mají nějaké výhody. Možná pokud žena zatají, že žije s partnerem ve společné domácnosti - to je ale podvod a rozhodně to nedělají všechny rodiny "bez papírů"!

Zodpovědné lidi pro vztah, či milující rodiče z nikoho neudělá ani "papír", ani "hromádka", bohužel...

0 0
možnosti
MB

Bogarová

22. 6. 2011 7:26
Pane Hejle, co ten pravopis?

Hájíte tradiční hodnoty, ale neuděláte si čas zamyslet se nad gramatickou podobou svého projevu? Váš článek sice jen klouznul po povrchu problému, ale vpodstatě s Vámi lze souhlasit.

0 0
možnosti
PD

duff_

21. 6. 2011 23:18
V čem je problém?

Nějak nechápu, co řešíte, co vám vadí? Co se stane, když ti nesezdaní vstoupí do manželství? Nic. Uzavření této smlouvy neudělá člověka lepším. Kolik sezdaných rodičů týrá fyzicky (nebo psychicky) své děti? Co gambleři, kteří zadluží rodinu a stáhnou ke dnu. Jaký vliv má uzavření manželství na ekonomiku? Nějaké dávky pro svobodnou matku stát rozhodně nespasí.

Manželství je smlouva s mnoha závazky, kterou někdo uzavře bezhlavě, někdo s rozmyslem, a jiný vůbec. Příště si raději téma víc promyslete, protože tohle jsou neskutečné kraviny.

0 0
možnosti
L

lesicatko

21. 6. 2011 23:54
Re: V čem je problém?

No, dost sa mýlite

http://www.institute.sk/article.php?3435

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

21. 6. 2011 23:09
vážený pane

vzhledem k tomu, že padl poslední důvod manželství - vdovský/vdovecký důchod pro případ úmrtí manžela, tak není jedinný důvod pro uzavírání tohoto převzatého křesťanského jha v centru pohanské a ateistické destinaci.

.

Navíc, s ohledem na Vaše mládí melete nesmysly. Sociální dávky pro osamocené matky s dětmi znamenají a) neznámého otce dítěte b) absolutně žádný chlap kolem ní - sociálka může dorazit kdykoliv na kontrolu a polézt celý byt  - běda najde-li tam jedny pánské ponožky...

dávky tohoto typu dostává pouze jedna skupiona multikulti a pár dalších nemakačenkůRv

0 0
možnosti
L

lesicatko

21. 6. 2011 23:50
Re: vážený pane

Chcem vidieť tú sociallku, ktorá bude riskovať označenie akehokoĺvek chlapa, z ktorého sa vykĺuje príbuzný v rodine :))

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 6. 2011 22:46
Stát už takhle člověka buzeruje co může...

Ještě vystávat další papíry a otravovat se bůhví čím jenom aby měli úředníci co evidovat?

Zbytečné plýtvání. Při nejmenším tím papírem na který provedou ten záznam.

0 0
možnosti
LM

Leada

21. 6. 2011 22:41
svatba ano

Slečně bych přála, aby jednou potkala toho pravého, se kterým bude chtít zůstat do konce života. Mě se to povedlo....a nejsem o moc starší než ona čerstvá maturantka, aby bylo jasno, co se týče ročníku mého narození :)V

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
Student Fakulty sociálních studií MU s idealistickými a někdy i radikálními názory (jak se to vezme).
V diskusi vystupuji pod jménem: Honzahe.

Seznam rubrik